Koeajo BMW 520d A xDrive Modern Line 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 520d A xDrive Modern Line 2014

BMW 5 -sarja uudistui syksyllä 2013, moottorivalikoima laajeni ja mm. 520d –mallista tuli saataville xDrive –nelivetoversio, joka saatiin alkuvuodesta 2014 koeajoon. Kireä pakkasjakso ja ajoittain sakea lumipyry siivittivät koeajon tunnelman juuri nelivetoiselle autolle sopivaksi.
Koeajo BMW 520d A xDrive Modern Line 2014

BMW:n vahvasti vääntävän dieselmoottorin ja nelivedon yhdistelmä ei petä. Meno on vakaata ja tasaisen vahvaa, vaikka kaistojen välille syntyy lumivalleja ja niitä joutuu ohitustilanteissa ylittämään. Ehkä juuri ajovakaudessa näkyy hienoisesti uudistuneen 5-sarjan alustan jatkokehitys.

Moottorin käyntiääni on hiljainen ja onkin vaikea uskoa ajavansa dieselmoottorista autoa. Myös rengasmelu pysyttelee auton ulkopuolella. 184 hevosvoimainen ja 380 Nm vääntävä dieselmoottori yhdessä nelivedon ja 8-nopeuksisen automaattilaatikon kanssa on todella hienosti toimiva yhdistelmä. Ajaminen on huolettoman ja ennen kaikkea hyvin hallittavan tuntuista. Tämä kokonaisuus toimii hienosti.Ohjaus on sähkötehosteinen, mutta ohjaustuntuma on hyvä ja ohjauspyörän lämmitin pitää pakkasella paljaat kädet lämpimänä. Hitaassa nopeudessa ohjaus on tavanomaista raskaampi. Jousitusta on edeltävään malliin verrattuna muutettu pehmeämmäksi. Vakiovarusteena on muiden uusien BMW-mallien tapaan ajotilan valitsin, jolla voidaan valita Comfort, Sport tai Eco Pro -tila. Nelivetoisena 520d:n yhdistetty kulutus on merkin mukaan 4,9-5,3 l/100km ja CO2-päästöt 129-139 g/km.

5-sarjasta on muutenkin parissa mallisukupolvessa kasvanut melko tilava auto. Vain takajalkatilan osalta kilpailijoilla on tarjottavana parempaa. Muotoilultaan takaistuin on suunnattu vahvasti kahdelle matkustajalle ja keskikonsoli vie myös jalkatilat kolmannelta. Pääntilaa on varsin hyvin eikä sitä ole tehty madaltamalla istuinta kohtuuttomasti. Istuinmukavuus takana on hyvä ja käynti takaistuimelle helppoa.

Takaistuimelta katseltuna tunnelma on avara. Edessä tunnelma on tiiviimpi massiivisen keskikonsolin takia. Etuistuimien perusversio on tavanomaista tasoa, mutta ajoasennosta saa edeltävää mallia paremman. Sisustus on persoonallinen, moderni ja tyylikäs.

Uudistumisen myötä varustetasot ovat koeajettu Modern Line sekä Luxury Line. Luxury ja Modern varustelut voi tunnistaa keulan ja perän koristeosista, jotka Modern Linessa mattapintaiset ja Luxury Linessä kiiltävät. Sisätiloissa istuimet on koeajetussa Modern Linessa kangasverhoillut. Luxury Linessa verhoilu on nahkaa. Molempiin on tarjolla Business paketit.Tavaratila on hieman kilpailijoita pienempi ja tasainen keskiosa on kapea. Kääntyvä takaselkänoja on edelleen lisävaruste (Business paketissa mukana). Tavaratilan pohjan alla on syvä, mutta pienehkö lokero. Tavaratilan aukko on sedaniksi varsin suuri.

Näkyvyys eteen on hyvä ja ulkopeilit ovat reilun kokoiset. Korkean perän ja alas laskeutumattomien pääntukien takia takanäkyvyys jää puutteelliseksi. Kääntöympyrä on entisissä lukemissa eli luokassaan kohtuullisen kokoinen

Käyttöjärjestelmä perustuu iDrive-valikko-ohjaukseen, joka on nykyään varsin helppokäyttöinen. Kaasujalalle ei edelleenkään löydy luontevaa paikka vakionopeussäätimen käytön aikana. Lämmityslaite käyttäytyi talvisäässä sivistyneesti: se piti tuulilasin huurteettomana ja jalat lämpimänä ilman ääntä tai tuntuvaa puhallusta.Koeajetun BMW 520d TwinPower Turbo A xDrive Business Modern Linen hinta on 58 346 €. Ilman Modern Line varustelua nelivetoisen 520d:n hinta jää muutamia senttejä vajaaseen 55 000 euroon.

Suorituskyky: 9,3

Nelivetoisen 520d:n suorituskyky on täysin riittävä (0-100 km/h 8,1 s).

Mukavuus: 9,2

Tilat ovat kilpailijoita vastaavat. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Vakiovarustelu on hintaan nähden melko niukka, mutta lisävarusteena saa kaiken tarvittavan.

Luotettavuus: 8,4

BMW:n luotettavuus on viimeisimmissä malleissa ollut hyvällä tasolla. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 9,1

Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Vakiojousitus on pehmeä ja kimmoisa. Melutaso on eräs markkinoiden hiljaisimmista.

Ulkonäkö: 9,4

Muotoilu on varsin tyylikäs. Sisustus on jo perustasollakin näyttävä.Polttoaineen kulutus: 9,5

Kulutus on suorituskykyyn ja auton kokoon nähden pieni. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,5

Laatuvaikutelma on hyvä ja materiaalit tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila ei ole erityisen suuri. Monikäyttöisyys ei sisälly perushintaan. Hallintalaitteissa on pieniä epäkäytännöllisyyksiä.

Luokkansa paras: 9,5

5-sarja on ominaisuuksiltaan luokkansa kärjessä. Erityisesti moottorin ja vaihteiston toiminnan osalta se on esikuva muille.

Kokonaisarvio:9,1

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin