Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hyvä vaihtoehto katumaasturille: Mercedes-Benz uudisti B-sarjan perusteellisesti

Uusi B-sarja kasvoi kokoa ja sai vakiovarusteluun muun muassa älykkään MBUX-käyttöjärjestelmän.
Hyvä vaihtoehto katumaasturille: Mercedes-Benz uudisti B-sarjan perusteellisesti

Tila-autot ovat saaneet tehdä viime vuosina tilaa autovalmistajien mallistoissa trendikkäille ja suosituille katumaastureille. Mikäli katumaasturit eivät syystä tai toisesta miellytä, mutta autoltaan haluaa hyvien tilojen lisäksi farmariautoja korkeamman ajoasennon, vaihtoehtoja ei aivan järin paljon tunnu markkinoilta löytyvän. 

Mercedes-Benzin mallistossa B-sarja on edustanut MPV-luokan (Multi Purpose Vehicle) autoja yhdistelemällä saksalaista ajettavuutta hyvin toimiviin tilaratkaisuihin. Mercedes-Benzin uudistaessa koko mallistonsa ulkonäköä aiempaa dynaamisempaan suuntaan sekä erilaisten liitettävyyspalveluiden vyöryessä tähtikeulojen ohjaamoihin, myös B-sarja saa kokea melkoisen uudistuksen aiempaa ylellisempään ja tilavampaan suuntaan.

Pariisin autonäyttelyssä ensiesitelty uusi Mercedes-Benz B-sarja on kokonaispituudeltaan 26 millimetriä edellistä mallia pidempi, sentin leveämpi ja akseliväliltään kolme senttimetriä pidempi. Myös tavaratilan pituus on kasvanut peräti seitsemällä senttimetrillä. Sisätiloissa istumaleveyttä on onnistuttu kasvattamaan edessä 33 millimetrillä, joten autossa istutaan aiempaa väljemmin oikeastaan jokaiseen suuntaan katsottuna.

Monipuolista käytettävyyttä helpottamaan takaistuimet on jaettu kääntymään 40:20:40 -suhteessa, ja vuoden 2019 puolivälistä alkaen autoon pystyy valitsemaan lisävarusteena 14 senttimetriä eteen ja taakse liikuteltavan istuinratkaisun. Sen ansiosta tavaratilan kokoa pystyy muuntelemaan 455 ja 705 litran välillä ilman takapenkkien selkänojien kaatamista. Takapenkit kaatamalla tasaisen tavaratilan kerrotaan olevan 1540 litraa.

Jos Mersun uutta B-sarjaa vertaa niin ikään uuteen A-sarjaan, B:ssä istutaan yhdeksän senttimetriä korkeammalla. Näin ollen auto tarjoaa hyvän vaihtoehdon tavanomaista henkilöautoa korkeampaa istuma-asentoa kaipaavalle. Halutessaan myös B-sarjan istuimen kerrotaan säätyvän ylellisten varojensa ansiosta myös alas, jolloin pääntilaa on rutkasti ja ajoasento muistuttaa enemmän henkilöautoa.

Älykäs MBUX vakiona

Yksi uuden B-sarjan varmasti houkuttelevimmista varusteista on autoon vakiona kuuluva oppiva ja ääniohjattava MBUX-tietoviihdejärjestelmä. Se on kerännyt paljon kehuja jo uuden A-sarjan kohdalla, mutta nyt suurimmillaan kahdesta 10,25-tuumaisesta laajakuvanäytöstä koostuva käyttöjärjestelmä tuodaan myös osaksi B-sarjan autoja. Ylellisyyttä autoon tuovat lisävarusteiset ilmastoidut etuistuimet, joista löytyy hierontatoiminto.

Edustusluokan S-sarjasta on lainattu teknologiaa myös puoliautomaattiseen ajamiseen. Driving Assistance -varustepaketin myötä B-sarjan auto osaa nähdä kamera- ja tutkajärjestelmien avulla jopa puolen kilometrin päähän ja pitää auton omalla kaistallaan. Vakiovarusteluun kuuluu jalankulkijat ja pyöräilijät tunnistava aktiivinen jarrutusavustin.

Uuden B-sarjan moottoripuolella mielenkiinto kohdistuu erityisesti uuteen poikittain asennettuun kaksilitraiseen dieselmoottoriin, joka on tarjolla 150 (B 200 d) ja 190 (B 220 d) hevosvoimaisina versioina. Vääntöä ne tarjoavat 320 ja 400 Nm, ja molempien yhteydessä on kahdeksanvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Saksalaisvalmistajan sitoutumisesta dieselmoottoreiden kehittämiseen myös tulevaisuudessa kertoo muun muassa kyseisen uutuusmoottorin SCR-katalysaattori sekä moninkertainen pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmä.

Uuden dieselmoottorin ohella B-sarja on mahdollista valita alkuun 1,5-litraisella dieselmoottorilla sekä 1,3-litraisella bensiinimoottorilla, joka on saatavana 136 ja 163 hevosvoimaisina vaihtoehtoina.

Autotalli.com
Mercedes-Benz B-sarjan vaihtoautot 
Mercedes-Benz B-sarjan uudet autot

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Mercedes-Benz


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin