Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 640d Cabrio 2013

BMW esitteli uudet kolmannen sukupolven 6-sarjan Coupén ja Cabrion vuonna 2011. Vuonna 2012 6-sarjaan liittyi vielä neliovinen Gran Coupé. Koeajoon järjestyi 313 hv 640d Cabrio. Nelipaikkainen avoauto on kaunista katseltavaa ja ajaminen silkkaa nautintoa.
Koeajo BMW 640d Cabrio 2013

Pelkkä istuminen kuljettajan paikalle saa hymyn huulille. Vaalea nahkapenkki tukee joka suunnasta hyvin ja jokaista penkin osaa pystyy säätämään sähköisesti. Jopa reisien pitkittäistuki säätyy sähköllä portaattomasti juuri kuljettajan haluamalle etäisyydelle. Myös ohjauspyörän syvyys ja korkeus säätyy sähköllä. Hallintalaitteet ovat BMW:lle tyypilliseen tapaan helposti kuljettajan ulottuvilla, mitä myös kojelaudan ja keskikonsolin hieman kuljettajaan suuntautuva muotoilu tukee.

Ratin oikealta puolelta löytyy start-nappi, jonka painaminen hiukan yllättää. 3-litrainen kuusisylinterinen dieselmoottori on todella hiljainen, eikä sitä uskoisi vielä liikkeellelähdön jälkeenkään lajinsa edustajaksi. Vasta moottoritielle kiihdytys paljastaa moottorin olevan diesel. Vääntöä moottori tarjoilee peräti 630 Nm ja sen kyllä huomaa. Kiihtyvyys on raju, mutta sivistynyt. Kiihdytys ei ole millään tavalla repivää, vaan täysin hallittua voiman välitystä. 8-vaihteinen automaattivaihteisto hoitaa työnsä ensiluokkaisesti. Servotronicilla varustettu sähköinen ohjaustehostin reagoi täsmällisesti ohjausliikkeisiin ja muuttaa tehostusta nopeuden mukaan.Alustarakenne tukee urheilullista ajoa ja samalla pehmentää tien epätasaisuudet. Vakiovarusteena olevalla Drive Dynamic Control -toiminnolla (DDC) kuljettaja voi säätää kaasupolkimen reagoinnin, vaihteen vaihtamisnopeuden, ohjauksen ja ajonvakautuksen haluttuun moodiin: Normal, Sport tai Sport+. Autossa on lisäksi Eco Pro -moodi, joka sovittaa polttoaineenkulutuksen erityisen rauhalliseen ajotyyliin ja samalla vähentää esimerkiksi ilmastoinnille käytettävää energiaa.

BMW:n mukaan kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 5,5 sekunnissa ja huiput on rajoitettu 250 km/h. Huippuja ei tietenkään Suomessa voi kokeilla kuin radalla, mutta kiihtyvyyslukeman osalta voi sanoa, että paikkansa pitää.

Kevätaurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, joten katto alas niin kuin olisi jo. Avaus onnistuu alle 40 km/h nopeudessa keskikonsolissa sijaitsevasta napista painamalla. Aikaa avautumiseen kuluu 19 sekuntia, jonka jälkeen aurinko alkaa paistaa myös sisätiloissa. Katon katoamisen jälkeen huomio kiinnittyy takana yksin törröttävään takaikkunaan, joka ei siis ole osa kattoa, vaan toimii samaan tapaan kuin sähköiset sivuikkunasisarensa. Katto nousee takaisin pään päälle 24 sekunnissa.Takapenkit on etupenkkien tapaan muotoiltu voimakkaan kuppimaisesti. Jalkatilaa takana on niukasti, varsinkin pidemmän kuljettajan takana. Täytyy kuitenkin todeta, että takapenkillä on mahdollista istua ja matkustaa.

Edelliseen malliin verrattuna 6-sarjan pituus on kasvanut 75 mm. Aiempaa leveämpi ja matalampi kori tekevät autosta entistä urheilullisemman. Cabrion takakonttiin mahtuu katto ylhäällä 350-litraa ja taitettuna 300-litraa. BMW:n mukaan 6-sarjan muotoilu hakee inspiraatiota aaltojen liikkeestä. Hieman eteenpäin kallistetut keulan munuaiset tuovat mieleen hain kuonon. Älykkäät led-ajovalot tekevät auton katseesta intensiivisen. 640d:n 3-litrainen twinpower turbodiesel tarjoilee tehoa 313 hevosvoimaa 4400 kierroksen kohdalla ja vääntöä 630 Nm 1500-2500 kierroksen välillä. 0-100 km/h taittuu dieselillä 5,5 sekunnissa ja huippunopeus rajoittuu 250 kilometriin tunnissa. Yhdistetty kulutus on BMW:n mukaan 5,6 litraa sadalla, jolloin CO2-päästöjä syntyy 147g/km.

Koeajossa olleen BMW 640d Cabrion hinta lisävarusteineen ja veroineen on 149 497 €. Ilman lisävarusteita auton hinta on 128 268 €.

Suorituskyky: 10

TwinPower turbodieselmoottori vääntää väkevästi ja 8-vaihteinen automaattilaatikko toimii hyvin sivistyneesti. Auto kiihtyy todella ripeästi ja tehokkaat jarrut pitävät huolen pysähtymisestä.

Mukavuus: 8,9

Mukavuutta on tarjolla kahdelle enemmän kuin hyvin. Hallintalaitteita on helppo käyttää. Autossa on paljon varustusta jo vakiona, mutta myös lisävarustelista on pitkä ja hintava.

Luotettavuus: 8,8

BMW:n takuu on vain kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Koritakuu on 12 vuotta ja maalipinnan takuu 3 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 9,7

Auto on pitkä ja siinä istutaan syvällä. Näkyvyys hieman kärsii, mutta tähän avuksi koeajoautossa oli peruutuskamera ja tutkat. Rättikatto peittää yllättävän hyvin rengasmelut ja muut ulkoäänet. Ajotuntuma ei tästä voi enää paljon parantua.

Ulkonäkö: 9,8

Auton ulkoilme miellyttää kaikenikäisiä. Myös sisätilat suorastaan kutsuvat kyytiin.

Polttoaineen kulutus: 9,3

Polttoaineenkulutus on auton luonteeseen nähden erittäin pieni. Huoltovälit ovat pitkät, mutta huoltokustannukset hintavat.

Valmistuslaatu: 10

Sisustuksen vaikutelma on varsin laadukas ja muutenkin auto on erittäin viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on luonnollisesti pienehkö, mutta kyllä muutamat lentolaukut siellä matkustavat helposti. Turvallisuusvarustus on kattava.

Luokkansa paras: 9,7

Tässä on auto, jonka ratissa viihtyisi päivästä toiseen kaiken kokenutkin kuski. Auton hinnalla saa toki monenlaista kulkupeliä ja monta kappaletta. Jos ylimääräistä rahaa kuitenkin löytyy ja autoilu on lähellä sydäntä, niin tähän autoon on vaikea uskoa kenenkään pettyvän.

Kokonaisarvio: 9,3


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin