Koeajo Audi A3 Sportback 1,4 TFSI S tronic 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi A3 Sportback 1,4 TFSI S tronic 2013

Audi A3-mallistoon esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012, 5-ovinen Sportback, joka aikaisemmasta poiketen on akseliväliltään 3,5 cm kolmiovista pitempi. Edeltävään malliin nähden akseliväli on kasvanut 5,8 cm.
Koeajo Audi A3 Sportback 1,4 TFSI S tronic 2013

Ajo-ominaisuudet ovat selkeästi loppuun asti hiotut, eikä oikein mistään löydy moitteen sanaa. A3 Sportback on ajettavuudeltaan suoraan sanoen kokoluokkansa ehdotonta kärkeä. Sähköisesti tehostettu ohjaus on kevyt, mutta samalla varsin tunnokas. A3 ohjautuu tarkasti sinne minne kuski haluaa auton kulkevan. Varsinkin mutkainen asfalttitie on A3:lla ajelevalle nautinnon paikka. Suuntavakavuus on moitteeton. Koeajettu 122 hevosvoimainen 1.4 TFSI on kaupunkinopeudessa mainio. Voimaa on tarjolla mukavasti jo alkukierroksilla. Moottoritiellä sen sijaan pienehkö teholukema tulee esiin erityisesti ohitustilanteissa. Audissa S tronic nimen saanut DSG –automaattivaihteisto on säädetty toimimaan todella mukavasti ja jouhevasti. Voisi melkein väittää vaihteiston kuuluvan tällä hetkellä parhaiten toimivien automaattilaatikoiden kärkipäähän, niin mukava kumppani se koeajossa oli.

Koeajettu Sportback oli varustettu Business Sport varusteilla johon kuuluu mm. urheilullisempi alusta. Alusta käyttäytyy nimensä mukaisella tavalla. Töyssyyn ajaminen aiheuttaa melkoisen tärähdyksen, mutta muuten jousitusmukavuus on hyvällä tasolla.Istuimet ovat niin edessä kuin takana hyvät ja Business Sport pakettiin kuuluvat urheiluetuistuimet tukevat hyvin kuljettajaa ja niiden säätövarat ovat runsaat. Säätöihin kuuluu tärkeänä osana pitkälle eteen liukuva reisien tuki. Etupenkeissä istuinosan kovuus on viety äärirajalle, mutta epämukavaksi sitä ei silti voi moittia. Keskikonsolin korotettu reuna osuu helposti kaasujalan polveen.

Melutaso on vain hieman Golf-luokan normaalia tasoa hiljaisempi. Vallitseva melunlähde on rengasmelu, joka vaihtelee selvästi tien pinnan karkeuden mukaan. Laadukkaaseen autoon kuuluu tietysti se, että minkäänlaisia kitinöitä ei esiinny ja tuulen suhinat on pidetty matkustamon ulkopuolella. Perusajossa hiljaisen moottorin ääni nousee selkeästi kiihdytyksissä.

Selkeästä muotoilusta on hyötyä näkyvyyden osalta. Kulmien arviointi on helppoa ja näkyvyys taakse on parempi kuin monessa muussa nykyautossa. Myös etupilarit ovat kohtalaisen kapeat. Kääntöympyrän halkaisija on tämän kokoluokan normaalia tasoa.

Koeajettu Audi A3 Sportback Business Sport 1,4 TFSI S tronic maksaa lisävarusteineen 34 549 euroa. Lisävarusteita oli autoveroineen yli 2800 euron edestä. Lisävarusteisiin kuuluu metalliväri, connectivity –paketti, sisätilojen alumiinioptiikka –paketti, rengaspaineen tarkkailutoiminto, ikkunoiden kiiltolistat, kirkkaat kattokaiteet ja sisävalopaketti.Suorituskyky 8,6

122 hv moottori on hiljainen ja tasainen puurtaja. Ohituskiihtyvyyteen kaipaisi lisää puhtia. Jarrut toimivat ensiluokkaisesti.

Mukavuus 9,1

Koeajoauton Business Sport-paketti sisältää kattavasti kaiken oleellisen. Pakettiin sisältyvät urheiluistuimet ovat vahvasti muotoillut ja tukevat näin ollen hyvin. Hallintalaitteiden käyttö on helppoa.

Luotettavuus 7,9

Kolariturvallisuus on luokan parhaimmistoa. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 9,1

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät ja jousitus toimii hienosti. Auto kulkee mukavasti mutkateillä. Näyttövalikoita ei saa suomenkielisinä.

Ulkonäkö 9,0

Uudistunut A3 eroaa ulkonäöllisesti edeltäjästään melko vähän. Ulkomuoto on aiempaa farmarimaisempi. Ilme kuitenkin miellyttänee monia.

Polttoaineen kulutus 9,0

Keskikulutus on 5-litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 116 g/km. Kulutus on siis luokassaan pieni. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu 9,5

Materiaalit ja viimeistely tuntuvat varsin laadukkailta.

Sisätilojen suunnittelu 8,7

Tavaratila on riittävä neljän matkustajan matkatavaroille. Tavaratilan luukku avautuu korkealle ja lastaus on helppoa.

Luokkansa paras 9,0

A3 Sportback on laadukkaan oloinen tuote, joka tarjoaa ostajalleen hyvät ajo-ominaisuudet ja S-Tronic vaihteiston valinneelle yhden markkinoiden parhaista vaihteistoista. Korkea hinta kuitenkin nakertaa pisteistä yhden pykälän.

Kokonaisarvio 8,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin