Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Citroën C4 Picasso THP 156 Exclusive 2014

Citroën C4 Picasso saapui syksyllä 2013 Suomeen ja koeajoon saatiin THP 156 –moottorin ja 6-vaihteisen manuaalilaatikon yhdistelmä. Varustetaso koeajetussa autossa oli paras tarjolla oleva eli Exclusive.
Koeajo Citroën C4 Picasso THP 156 Exclusive 2014

C4 Picassossa istutaan korkealla ja näkyvyys autosta on erinomainen. A-pilarit on jaettu kahteen osaan, mikä parantaa näkyvyyttä etukulmiin. Kuljettajan paikalla suurin murhe on kuitenkin keulan sijainnin arvioinnin vaikeus. Vaikka istuma-asento on korkea ja tila-automainen on ajettavuus saatu kuitenkin hyvin henkilöautomaiseksi. Ohjaustuntuma on onnistuttu säätämään hyvin tarkaksi. Vastetta on tarpeeksi ja ohjaus myös palauttaa mukavasti. Jousitus on ehkä aavistuksen verran kova, mutta ei kuitenkaan liian.

Turbolla höystetty 156 hv bensiinimoottori liikuttaa Picassoa tarpeeksi ripeästi. Vääntöä (240 Nm) on tarjolla hyvin matalilta kierroksilta saakka, mikä tekee ajamisesta vaivatonta. Nollasta sataan auto kiihtyy 9,0 sekunnissa. Korkealta kuskin paikalta vaikutelma kiihtyvyydestä on tätäkin ripeämpi.



Polttoainetta kuluu Citroënin mukaan yhdistetyssä ajossa 6,1 l / 100 km (koeajon keskikulutus 7,9 l / 100 km) ja CO2-päästöjä syntyy 142 g / km. Pituutta autolla on 4 428 mm, leveyttä 1 826 mm ja korkeutta 1 610 mm. Akseliväli on 2 785 mm.

Uusi C4 Picasso tarjoaa varsin hyvät tilat viidelle hengelle. Takaistuimet ovat kaikki erikseen säädettäviä ja samankokoisia. Kaikissa neljässä varustetasossa etumatkustajilla on käytettävissä säädettävät kyynärnojat ja takamatkustajilla etuistuinten selkänojiin asennetut lentokonepöydät. Koeajetun auton Exclusive-varustetaso sisältää lisäksi hierovat etuistuimet, Relax-pääntuet kaikilla istuimilla ja sähköisesti säädettävän säärituen etumatkustajalle.

Auton tavaratilan sanotaan olevan luokkansa suurin. Lisäetuna on vielä tasainen pohja, kun kolme kapeaa erillisistuinta on kaadettu alas ja aukkoja täyttävät lisälipareet aseteltu oikeisiin asentoihin. Myös sisätilaa on luokassaan runsaasti. Kori tarjoaa hyvät tilat viidelle matkustajalle ja jo istuinten perusasennossa isolle tavaramäärälle. Tavaratila on pienimmillään 537 litraa, ja maksimissaan toinen istuinrivi kokoon taitettuna 1709 litraa. Tavaratilan valon voi irrottaa telineestä, jolloin se muuttuu kätevästi taskulampuksi.



Picasson kojetaulussa on näyttävät grafiikat varsinkin lisävarusteisessa 12” näytössä. Sisustus on myös laadukkaan oloinen. C4 Picassoon on tarjolla mallista riippuen myös monenlaisia varusteita, kuten mm. 7”- kosketusnäyttö yhdistettynä 12” personoitavaan HD-panoraamanäyttöön, 3D LED-takavalot, kadunvarsi- ja taskupysäköintiautomatiikka, aktiviinen vakionopeudensäädin, katveavustin, kaistavahti ja 360° Vision kamerajärjestelmä. Vakiovarusteina kaikissa maileissa ovat myös ohjelmoitava vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin sekä bluetoothR- handsfree-valmius.



Syyskuussa 2013 Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltiin pidempi korimalli, 4,60-metrinen Grand C4 Picasso, joka myös rakentuu uudelle EMP2-moduulipeursrakenteelle. Grand C4 Picasson yhteydessä esiteltiin 2,0-litrainen Blue HDi (110 kW/150 hv), joka täyttää tulevat Euro 6 -päästövaatimukset.

Citroën C4 Picasso THP 156 Exclusiven lähtöhinta on 35 999 €.

Suorituskyky: 8,3

C4 Picasso kiihtyy riittävän ripeästi ja vääntöä on tarjolla jo alhaisilta kierroksilta.

Mukavuus: 8,9

C4 Picasso on mukava matkakumppani. Istuimet tukevat hyvin ja Exclusive varustetaso tuo penkkeihin myös hierontatoiminnon sekä etumatkustajalle lisäksi vielä mahtavan jalkatuen.

Luotettavuus: 8,5

Citroënin takuu on kolme vuotta / 100.000 km. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Auto sai EuroNCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ohjaus palauttaa hyvin ja muutenkin ohjaustuntuma on hyvä. Jousitus on yllättävän kova, mutta ei kuitenkaan liian. Moottori käy hiljaisesti, eikä rengasmelukaan ole häiritsevää.



Ulkonäkö: 8,4

Keulan ilme on uudenaikainen, mutta perän ilme on perinteisempi. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,4

Polttoainetta kului koeajossa keskimäärin 7,9-litraa / 100 km. Se on lähes kaksi litraa luvattua enemmän, mutta kokoisekseen autoksi lukemaa voi pitää asiallisena.

Valmistuslaatu: 8,5

Auto vaikuttaa hyvin viimeistellyltä, eikä valmistuslaadussa tunnu olevan puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 9,5

Tavaratila on erittäin selkeän muotoinen ja auton sisätilat monikäyttöiset. Penkit kaatamalla saadaan todella paljon kuljetusalaa.

Luokkansa paras: 8,0

Citroën C4 Picasso pärjää varmasti hyvin kilpailijoihinsa nähden. Auto on kuitenkin parhaimmalla varustetasolla ehkä moneen makuun turhan kallis (yli 10 000 euroa lähtötasoa kallimpi).  C4 Picasson hyvästä monikäyttöisyydestä kertoo valinta seitsemän parhaan joukkoon Vuoden Auto 2014 kilpailussa. Voittaja selviää maaliskuussa 2014.

Kokonaisarvio: 8,5


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin