Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Honda Civic Hybrid - tyylikäs mutta tyyris

Uuden Honda Civicin 11. sukupolvi on saanut Honda CR-V:stä tutun e:HEV-hybridijärjestelmän ja päivityksiä tuttuun ilmeeseen.
Honda Civic Hybrid - tyylikäs mutta tyyris

Uuden Honda Civicin tunnistaminen ei ole helppoa, sillä nyt koeajossa oleva 11. sukupolven Civic on hyvin samannäköinen kuin edeltäjä. 

Parhaiten uutuuden tunnistaa katsomalla takaluukun seutua katonrajassa. Uudessa Civicissä ei ole kattospoileria ja muodot ovat viirtaviivaisemmat perän lisäksi keulassa.

Uusi Civic peri hybridijärjestelmänsä katumaasturi Honda CR-V:ltä. Hondalta painotetaan, että se on järeämpää laatua kuin pienemmässä katumaasturissa Honda HR-V:ssä käytetty hybridivoimalinja.

Perustana toimii kaksilitrainen vapaasti hengittävä bensamoottori, joka toimii toyotamaisesti Atkinsonin työkierrolla. Polttomoottorin kaverina toimii 135 kW sähkömoottori. Yhteisteho on 184 hevosvoimaa.

Sporttinen viistoperä

Kuvista sen voi todeta. Honda pyrkii edellisen Civicin tapaan houkuttelemaan ostajiksi sporttisennäköisistä autoista tykkääviä. 

Vastapainona linjakas sekä viisto kattolinja aiheuttaa sen, että takaistuimella ei ole erityisen hyvin korkeussuuntaista tilaa pitkän ihmisen toimiessa kuskina. Pituussuuntaista tilaa on paremmin tarjolla, vaikka ylimääräistä jalkatilaa ei ole.

Tavaratila on selkeänmuotoinen, mutta ei järin iso (409 litraa). Sivusuunnassa vedettävä näkösuojalerpake on tavallisuudesta poikkeava ratkaisu. Laajentaminen tapahtuu kääntämällä takaselkänojat alas, mutta lattiapinnasta ei tule täysin tasaista.

Ohjaamossa perinteitä ja nykyaikaa

Ohjaamossa on moderni ja samaan aikaan perinteinen ilme. Ilmastointia hoidetaan kätevästi perinteisillä kiertokytkimillä.

Kosketuksella toimivaa keskellä kojelautaa sijaitsevaa ruutua ei voi kehua erityisen isoksi, mutta sama pätee moniin kilpailijoihin.

Ajoasennosta saa hyvän, vaikka istuimen istuinosa jää pitkällä kuskilla lyhyeksi. Ilahduttavasti istuimessa on reilusti korkeussuuntaista säätövaraa, joka helpottaa erikokoisia kuljettajia löytämään sopivan ajoasennon.

Pehmeä ja hiljainen

Ajossa uusi Honda Civic e:HEV -hybridi on helppo kumppani. Auto kulkee kevyesti ja pääsääntöisesti mukavan hiljaisesti.

Täyskaasukiihdytyksissä moottorin karkea ääni kuuluu selvästi ja hyvin toyotamaisesti ohjaamossa. Maantienopeuksissa on tarjolla jonkin verran rengashuminaa, mutta markkinoilta löytyy monia tämän kokoluokan autoja, jotka ovat meluisempia.

Ohjaustuntuma on asiallinen, joten Civicillä mukava kurvailla kaupungin kaduilla sekä ajaa maantiellä. Ohjauksen tunnottomuus keskialueella voi aiheuttaa maantieajossa vaeltelua kaistaviivojen välillä, jos kuljettajan keskittyminen herpaantuu esimerkiksi, kun lapsi kysyy takaistuimelta jotain.

Etupyörät voisivat kääntyä hieman enemmän, jolloin meno kaupungin sykkeessä olisi ketterämpää. Kulutus nousee talvikelissä kaupunkiajopainotteisessa ajossa reilusti yli kuuteen litraan sadalla. 

Käyttäjätasolla pitkän ajan kulutus laskee tietojemme mukaan helposti viitosella alkaviin lukemiin.

Parhaimman Advance-varustellun Civic Hybridin hinta nousee korkeaksi

Alusta on mukava ja erittäin hiljainen, joka on hyvä asia. Siitä tulee laatuautomainen tunnelma. Se taas sopii hyvin yhteen koeajoauton parhaimman Advance-varustelun kanssa, jonka 45 000 euron hinta ilman lisävarusteita kuulostaa kovalta.

Ei usein ole tullut vastaan perusautoksi luokiteltavaa C-segmentin hatchbackiä reilusti yli 40 000 euron hinnalla. Ennen tämän luokan autojen hinnat asettuivat 25 000-30 000 euron tuntumaan, ja jos oikein varusteli, niin hinta kipusi maksimissaan 35 000 euroon.

Civicin puolustukseksi voimme todeta, että autossa on etevä hybridijärjestelmä, 5 vuoden tai 100 000 kilometrin takuu ja uusien autojen hintataso on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta noussut viimeisen vuoden aikana reilusti.

Vertailu Toyotaan kertoo, että suunnilleen samantehoinen Corolla Touring Sports 2,0 (196 hv) kustantaa paremmalla Style-varustella hieman yli 40 000 euroa ja parhaimmalla Premium-varustelulla yli 43 000 euroa.

Ei Corollaakaan voi edulliseksi kehua, mutta Toyotan hybridijärjestelmä on Hondaa etevämpi, CO2-päästöt ovat jopa yli 10 grammaa pienemmät kuin Civicin hybridissä, ja farmarissa on paremmin tilaa perheautoiluun. 

Yhteenveto

Uusi Civic on laatuautomainen pienehkö viistoperä varustettuna asiallisella hybridijärjestelmällä. Auton hinta nousee sen verran korkeaksi, että pitää löytyä Hondamiehen sydäntä, että 45 000 eurolla nappaa kovassa kilpailutilanteessa Civic Hybrid Advancen alle. Historia on osoittanut, että heitä löytyy, joka on niin maahantuojan kuin jälleenmyyjien kannalta ilahduttava seikka.

Honda Civic e:HEV Hybrid Advance – tekniset tiedot

Koeajoauton hinta: 44 672 euroa

Polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteisteho: 135 kW (184 hv)

Yhteisvääntö: 315 Nm

Vetotapa: Etuveto

Huippunopeus: 180 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 sekuntia

Yhdistetty kulutus (WLTP): 5,0 l/100 km

CO2-päästöt (WLTP): 114 g/100 km 

Vetopaino: 600 kg (jarruton)/750 kg (jarrullinen)

Mitat: Pituus 4551 mm / Leveys 1802 mm / Korkeus 1408 mm / Akseliväli 2734 mm

Omamassa: 1533 kg

Tavaratila: 409-1187 litraa

Teksti ja kuvat: Antti Liinpää


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin