Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 330d Touring 2012

BMW:n kolmossarja uudistui vuodelle 2012 aluksi sedan mallisena, mutta syyskuussa Suomen markkinoille rantautui myös täysin uusi farmarimallinen Touring. Koeajoon saatiin varsin varusteltu ja tehokas 330d Touring.
Koeajo BMW 330d Touring 2012

 

Tilavampi farmari ei tee hallaa sedanin muotoilulle, vaan myötäilee muotoja peränsä osalta varsin jouhevasti. 3-sarjan kasvaneet mitat näkyvät myös farmarin takakontissa (495- litraa), joka on huomattavasti edeltäjäänsä tilavamman tuntuinen (35 litraa enemmän). Kaikki tuttu on kuitenkin paikallaan, kuten erikseen avautuva takakontin lasiosa ja kätevät kassikoukut tavaratilan sivuilla. Lattian alta löytyy vielä muutama säilytyslokero. Tarvittaessa takapenkit kääntyvä melko helposti alas, jos kuljetustilaa tarvitaan lisää. Koeajetun mallin varustuksessa takaluukun voi avata tai sulkea sähköisesti napinpainalluksella.

Takaistuimella on istumatilaa menneiden 5-sarjan mallien verran, joten tilan kasvu tuntuu myös takapenkillä. Kaksi henkeä istuu mukavasti takana pidemmänkin reissun ilman totaalisen puutumisen riskiä. Kuljettajan istuin säätyy sähköllä varsin tarkasti juuri siihen asentoon kuin kuljettajalle parhaiten sopii. Pitkäjalkaisemman kuljettajan iloksi lisävarusteisissa urheiluistuimissa on myös laajeneva reisituki.Hallintalaitteet ovat tuttua BMW:tä ja jos merkki ei ole tuttu pääsee niiden perustoimintojen sisään melko helposti. Suuren näytön välityksellä kuljettaja saa tietoa alustan säädöistä, audiosta, navigoinnista sekä monista muista auton toimintaan liittyvistä asioista ja ominaisuuksista. Mittaristo on hyvin selkeälukuinen ja kuljettajan näkökenttään heijastuu vielä HUD:n (head up display) tiedot, vaikka ajonopeudesta.

Ohjaus on todella tunnokas ja takavetoisen auton käsittely on sivistyneen tarkkaa. Auto kulkee tasapainoisesti ja ajo on mainoslauseen mukaista ”ajamisen iloa”. Auton ohjastaminen Comfort säädöllä on niin sivistynyttä, että ei heti uskoisi ajavansa 5,6 sekunnissa 0-100 km/h kiihtyvällä autolla. 259 hevosvoimaisen kuusisylinterisen dieselin ja 8 -vaihteisen Steptronic automaattivaihteiston yhteistyö on saumaton.

Sport -säätö muuttaa luonnetta heti tiukempaan suuntaan ja kun päälle kytkee Sport+ -säädön, ymmärtää millaiset voimavarat pellin alla piilee. Edellä mainitun huipputehon tukena on 560 Nm vääntö, joka ei jätä kylmäksi. Jäykkä kori ja tasapainoisuus tekevät menevämmässäkin menossa autosta todellisen urheiluvaunun. Puikoissa unohtuu nopeasti, että alla on ns. perhefarmari.

Eco – asento ei ajo-ominaisuuksiltaan oikeastaan eroa kovinkaan paljon Comfortista. Eco kuitenkin motivoi kuskia vahvasti säästeliäämpään ajoon. Keskikulutukseksi autolle luvataan 5,1 – litraa/100 km! Tässä kohtaa piti hieman hieroa silmiä. Kyllä näin virallisissa papereissa todella väitetään. CO2-päästöjen luvataan puolestaan jäävän 135 grammaan/km. Koeajossa ei näihin lukuihin päästy, mutta tehoihin nähden hyvin alhaisissa kulutuksissa kyllä pysyttiin. Eco – asennossa keskikulutus oli parhaimmillaan hieman alle 6-litran, joten ehkä parhaissa mahdollisissa olosuhteissa saattaisi oikeasti päästä lähes luvattuihin lukemiin.Turvavarusteisiin kuuluu mm. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyt, pääturvatyynyt edessä ja takana, sivutörmäyssuoja, lukkiutumattomat jarrut (ABS), crash sensor (törmäystilanne-avustin), Dynamic Stability Control (DSC) ajovakauden hallintajärjestelmä sekä Dynamic Traction Control (DTC) luistonestojärjestelmä.

BMW 330d tuskin tulee olemaan se myydyin 3-sarjalainen, sillä hintaa autolle kertyy ilman lisävarusteita veroineen vähän vajaa 63.000 euroa. Koeajoauton lisävarusteet nostavat hinnan yli 85.500 euroon. Rahalla saa kuitenkin erinomaisilla ajo-ominaisuuksilla varustettua luksusta, jonka tehot riittävät pitämään ripeän vauhdin yllä, kuitenkaan taloudellisen ajon mahdollisuutta unohtamatta.

Suorituskyky 10,0

TwinPower turbodieselmoottori vääntää vahvasti ja 5,6 sekunnin 0-100 km/h kiihtyvyydellä ehtii varmasti. Jarrut toimivat tehoihin suhteutetun napakasti.

Mukavuus 9,2

Lisävarusteiset urheiluetuistuimet tukevat erittäin hyvin ja reisille on tarjolla vielä säädettävä lisätuki. Takapenkille mahtuu kolme, mutta mukavasti matkustaa kaksi henkeä.  Lisävarustelista on pitkä, mutta 330 -mallissa vakionakin tulee jo paljon.

Luotettavuus 8,0

BMW:n takuu on vain kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Koritakuu on 12 vuotta ja maalipinnan takuu 3 vuotta. Auto sai EuroNCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys 9,0

Ajotuntuma on erinomainen ja vaihteet vaihtuvat huomaamattomasti. Moottori on yllättävän hiljainen, onkin vaikea uskoa, että konepellin alla veivaa dieselmoottori.

Ulkonäkö 9,8

Auton ilme on edeltäjäänsä tuimempi, eikä kopioi muita merkkejä. Sisätilat ovat edustavan tyylikkäät.

Polttoaineen kulutus 9,5

Ilmoitettu kulutus on tehoihin nähden kiitettävän pieni. Huoltovälit ovat pitkät, mutta huoltokustannukset siitä hintavammasta päästä.

Valmistuslaatu 10,0

Sisustuksen vaikutelma on varsin laadukas ja viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu 8,7

Tavaratila on edeltäjää tuntuvasti tilavampi ja penkit kaatamalla tilaa saadaan tarvittaessa lisää.  Mukitelineitä on kaikille matkustajille. Turvallisuusvarustus on nykyaikaisen laaja. Säilytyslokeroita voisi olla enemmänkin.

Luokkansa paras 9,7

BMW 330 Touring on moniin samankokoisiin kilpailijoihin nähden sieltä kalleimmasta päästä, mutta omassa teholuokassaan se lienee yksi parhaista.  Se tarjoaa tehoa kaipaavalle tehoa, mutta samaan aikaan rauhallista ja sivistyneen tasaista kyytiä revittelyä kaipaamattomalle.

Kokonaisarvio 9,3


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin