Koeajo Audi A7 Sportback 3.0 TDI 180 kW quattro 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi A7 Sportback 3.0 TDI 180 kW quattro 2012

A7 on uutta A6 sedania 5 cm pitempi ja 3,5 cm matalampi. Suuren takaluukun alta avautuu laaja, mutta matala tavaratila. A7 on kuljetuskapasiteetiltaan täysiverinen monikäyttöauto.
Koeajo Audi A7 Sportback 3.0 TDI 180 kW quattro 2012

Takaistuimella on pääntilaa vähemmän kuin A6:ssa, mutta joissakin arkiautoissakin pääntilaa on yhtä niukasti. Polvitilaa on runsaasti ja myös leveyssuunnassa A7 vastaa A6:n tiloja. Keskimmäisen takamatkustajan olot ovat kuitenkin varsin epämukavat. Takaistuin on kokonaisuutena selvästi väljempi kuin kilpailevassa Mercedeksen CLS:ssä, jonka toisen sukupolven kanssa A7:n ensiesittely sattui samaan hetkeen.

Näkyvyys eteen on kunnossa, taakse näkymät ovat rajoittuneemmat. Pysäköintitutkien pitäisi ehdottomasti olla vakiovaruste tämän hintaluokan autossa, jossa on näin rajallinen näkyvyys taakse. Kääntöympyrän halkaisija on auton kokoon ja nelivetoisuuteen nähden tavanomainen.Koeajettu auto oli varustettu 19" kitkarenkailla eikä aikataulu antanut mahdollisuutta perehtyä ohjauksen säätöihin. Käytössä olleilla säädöillä ohjaus oli kevyt eikä ohjaustuntuma ollut paras mahdollinen. Vakiona A7:ssä on 18" pyörät. 19-tuumaisillakin alusta toimi uskomattoman hyvin. Ongelmia ei ollut urissa ja jousitus toimi mainiosti. Töyssyt ylittyivät hienostuneesti lukuun ottamatta muutamaa terävää kuoppaa, jotka tuntuivat selvemmin.

A7:n moottorivalikoima Suomessa on yksinkertainen: yksi bensa- ja yksi dieselmoottori, molemmat ahdettuja 3,0-litraisia V6:ia. Molemmissa on neliveto ja 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto. Dieselissä on tehoa 180 kW eli 245 hv ja vääntöä 500 Nm.

Ilmoitettu kulutus on selvästi Audin aikaisempaa 3,0-litraista pienempi. 3.0 TDI tarjoaa vaivatonta suorituskykyä. Täsmällisessä 80 km/h nopeudessa kierroksia on noin 1200. Moottori vetää tässäkin tilanteessa puhtaasti, mutta pienikin kiihdytys tai nopeuden pudotus aikaansaa vaihtamisen pienemmälle. Se kuitenkin tapahtuu lähes huomaamatta. A7:n vaihteisto oli selkeästi hienostuneimmin toimiva kaksoiskytkinvaihteisto, jota olen kokeillut. Kauneusvirheenä moottorin toiminnassa on väristys tyhjäkäynnillä.

Suorituskyky: 9,6

3.0 TDI:ssä riittää voimaa vaativampaankin makuun ja vaihteisto toimii hienosti

Mukavuus: 9,1

Etuistuimella olosuhteet ovat hienot. Takaistuin on matala, mutta silti pääntilaa on rajallisesti. Vakiovarustelua joutuu täydentämään kalliista, mutta laajasta valikoimasta.

Luotettavuus: 8,7

Takuu on vain 2 vuotta. Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat vakaat. Kääntöympyrä on suurehko ja näkyvyys taakse puutteellinen. Jousitusmukavuus on erinomainen ja melutaso alhainen.

Ulkonäkö: 9,3

Muotoilu on linjakas, mutta perän muoto jakaa mielipiteitä. Sisustus on upea.

Polttoaineen kulutus: 8,4

Uudistettu diesel on tehoonsa nähden taloudellinen. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,5


Viimeistelyn laatu on markkinoiden parasta tasoa.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on laaja ja monikäyttöratkaisu toimiva.

Luokkansa paras: 9,5

A7 on kallis, mutta ominaisuudet ovat hinnan tasolla ellei takapenkin pääntila ole keskeinen ominaisuus.

Konaisarvio: 9,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin