Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kannattaako Toyota Corolla Hybrid valita 1.8- vai 2.0-litraisella moottorilla? Katso video suorituskyvyn erosta

Uusi Toyota Corolla Hybrid on saatavana 1.8- ja 2.0-litraisella moottorilla. Kannattaako tehokkaampaan moottoriin panostaa euroja?
Kannattaako Toyota Corolla Hybrid valita 1.8- vai 2.0-litraisella moottorilla? Katso video suorituskyvyn erosta

Toyota ilmoitti uuden Corollan lanseerausvaiheessa, että automallin tavoitteena on olla Suomen suosituin. Heinäkuun ensirekisteröintitilastojen valossa tavoitetta kohti kavutaan määrätietoisesti, sillä Corolla oli ylivoimaisesti heinäkuun suosituin auto Suomessa 738 ensirekisteröinnillä. 

Tammi-heinäkuussa Toyota Corolla ylsi viidenneksi suosituimmaksi automalliksi ensirekisteröinneillä mitattuna, mutta kaula Focukseen, Yarisiin, Qashqaihin sekä Octaviaan on kaventunut kuukausi kuukaudelta. Vuoden loppuun mennessä Corolla lienee lunastanut suosituimman automallin tittelin. 

Corollan suosio perustuu paitsi laajaan mallistoon, josta auton voi valita kolmesta eri korimallista, myös huippusuosittuun hybridivoimalinjaan. Kesäkuussa maahantuojan tilastot kertoivat, että Corollan myynnistä peräti 96 prosenttia kohdistuu Hybrid-malliin.

Toyota Corolla Hybrid on tarjolla 122- ja 180-hevosvoimasilla hybridivoimalinjoilla. Tehokkaammassa polttomoottorin iskutilavuus on 2.0 litraa, pienempitehoisessa 1.8 litraa. Väännössä strategiset lukemat asettuvat 142 ja 190 newtonmetriin.

Sinänsä pieneltä vaikuttavat erot näkyvät kuitenkin arkikäytettävyydessä kolmen sekunnin erona, kun kiihdytetään pysähdyksistä sadan kilometrin tuntinopeuteen. Tehokkaampi malli suoriutuu kiihdytyksestä 8,1 sekunnissa, 1.8-litraiselta mallilta kuluu 11,1 sekuntia.

Ero automallien hinnassa on lähes sentilleen 3000 euroa, joten tuhannen euron panosta kohden katoaa yksi sekunti.

Katso oheiselta videolta, miltä ero täyskiihdytyksessä paikoiltaan lähdettäessä näyttää käytännössä. Punainen Corolla on 1.8 Hybrid ja hopeanvärinen 2.0 Hybrid.

AUTOTALLI.COM

Katso Toyota Corolla Touring Sports-mallisarjan uudet autot

Katso Toyota Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Style Business mallin uudet autot

Katso myytävät Toyota Corolla Touring Sports vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin