Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Katso kuvat ja video: Skoda Fabian 2019 tavaratila on nerokkaan toimiva

Skoda Fabia Combin tavaratila on parempi kuin monessa kokoluokkaa suuremmassa autossa.
Katso kuvat ja video: Skoda Fabian 2019 tavaratila on nerokkaan toimiva

Auton kompakti kokoluokka ei aina tarkoita pieniä sisätiloja. Ainakaan Skoda Fabia Combin tapauksessa, sillä autoon on mahdutettu käytettävyydeltään erinomainen 530 litran tavaratila. Fabia on siitä erikoinen kompaktin B-segmentin automalli, että toisin kuin useimmista kilpailijoistaan, autosta valmistetaan myös farmariperäistä Combi-mallia. 

Juuri farkkuperä tuo Fabiaan lähes taianomaisen hyvän kuljetuskapasiteetin, joka on niin litratilavuudeltaan kuin käytettävyydeltään monia keskikokoisia katumaastureita parempi. Skoda Fabia Combin tavaratila on 200 litraa suurempi kuin automallin viistoperäisessä hatchbackissa.

Koeajamamme Style-varustetason autossa homma lähtee tavaraverkoista, joita kontista löytyy kolme kappaletta. Kaksi niistä on kiinnitetty tavaratilan seiniin niin, että ne muodostavat kätevät verkkopussit kevyille tavaroille kuten vaikkapa lumiharjalle, vaatteille ja helposti särkyville esineille. Tavaraverkoista yksi on pingotettu tavaratilan pohjalle, jolloin sen alle voi helposti sujauttaa vaikkapa repun. Tavaratilan pohja on sekin käännettävä: toinen puoli on kangasta, toinen kumia.

Molemmat pyöräkoteloiden syvennykset on hyödynnetty niin, että niistä muodostuu väliseinän avulla varsin syvät ja tilavat lokerot. Molempiin mahtuu esimerkiksi tavalliset kauppakassit, elleivät ne ole aivan täyteen tungettu. Juuri täysin tavallisten kauppakassien pystyssä pysyminen on monen automallin tavaratilan akilleenkantapää. Muovipusseille löytyy Fabia Combista myös näppärä seinään kiinnitettävä puoliympyrän muotoinen kaukalo, joka on helppo tarvittaessa laittaa välipohjan alle piiloon.

Turvallisuustekijät Skoda on huomioinut asentamalla varoituskolmiolle sekä ensiapupakkaukselle omat kiinnikkeet tavaratilan oikeaan seinään. Sieltä ne on helposti saatavilla, vaikka tavaratila olisi aivan täynnä muuta tavaraa. Kahdesta valaisimesta toinen on irrotettava, jolloin sitä voi käyttää taskulamppuna. Sen lataus tapahtuu luonnollisesti, kun se asetetaan takaisin paikalleen. Lisäksi tavaratilasta löytyy 12V:n pistoke esimerkiksi matkajääkaappia varten.

Yleisesti ottaen Skoda Fabia Combin vahvuus on suorastaan tappavan tasaisen hyvässä toteutuksessa. Autosta on vaikeaa löytää asioita, jotka pistäisivät silmään tai muihin aisteihin. Joku voisi kutsua autoa tylsäksi tai tunteettomaksi, mutta järkiperusteet puhuvat puolestaan. Kokonaisuuden kruunaavat erinomaiset sisätilat sekä nerokkaan hyvin suunniteltu tavaratila.

Skoda Fabia Combi 1.0 TSI 110 Style DSG – tekniset tiedot

Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 25 625 euroa

Moottori: 1.0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori

Suurin teho: 81 kW (110 hv) / 5000-5500 rpm

Suurin vääntö: 200 Nm / 2000-3500 rpm

Vaihteisto: 7-vaihteinen DSG-automaatti

CO2-päästöt (WLTP): 136 g/km

Yhdistetty polttoaineenkulutus (WLTP): 6,1 l/100 km

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,1 sekuntia

Huippunopeus: 194 km/h

Suurin sallittu vetopaino: 590/1100 kg

Tavaratila: 530/1395 litraa

Mitat: Pituus: 4262 mm / Leveys: 1732 mm / Korkeus: 1488 mm / Akseliväli: 2470 mm

 

Plussat:

  • Tilava matkustamo sekä tavaratila
  • Todellinen kulutus oli jopa WLTP-arvoa pienempi
  • Reilusti arkikäyttöä helpottavia yksityiskohtia
  • Selkeäkäyttöinen tietoviihdejärjestelmä
  • Tarjolla hatchbackin lisäksi farmarimalli

Miinukset:

  • Pitkä kuljettaja pärjää, mutta ergonomialtaan parempiakin löytyy samasta kokoluokasta
  • DSG-vaihteisto empii liikkeellelähdöissä
  • Pieni häiritsevä yksityiskohta: sulakkeiden napsuminen kuuluu voimakkaasti ohjaamoon tuulilasinpyyhkimiä käytettäessä

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin