Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Citroën C3 Picasso 95 VTi

Koeajetussa Citroën C3 Picassossa oli 1,4-litrainen 70 kW/95 hv bensamoottori. Lyhyiden välitysten ansiosta se tarjosi kohtuullisen hyvän suorituskyvyn.
Koeajo Citroën C3 Picasso 95 VTi

Kolmosella pystyy ajamaan kadunkulmia siinä kuin tehokkaammillakin autoilla. Maantiellä ohituskiihtyvyys on vaisua.

Takaistuimella reisituki jää vähäiseksi ja muotoilu on muutenkin olematonta. Selkänojan kaltevuus on säädettävä. Käynti takaistuimelle on hieman ahdas, sillä ovi on kapea ja avautuu melko vähän. Etuistuimen säätövara on korkeussuunnassa poikkeuksellisen laaja, mutta pituussuunnassa jo 185-senttinen tavoittelee takimmaisia säätöpykäliä. Ohjauspyörässä on pituussäätö, mutta polkimiin nähden ratti jää silti melko kauas. Tämä johtuu osittain ratin loivasta asennosta. Pehmeähköt etuistuimet ovat melko mukavat. Istuimet näyttävät muodokkailta, mutta pehmeät reunat antavat käytännössä niukasti sivutukea.

Näkyvyys eteen on parempi kuin useimmissa muissa tila-autoissa, sillä "pikkuikkunat" ovat isot ja etummaiset pilarit kapeat. Keulan sijainnista kuljettajalla ei kuitenkaan ole mitään näköhavaintoa. Takaikkuna on korkea ja tarjoaa hyvät näkymät. Takapilarit ovat leveähköt. Tuulilasin yläreunasta jää pyyhkimien ulottumattomiin melkoinen alue. Pysty perä kuraantuu tehokkaasti. Kyljissä on leveät suojalistat. Myös auton kulmat on suojattu pikkukolhuilta. Kääntöympyrä ei ole erityisen pieni.

C3 Picasson jousitus ja ohjaus poikkeavat eri malliversioissa, joten arviot pätevät vain pehmeämmällä jousituksella varustettuun 1,4-litraiseen. Siinä jousitus on mukavan pehmeä, mutta ei liiallisen veltto. Ohjaus on kohtalaisen hyvä, mutta hieman erikoinen. Auto ohjautuu melko terävästi, silti tunto vaikuttaa lievästi keinotekoiselta. Suuntavakavuus on auton kokoon nähden asiallinen. Kaarteissa Picasso kallistuu reippaasti.

Melutasoltaan C3 Picasso on pikkuautomainen. Rengasmelun eristys on selvästi puutteellinen. Parempaa eivät kylläkään tarjoa muutkaan pienet tila-autot.

Suorituskyky: 6,9

C3 Picasson 1,4-litrainen tuntuu kaupungissa suorituskykyiseltä, mutta maantiellä ohituskiihtyvyys on vaisua.

Mukavuus: 8,0

Sisätilat ovat ulkomittoihin verrattuna runsaat. Etuistuimet ovat mukavat, mutta takaistuimen muotoilu ei ole onnistunut. Vakiovarustelu on varsin runsas.

Luotettavuus: 7,0

EuroNCAP-testissä C3 Picasso saavutti 4 tähteä. Takuu on vain 2 vuotta ja Citroënien menestys luotettavuustutkimuksissa on ollut heikkoa.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät ohjausta lukuun ottamatta. Jousitus on mukava. Näkyvyys on tila-autojen parhaimmistoa. Melutaso on pikkuautomainen.

Ulkonäkö: 6,8

Muotoilu on nuorekas, mutta ei kovin arvokkaan oloinen. Kojelaudan muotoilu on sekava. Värivalikoima on melko niukka.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on pienehkö ja huoltovälit melko pitkät.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on hintaluokassaan melko hyvä ja materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on suuri ja käytännöllinen. Muuntelu on helppoa. Confort-mallissa on niukasti säilytyslokeroita.

Luokkansa paras: 8,3

C3 Picasso on tilava, käytännöllinen ja mukava. Muutamat ominaisuudet ovat kuitenkin jääneet pikkuautotasolle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin