Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Cruze 1.6 LS 2012

Chevrolet Cruzen moottorivalikoima koostuu 1,6- ja 1,8-litraisista bensamoottoreista sekä kahdesta 2,0-litraisesta dieselistä. Koeajettu 1,6-litrainen (83 kW/113 hv) Opelin moottori vastaa odotuksia.
Koeajo Chevrolet Cruze 1.6 LS 2012

Kaupunkinopeuksissa kiihtyvyys on ripeää, maantielle lähdettäessä voimavarojen rajallisuus paljastuu. Vääntöä on alakierroksilla mukavasti. Ohituskiihtyvyyttä parantavat maltilliset välitykset. 1300-kiloisen auton kuljettamisessa 1,6-litrainen bensakone ei kuitenkaan ole raketti.

Jousitus on kovuudeltaan keskitasoa. Mukavuus on asiallinen. Sileä tie tuntuu sileältä eivätkä terävämmätkään epätasaisuudet lyö pahoin läpi. Ohjaus on tehostettu perinteiseen tapaan hydraulisesti. Ohjaus keskittää hyvin, mutta kevyen ohjauksen tuntuma jää keskinkertaiseksi. Suuntavakavuuskaan ei ole aivan moitteeton.

Melutaso, näkyvyys ja suorituskyky

Vaihteensiirto on napakka. Kytkin on pitkäliikkeinen ja nykäyksetön käyttö vaatii totuttelua. Jarrupolkimessa on paljon tyhjää liikettä ennen kuin hidastusta alkaa tapahtua. Rengasmelu on myös eristetty keskimääräisesti. Paljaalla pinnalla nastojen ropina kantautuu matkustamoon, mutta meluisaksi Cruzea ei voi moittia. Moottori pitää mölyt mahassaan.

Näkyvyys on keskinkertainen. Keula on hyvin näkyvissä kuljettajan paikalta. Etupilarit aiheuttavat suurehkon katveen. Takaikkuna on korkean perän takia pienehkö. Sisäpeili on sijoitettu normaalia korkeammalle, mutta näyttää sen, mihin takaikkuna edellytykset antaa. Kääntöympyrä on tavanomainen. Valonpesimiä ei ole.

Kaupunkinopeuksissa kiihtyvyys on ripeää, maantielle lähdettäessä voimavarojen rajallisuus paljastuu. Vääntöä on alakierroksilla mukavasti. Ohituskiihtyvyyttä parantavat maltilliset välitykset. 1300-kiloisen auton kuljettamisessa 1,6-litrainen bensakone ei kuitenkaan ole raketti.

Suorituskyky: 6,9

1,6-litraisen bensamoottorin voimavarat maantiellä ovat rajalliset.

Mukavuus: 7,8

Sisätilat eivät ole ulkomittoihin verratuna kovin suuret. Etuistuimet ovat melko hyvät. Vakiovarustelu on LS-mallissa normaalia perustasoa. Lisävarusteita ei juurikaan ole tarjolla.

Luotettavuus: 7,7

Takuu on 3-vuotinen. Turvallisuus on luokan parhaimmistoa.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Ajettavuus on vaivatonta, mutta ei kovin tunnokasta. Melutaso on kohtuullinen. Jousitus hoitaa hommansa asiallisesti.

Ulkonäkö: 8,8

Cruze on tyylikäs ulkoa ja sisältä.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on perinteistä tekniikkaa käyttävien kilpailijoiden tasolla.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on enimmäkseen hyvää. Materiaalien laatu vaihtelee.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila ei ole Cruzen vahvuuksia. Säilytyslokeroiden mitoitus on reilua.

Luokkansa paras: 7,7

Cruze on tyylikäs ja melko laadukkaan tuntuinen. Ominaisuuksissa ei ole suuria puutteita, mutta ei myöskään erityisiä valopilkkuja.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin