Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi Q3 2.0 TDI 130 kW S tronic quattro Business 2012

Audi Q3:n alusta on jämäkkä ja ajossa auto tuntuu myönteisellä tavalla kokoistaan isommalta. Sähkötehosteinen ohjaus toimii hyvin etenkin maantienopeuksissa, mutta palautus saisi joissakin tilanteissa olla vahvempaa.
Koeajo Audi Q3 2.0 TDI 130 kW S tronic quattro Business 2012

Suuntavakavuus on moitteeton ja kaarteissa Q3 ei turhia kallistele. Jousitusmukavuus on hyvä varsinkin suuremmissa heitoissa. Pieni asfaltin epätasaisuus välittyy matkustamoon lievänä tärinänä.

Meluntorjunnassa Audi on onnistunut hyvin. Tieäänet ovat sävyltään miellyttävät. Nelisylinterinen diesel kuulostaa tietysti nelisylinteriseltä dieseliltä.

Kääntöympyrän halkaisija on suurehko. Näkyvyys eteen on hyvä mm. kapeahkojen etupilarien ansiosta. Sivuille ja taakse näkyvyyttä rajoittavat korkea vyötärölinja ja leveät pilarit. Takaikkuna on kuitenkin suurempi kuin muutamissa kilpailijoissa.Moottori ja suorituskyky

Q3:n mallivalikoima Suomessa on ainakin aluksi rajallinen. Manuaalivaihteisena löytyy 2.0 TFSI 125 kW ja 2.0 TDI 103 kW (dieselissä pelkästään etuveto). Vastaavasti S tronic eli DSG-vaihteistolla saa 2.0 TFSI:n 155 kW ja 2.0 TDI:n 130 kW versiona. Koeajettu auto oli tehokkaampi diesel.

Voimaa on riittävästi ja osaltaan voiman tuntua lisää se, että moottorin kierrokset nousevat kiihdytyksissä melko korkeiksi ennen vaihteen vaihtumista. Toisaalta tasaisessa 60 tai 80 km/h nopeudessa kierrokset jäävät niin alhaisiksi, että moottori jyristää selkeästi. Vaihteiston toiminta ei ole erityisen hienostunutta, mutta parempaa kuin varhaisemmissa DSG-vaihteistoissa. Start-Stop -järjestelmä löytyy myös automaattivaihteisista.

Suorituskyky: 9,0

Sitkeävetoinen moottori riittää kuljettamaan Q3:a ripeästi.

Mukavuus: 9,1

Sisätilat ovat riittävät ja istuimet hyvät. Business-varustelu täydentää perusvarustelun olennaisimmat puutteet. Lisävarusteet ovat kalliita.

Luotettavuus: 8,3

Takuu on vain 2 vuotta. Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajo-ominaisuudet ovat vakaat ja jousitus jämäkkä, mutta enimmäkseen mukava. Melutaso on varsin alhainen. Kääntöympyrä on suuri.

Ulkonäkö: 9,0

Muotoilu on linjakasta, mutta melko yksinkertaista. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 9,6

Kulutus on luokassaan pieni ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistelyn laatu on luokkansa paras.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on keskinkertainen ja monikäyttöisyys vain perustasoa.

Luokkansa paras: 9,5

Q3 on ominaisuuksiltaan luokkansa huippua.

Kokonaisarvio: 8,8

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin