Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 320d Gran Turismo Luxury 2013

BMW esitteli 3-sarjan huipulle alkuvuodesta Geneven autonäyttelyssä 3-sarjan Gran Turismon. Vastaava 5-sarjan malli on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta mallin suosio on jäänyt turhan laimeaksi. Kokonsa puolesta 3-sarjan GT asettuu ehkä hieman houkuttelevampaan lokeroon. Koeajoon saatu automaattivaihteinen 320d osoittautui varsin toimivaksi kokonaisuudeksi, jonka kanssa olisi voinut jatkaa arkeaan koeajon jälkeenkin.
Koeajo BMW 320d Gran Turismo Luxury 2013

3-sarjan GT:n muotoilu on erikoinen sekoitus monenlaisia korimalleja. Tähän vaikuttaa merkittävästi mm. 8 cm 3-sarjan sedania suurempi korkeus ja 20 cm Touringiin verraten venynyt pituus. Akseliväli on 11 cm sedania ja Touringia pitempi. Pituudeltaan 3 GT onkin lähempänä 5-sarjaa kuin 3-sarjaa. Parkkihallissa viimeistään huomaa auton olevan yllättävänkin kookas.

Suuri pituus näkyy myös tiloissa. Takaistuimella on jopa ylitarjontaa polvitilasta ja tavaratila on pitkä. Tavaratila on myös käytännöllinen suuren takaluukun ansiosta. Kookas takaluukku avautuu ja sulkeutuu sähköllä. Litratilavuus, perusasennossaan 520 litraa, on Touringia 25-litraa suurempi. Tavaratilasta löytyy monenlaisia kiinnitysmahdollisuuksia. Tavaratilan näkösuoja on kaksiosainen. Toinen pala nousee automaattisesti luukun mukana.Takaistuin on mukavuudeltaan erittäin hyvä. Niin edessä kuin takana istuinta on nostettu 59 mm ylemmäksi, joka parantaa näkyvyyttä erityisesti eteenpäin. Takanäkyvyyden osalta ei voi sanoa samaa, mutta koeajoautossa oli onneksi peruutustutka- ja kamera. 3 GT:n ominaispiirteisiin kuuluvat kehyksettömät sivulasit ja 110 km/h nopeudessa esiin nouseva takaspoileri. Takaspoilerin voi painaa ylös tai alas myös manuaalisesti napin painalluksella.

Hallintalaitteet ovat tuttua BMW:tä ja jos merkki ei ole tuttu pääsee niiden perustoimintojen sisään melko helposti. Suuren näytön välityksellä kuljettaja saa tietoa alustan säädöistä, audiosta, navigoinnista sekä monista muista auton toimintaan liittyvistä asioista ja ominaisuuksista. Mittaristo on hyvin selkeälukuinen.

Nelisylinterinen 2-litrainen TwinPower turbodiesel sopii GT:n luonteeseen paremmin kuin hyvin. Mukavuuspainotteisempi GT kulkee tällä 184 hevosvoimaisella voimanlähteellä varsin vaivattomasti ja tähän kun yhdistetään vielä 8-vaihteinen automaattivaihteisto niin ajomukavuuden voi sanoa olevan lähes huipussaan. Ajotiloja on uusien Bemareiden tapaan tarjolla neljä Eco Pro, Comfort, Sport tai Sport+. Pieniä kokeiluja lukuun ottamatta koeajo tuli ajettua suurimmaksi osaksi Comfort ja Eco Pro asennoissa. Kulutus on virallisten tietojen mukaan yhdistetyssä ajossa 4,9-litraa sadalla (CO2-päästö 129g/km). Kaupunki- ja maantieajoa aikalailla saman verran sisältäneen koeajon aikana aivan näin pieniin keskikulutuslukemiin ei päästy, vaan mittari näytti 5,6-litraa/100 km. BMW 320d GT:n kiihtyvyydeksi 0-100 km/h ilmoitetaan 8,0 sekuntia ja huippunopeudeksi 230 km/h.

Varustetasoja on tarjolla kolme Sport, Luxury tai Modern. Lisäksi tarjolla on erillinen M Sport –paketti. Koeajoauton varustetaso oli vajaan 2000 euron arvoinen Luxury, jonka lisäksi koeajoautoon oli ladattu 10 000 euron edestä lisävarusteita. Auton kokonaishinnaksi autoveroineen päivineen muodostui 66 470 euroa.

GT:hen on tarjolla viisi moottorimallia, jotka kaikki on varustettu BMW TwinPower Turbo -tekniikalla. Kuusisylinterisen 335i Gran Turismon (306 hv) rinnalla valittavana on kaksi nelisylinteristä bensiinimoottoria, 328i Gran Turismo (245 hv) ja 320i Gran Turismo (184 hv), sekä kaksi dieselmoottoria, 320d Gran Turismo (184 hv) ja 318d Gran Turismo (143 hv).Suorituskyky 8,9

Vahvasti vääntävä (380 Nm) dieselmoottori vie GT:tä kevyesti. Muuhun 3-sarjaan verrattuna painon lisäys kuitenkin tuntuu ohituskiihtyvyydessä. Kahdeksan vaihteinen automaatti vaihtaa täsmällisesti.

Mukavuus 9,0

Urheilulliset etuistuimet tukevat kaikin puolin hyvin. Moitteeton ajoasento on helppo löytää. Takapenkillä tilat ovat ruhtinaalliset, varsinkin jalkatilojen osalta.

Luotettavuus 8,0

BMW:n takuu on vain kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Koritakuu on 12 vuotta ja maalipinnan takuu 3 vuotta.

Ajomiellyttävyys 9,0

Näkyvyys autosta eteen on hyvä. Takanäkyvyys sen sijaan on aikalailla heikompi. Jousitus on muita 3-sarjalaisia mukavuuspainotteisempi. Ajo-ominaisuudet ovat kiitettävien sisätilojen lisäksi auton parasta antia.

Ulkonäkö 9,3

GT on täysin oman näköisensä auto, joka edestä näyttää 3-sarjalaiselta ja takaa joltain ihan muulta. Sivusta auto on jotain 3-sarjan ja 5-sarjan välistä. Vaalea nahkasisustus on erittäin tyylikäs ja laadukkaasti toteutettu.

Polttoaineen kulutus 9,3

Kulutus on virallisten lukujen mukaan yhdistetyssä ajossa 4,9-litraa/100 km. Suurimmaksi osaksi Eco Pro ja Comfort ajotiloissa ajetussa koeajossa kulutus oli 5,6-litran luokkaa/100 km. Kulutus on kiitettävän pieni kokoluokassaan.

Valmistuslaatu 10

Sisustus on lisävarusteilla höystetyn laadukkaasti viimeistelty. Kokonaisuudessaan lisävarusteita koeajoautossa oli yli 10 000 euron edestä.

Sisätilojen suunnittelu 9,8

Tavaratilaan mahtuu tavaraa jopa 25 litraa farmarimallia enemmän. Takapenkkien selkänojat kaatamalla tila kasvaa 1600 litraan. Sähköinen takaluukku ja laaja lastausaukko helpottavat tavaratilan käyttöä.  Turvallisuusvarustus on hyvin kattava.

Luokkansa paras 9,0

Kolmossarjan GT-malli on tilava ja varsin laadukkaan oloinen auto. Samalla auto on selvästi kallein 3-sarjalainen. Auto kilpailee tarjoamiensa tilojen sekä ajo-ominaisuuksiensa puolesta ehkä enemmän 5-sarjan sedanin sarjassa kuin 3-sarjan kokoluokassa.     

Kokonaisarvio 9,1


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin