Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Trax 2013

Chevroletin uutuusmalli Trax on kooltaan niin sanottu kompakti katumaasturi. Se on selvästi isoveljeään Captivaa pienempi ja jakaa tekniikkansa Opel Mokkan kanssa. Suomessa myytävä Trax valmistetaan Koreassa Mokkan rinnalla.
Koeajo Chevrolet Trax 2013

 

Ulkonäöltään Trax on hieman Mokkaa massiivisemman ja muhkeamman näköinen. Kultainen rusetti keulalla jakaa jäähdyttäjän säleikön tutulla tavalla kahtia. Suurin ulkonäköero onkin juuri maskissa ja vahvemmin muotoillussa konepellissä, sillä esimerkiksi takaapäin Traxia on jo vaikeampi erottaa Opelista. Hinnoittelussa Trax on noin 2000 euroa Mokkaa edullisempi.

Koeajoon päästiin keväisessä Kroatiassa huhtikuun lopulla. Aluksi ajoon saatiin 1,7-litraisella dieselmoottorilla varustettu Trax. 130 hevosvoimaa ja 300 Nm vääntävä moottori liikuttaa autoa vaivattomasti ja virallisten lukujen mukaan diesel on kolmesta moottorivaihtoehdosta ripeimmin 0-100 km/h kiihtyvä. Aikaa sataseen ampaisuun kuluu 9,4 sekuntia. Kuusivaihteisen manuaalilaatikon käyttö on täsmällistä ja start/stop-järjestelmä toimii moitteetta. Polkimien liikerata on hieman pakettiautomainen ylhäältä alas.

Ohjaamossa kaikki on kohdallaan ja tunnelma on varsin mukava ajatellen pidempääkin ajoreissua. Istuimet tukevat hyvin ja autossa istutaan perus henkilöautoa korkeammalla. Suuntavakavuus on hyvä, joten auto etenee suoraan kevyellä otteella. Myös auton reagointi ohjausliikkeisiin on hyvällä tasolla. Ohjaustunto on näin ollen kunnossa niin kaupunki kuin maantieajossakin. Mutkaisemmalla tiellä ei pahemmin kallistelua esiinny, vaan jousitus on varsin napakka. Ratin takana viihtyy mainiosti ja hallintalaitteiden käyttö on mutkatonta. Takapenkillä on yllättävän hyvät tilat.



Auto on mitoiltaan 4,248 metriä pitkä, 1,7 metriä leveä ja 1,6 metriä korkea. 2,555 metriä pitkän akselivälin ansiosta auton sisätilat ovat suuremmat kuin auton ulkonäkö antaa ymmärtää. Tavaratilaa on 356 litraa ja takapenkit taittamalla, mahtuu mukaan 1 370 litraa tavaraa. Tämän lisäksi ohjaamossa on paljon lokeroita pikkutavaroille.

Kolme moottorivaihtoehtoa

Moottorivaihtoja Mokkan tapaan kolme. Ne ovat 1,4-litrainen ahdettu bensiinimoottori, 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori ja 1,7-litrainen turbodiesel. Vain etuvetoisen dieselin yhteyteen on Suomessa tarjolla automaattivaihteisto. Automaatin saanee tulevaisuudessa myös 1,4-litraisen bensaturbon yhteyteen, sillä Opel Mokkaan yhdistelmän on jo mainostettu tulevan tarjolle.

Iskutilavuudeltaan pienin 1,4-litrainen on kolmikon väkevin, sillä se kehittää 103 kW (140 hv) ja 200 Nm. Tällä voimanlähteellä auto kiihtyy 0-100 km/h 9,8 sekunnissa ja auto saavuttaa 194 km/h huippunopeuden. Ajossa 1,4-litrainen oli dieseliä mukavampi vaihtoehto. Moottori on selvästi hiljaisempi ja auto käyttäytyy muutenkin jouhevammin. Moottorin ennustetaankin muodostuvan myydyimmäksi vaihtoehdoksi. Molemmat koeajetut autot olivat nelivetoisia ja varustettu manuaalivaihtein. 1,4 Turbo AWD:n yhdistetty kulutus on 6,4 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 149 g/km. 1,7 D AWD:n yhdistetty kulutus on 4,9 l/100km ja CO2-päästöt 120 g/km.

Varustetasoja on tarjolla kolme, LS, LT ja LTZ

LS–varustetaso on tarjolla vain 1,6-litraisella 115 hv bensiinimoottorilla ja etuvedolla varustettuun Traxiin. Vakiovarusteena autossa on mm. vakionopeudensäädin, Bluetooth rattikytkimin, tummat takalasit ja hopeanväriset kattokaiteet. Tämä malliston edullisin yhdistelmä maksaa 19.900 euroa.



1590 euroa enemmän maksava LT-varustetaso on tarjolla kaikkiin moottorivaihtoehtoihin. Keskimmäiseen varustetasoon kuuluu mm. kätevä Infotainment näyttö ja MyLink-tietoviihdejärjestelmä. Siinä on 7-tuuman kosketusnäyttö, johon voi liittää älypuhelimen ja käyttää kaikkia sen sovelluksia ja järjestelmässä on myös peruutuskamera. Järjestelmä osoittautui varsin helppokäyttöiseksi. Esimerkiksi navigointi toimi viiveettömästi.

LTZ-varustetaso on tarjolla vain dieselmoottorin ja nelivetoisen 1,4-litraisen yhteyteen. Paras varustetaso nostaa hintaa 2 000 euroa ja tuo mukanaan esimerkiksi nahkaverhoilun ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Nelivetoisen Traxin hinta on 1,4 turbomoottorilla LT-varustein 24 990 euroa. Dieselmoottorisena Traxin hinnat alkavat etuvetoisena 24 690 eurosta. Automaattivaihteistolla varustetun dieselin hinta on 25 995 euroa. Diesel nelivedon hinta on 27 590 euroa.

Suorituskyky 8,3

1,4-litraisella turbomoottorilla Trax on mukavan ripeä niin liikkeellelähdöissä kuin ohitustilanteissakin.

Mukavuus 8,9

Traxin takaistuimella on mainiot oltavat ja myös etuistuimet ovat kelvolliset. Vakiovarustelu sisältää olennaisimmat ja suhteellisen pienellä lisäsijoituksella saa jo lähes kaiken kattavan varustelun.

Luotettavuus 8,0

Törmäystestin tulos on täydet viisi tähteä. Takuu on 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,4

Ohjaustuntoa löytyy ja ajettavuuden perusasiat ovat kunnossa. Jousitusmukavuus on kovemmanpuoleinen. Bensaturbon yhteydessä äänieristys toimii hyvin, mutta dieselmoottorin ääni kantautuu sisään voimakkaasti.

Ulkonäkö 8,8

Muotoilu on yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Myös sisustus on siisti.

Polttoaineen kulutus 8,1

Bensaturbon kulutus on kohtuullinen, mutta pihimpiäkin vaihtoehtoja löytyy.

Valmistuslaatu 8,5

Sisustus on hintaluokassaan laadukkaasti viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu 8,5

Tavaratila on kooltaan keskinkertainen ja laajennettuna lyhyt. Säilytystilaa matkustamossa on hyvin.

Luokkansa paras 8,8

Trax on hyvä vaihtoehto korkean maavaran kilpailijoille. Etenkin auton hinta on kokoluokassaan hyvin kilpailukykyinen.

Kokonaisarvio 8,5


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin