Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi A6 3.0 TDI 180 kW quattro 2012

Uuden A6:n ulkomitat ovat pysyneet lähes ennallaan. Ulkoisesti auto näyttää jopa aikaisempaa pienemmältä.
Koeajo Audi A6 3.0 TDI 180 kW quattro 2012

Akseliväli on kasvanut selvästi, mutta kasvu perustuu etupyörien siirtämiseen eteen päin samoin kuin A4:ssä jo aikaisemmin. Keulan muodot ovat tuoreet, mutta muuten muotoilu on varovaista. Yllättävän rohkea veto on sumuvalojen siirtäminen ajovalojen kanssa saman lasin alle (mahdolliset kromirinkulat alhaalla kehystävät aktiivisen vakionopeussäätimen antureita).

Koeajetussa autossa oli tämänhetkisen valikoiman tehokkain diesel eli tehokkaampi 3,0-litraisista (180 kW/245 hv). Suorituskyky ei juuri jätä varaa toiveille. Moottori vetää puhtaasti runsaasta 1000 r/min kierroksista lähtien. Sen sijaan se selkeästi väristää tyhjäkäynnillä. Vaihteisto toimii parhaiden automaattien veroisesti ja vaihtamisen tuntee lähinnä vain pienimmillä vaihteilla. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat pudonneet tuntuvasti edeltäviin malleihin verrattuna.Ajettavuus, alusta ja melutaso

Koeajettu auto oli varustettu 18" kitkarenkailla eikä ajotuntumassa ollut olennaista eroa aikaisemmin koeajettuun A7:ään 19-tuumaisilla pyörillä. Ajo-ominaisuudet edustavat kaikilta osin sedanien parhaimmistoa. Ohjaustuntuman voi säätää mieleisekseen valikosta. Jousitus on jämäkkä, mutta toimii mainiosti lukuun ottamatta teräväreunaisia kuoppia.

Rengasmelu tuntui vaihtelevan selvästi tienpinnan karkeuden mukaan. Karkealla pinnalla A6 ei ole edeltäjäänsä hiljaisempi, mutta sileällä on. Moottoritiellä on kuultavissa hivenen tuulen suhinaa. Moottori on ajossa hiljainen. Kokonaisuutena tässä luokassa ei ole saavutettu edistystä äänieristyksessä parin sukupolven takaisen BMW 5-sarjan esittelyn jälkeen ja merkkien väliset erot ovat pienempiä kuin rengasvalinnoista johtuvat erot.Näkyvyys on kohtalaisen hyvä. Eniten häiritsee tavanomaista alemmaksi näkökenttään asennettu sisäpeili. Vakiovarustukseen sisältyy Suomessa pienikokoinen varapyörä.

Suorituskyky: 9,6

3.0 TDI:n suorituskyky ei juuri jätä sijaa toiveille ja vaihteisto toimii hienosti.

Mukavuus: 9,4


Etuistuimet ovat hyvät. Takaistuin on varsin matala. Tilaa on saman verran kuin kilpailijoissa. Vakiovarustelu on melko hyvä, lisävarusteet erittäin kalliita.

Luotettavuus: 8,7

Takuu on vain 2 vuotta. Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Jousitus toimii pääosin moitteitta. Melutaso on kilpailijoiden tasolla.

Ulkonäkö: 9,3


Muotoilu on tyylikäs, mutta melko varovainen. Sisustus on upea.
 
Polttoaineen kulutus: 8,4

Uudistettu diesel on tehoonsa nähden taloudellinen. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistelyn laatu on markkinoiden parasta tasoa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,2


Tavaratila on suurehko ja selkeälinjainen. Säilytystilat ovat keskinkertaiset.

Luokkansa paras: 10

A6 on ominaisuuksiltaan luokkansa uusi ykkönen. Hinta on hivenen kilpailijoita halvempi.

Konaisarvio: 9,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin