Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Iso vai pieni - onko auton koolla enää väliä?

Viikon väite -juttusarjassa haastamme viikottain asiantuntijan autoiluun liittyvässä ajankohtaisessa tai muutoin tunteita herättävässä puheenaiheessa.
Iso vai pieni - onko auton koolla enää väliä?

B-segmentin autot ovat kantaneet pitkään pienen kauppakassin mainetta, mutta ovatko nämä autot todellisuudessa enää niin pieniä? Suositut pikkuautot kuten Toyota Yaris, Volkswagen Polo tai Kia Rio ovat kasvaneet tuoreiden mallipäivitysten myötä niin kokojensa kuin ominaisuuksiensa puolesta. Kysyimme Kian maahantuonnin Lauri Puintilalta, mikä b-segmentin autoista tekee nyt niin haluttuja.

Kia päivitti hiljattain suositun Rio-mallin ja perästä seuraa pieni Stonic-katumaasturi, miksi b-segmentti vetää nyt niin hyvin?

Se on hyvä kysymys. Kian osalta Rio on myynyt jo pitkään hyvin, mutta uuden hiljattain esitellyn mallisukupolven myötä autoon on tullut paljon mukavuus- ja turvallisuusvarusteita, joita on totuttu näkemään vain suuremmissa ja kalliimmissa automalleissa. B-segmentin autoissa ei oikeastaan jää enää varusteiden puolesta mistään paitsi, ja on uusi Rio kasvanut myös pituutta, mikä näkyy sisätiloissa. Mielestäni Kian vahvuuksiin kuuluu myös seitsemän vuoden takuu ja hieno muotoilu, myös pienemmissä autoissa.

Pieniä katumaastureita julkaistaan nyt hurjaan tahtiin, kenelle Kia Stonic on suunnattu?

Stonic pohjautuu pitkälti Rioon ja siinä on paljon samoja ominaisuuksia. Autossa istutaan korkeammalla, mikä miellyttää monia iäkkäämpiä. Toisaalta ikään katsomatta korkeampaan ajoasentoon kerran tottuneena siitä voi olla vaikea luopua. Kaiken kaikkiaan sellainen arkipäivän käytettävyys on monelle helpompaa hieman korkeamman auton kanssa. Stonic tulee puhuttelemaan laajoja asiakasryhmiä ikää ja sukupuolta katsomatta.

Eikö b-segmentti astu jo suurempien autoluokkien varpaille?

Astuuhan se. Suomessa ei ehkä ole vielä nähty b-segmentin suurta nousua, mutta Euroopassa c-segmentin autot ovat menettäneet asemiaan. Toisaalta kyseinen autoluokka on niin suuri, ettei se tule tietenkään mihinkään katoamaan.

Uskoisin, että b-segmentin autojen suosiota selittää niin sanottu less is more -ajattelutapa. Monelle vain yksinkertaisesti riittää pienempi auto. Myös se saattaa selittää pienten autojen suosiota, että kasvaneiden varustelutasojen myötä autoilija saattaa tyytyä kokoa pienempään autoon, mutta varustelee sen kattavammin. Esimerkiksi Stonic on Kia-malliston eniten yksilöitävissä oleva automalli, joten siitä pystyy rakentamaan itselleen mieluisan ja persoonallisen auton.

Voiko tekniikan puolelta löytää edistysaskelia, jotka olisivat kasvattaneet pikkuautojen haluttavuutta?

Tietysti monissa merkeissä ja malleissa akselivälit ovat kasvaneet, mikä näkyy kasvaneina sisätiloina. Mutta yksi seikka on se, että pienempiin autoihin alkaa tulla tarjolle uusia voimalinjoja. Meillä Niro Hybridin huikea menestys on osoittanut sen, että kiinnostusta uuteen tekniikkaan on.

Tuleeko ensi vuoden romutuspalkkiokampanja näkymään Kian myynnissä?

Myimme viimeksi romutuskampanjassa satoja autoja ja odotamme uuden kampanjan piristävän erityisesti Rion ja Picanton myyntiä.

Lue artikkelisarjan kaikki jutut täältä.

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin