Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kannattaako perhefarkku ostaa ladattavana? Koeajossa houkuttelevasti hinnoiteltu Kia Ceed SW PHEV

Pistokkeesta ladattava farmariperäinen Kia Ceed SW PHEV on käytännöllinen ja käyttökuluiltaan edullinen paketti.
Kannattaako perhefarkku ostaa ladattavana? Koeajossa houkuttelevasti hinnoiteltu Kia Ceed SW PHEV

Joskus niin sanotusti ihan tavallinenkin auto voi yllättää positiivisesti. Uuden Kia Ceed PHEV:n koeajolla odotukset ylittyivät monta kertaa etenkin auton käyttökulujen sekä mainion käytettävyyden osalta. 

Ladattavien hybridiautojen osalta aletaan olla tilanteessa, jossa vaihtoehtoja alkaa löytyä mukavasti myös keskituloisen kukkarolle. Uusi Kia Ceed PHEV on 35 390 euron lähtöhinnallaan mainio esimerkki pistokehybridistä, jonka kanssa ei ole tarvetta tehdä sen suurempia kompromisseja tilojen ja hinnan suhteen.

Auto on toki edelleen vastaavaa polttomoottorimallia kalliimpi, mutta pienet käyttökulut tasoittavat eroa vuosien saatossa. Lisäksi moni ostaja antaa oman arvonsa sähkömoottorin ajomukavuudelle sekä auton lähipäästöttömyydelle.

Kia Ceed lataushybridi ohjaamo

Ehdimme ajaa viikon aikana Ceed PHEV:llä yhteensä 455 kilometriä ja koeajon keskikulutus polttoaineen osalta asettui 0,7 litraan sadalla kilometrillä. Reilu kolme litraa ysivitosta viikon ajoista on jo varsin vähän.

Parin tunnin latauksella pääsee pitkälle

Ajaminen pistokehybridillä on tietyllä tapaa jatkuvaa kulutuksen optimointia. Pitkää siivua ajavalle diesel on taloudellisesti järkevämpi vaihtoehto, mutta jos päivittäiset ajot ovat 50-150 kilometrin välillä, ladattava hybridi voi osoittautua houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

Kia Ceed PHEV lataus

Kia Ceed PHEV:n yksi parhaita puolia on sähköisen voimalinjan maltillinen kulutus. Sama on koskenut aika lailla läpi mallistojen koko Hyundai-Kia -konsernin sähköisiä kulkupelejä, eli tuotekehitysosastolle voi antaa positiivista palautetta.

Energiasisällöltään Ceed PHEV:n 8,9 kWh:n ajoakku on paperilla aavistuksen vaatimattoman kuuloinen, mutta todellisessa ajossa sillä pääsee vaivattomasti noin 50 kilometrin matkan pelkällä sähköllä.

CEED PHEV

Pienen akun etu käy ilmi myös latausajassa, sillä auton lataa tyhjästä täyteen tavanomaisesta suko-pistorasiastakin noin neljässä tunnissa. Erillistä kiinteää latausasemaa ei kotiin siis välttämättä tarvitse, mikäli käytössä on sähkömiehen turvalliseksi toteama suko-rasia.

Itse asiassa ero kiinteällä latausasemalla ja niin sanotulla tilapäislaturilla ei ole suuri, sillä auton sisäinen laturi on teholtaan 3,3 kW ja suko-rasiasta auto ottaa virtaa 2,7 kW:n teholla. Arkikäytössä riittää helposti, jos autoa pystyy pitämään asiointireissujen välissä muutaman tunnin seinässä, olipa lataustapa mikä hyvänsä.

Helppo valinta perhekäyttöön

Jos Ceed PHEV:n lataaminen osoittautui vaivattomaksi, samaa voi sanoa myös auton muusta käytettävyydestä. Koeajoimme autoa edullisimmalla EX-varustetasolla, joka osoittautui tavanomaiseen käyttöön riittävän kattavaksi. Peruutuskamera, LED-ajovalot, aktiivinen kaistavahti ja avaimeton käynnistys sekä lukitus kuuluvat EX-tasoon, mutta uupumaan jää Business Premiumiin verrattuna esimerkiksi kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin sekä pysäköintitutkat ja täysdigitaalinen mittaristo. Hintaero kahden varustetason välillä on kohtuulliset 2500 euroa, joten ihan hurjasta lisäsatsauksesta ei ole kyse.

Kia Ceed PHEV takapenkki

Ceed PHEV tavaratila

Tavaratila Kia Ceed Sportswagon PHEV:ssä on normaaliasennossa 437 litraa ja takapenkit kumoamalla 1506 litraa. Latausjohdoille löytyy oma lokeronsa, kuin myös varoituskolmiolle sekä ensiapupakkaukselle. Myös pyöränkoteloiden syvennykset on peitetty omilla pikkukansillaan, mikä helpottaa pikkutavaroiden järjestelyä. Kassikoukut ovat tavanomaisille ruokakasseille sopivilla korkeuksilla (ei aina itsestään selvää).

Kuljettajan istuimelta löytyy mukava asento pitkällekin ratinpyörittäjälle, ja taakse jää vielä silloin lapsimatkustajille riittävät tilat. Autoa hankkiessa pitkän kannattaa kiinnittää huomiota kattoluukkuun, joka Kian tapauksessa laskee sisäkattoa melkoisesti. Istumatta sellaista ei siis kannata tilata, eikä toisaalta dumata automallia käyttökelvottomaksi, mikäli pää ottaa kattoluukullisessa mallissa kiinni. Ilman kattoluukkua tilaa todennäköisesti jää vielä reilusti ylikin.

Uusi Kia Ceed PHEV

Ajettavuudeltaan Kia Ceed PHEV on jämäkän ja täsmällisen oloinen, täryttävämmällä tiellä ehkä turhankin kova. Pelkän sähkömoottorin tuottamalla 170 Nm:n väännöllä ja 60,5 hevosvoiman teholla pärjää yllättävän hyvin. Ainoastaan moottoritienrampeissa kaasupoljinta tulee painettua sen verran rivakasti, että bensiinimoottori herää apuun. Yhdessä moottorit pystyvät viemään pyörille enimmillään 265 Nm vääntöä ja 141 hevosvoimaa tehoa.

Kia Ceed takavalo

Jos Ceed PHEV:stä täytyy hakemalla hakea ärsyttäviä puolia, kesällä ikkunat auki ajaessa jalankulkijoita varoittava ”sähköinen humina” on hitaissa nopeuksissa varsin kova. Pientä hienosäätöä jäi kaipaamaan myös ovien sulkeutumiseen, joskin muhkeiden tiivisteiden hyviin puoliin lukeutuu toki hyvä äänen eristävyys. 

Muutoin ladattavasta Kia Ceedistä jäi yllättävänkin positiivinen kuva. Mainion hinta-laatusuhteen lisäksi autoa voi pitää varsin näyttävän näköisenä, ja sisätilatkaan eivät huuda edullista hintaa.

Kia Ceed PHEV:n ostoa harkitsevan kannattaa huomioida autosta uupuva lämpöpumppu, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että lämmitystä tarvittaessa kylmemmillä keleillä kabiinin lämmitys tapahtuu polttomoottorin hukkalämmöllä. Talvisin Ceed PHEV:llä ei näin ollen pysty ajamaan täysin ilman bensiininkulutusta. Kesäisessä koeajossa emme kyseistä puutetta päässeet toteamaan, mutta seikka kannattaa pitää mielessään, jottei se tule talven koittaessa yllätyksenä. 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Kian pistokkeesta ladattaviin hybridiautoihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin