Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Dacia Duster 1.6 Laureate 4x4

Muiden Dacia-mallien tavoin Dusterin ajo-ominaisuudet ovat asiallista tasoa. Pääpaino ei ole moottoritieominaisuuksissa, vaan Duster on parhaimmillaan huonoilla teillä. Jousitus toimii kaikkiaan hyvin.
Koeajo Dacia Duster 1.6 Laureate 4x4

Ajo-ominaisuudet sen sijaan eivät ole kovin täsmälliset. Suuntavakavuus maantiellä on kohtalaisen hyvä, mutta mutkatiellä Duster ei vastaa kuljettajan toiveisiin odotetulla tavalla. Ohjaus saisi olla paitsi tunnokkaampi myös nopeampi. Neliveto kytkeytyy käyttöön etupyörien luistaessa ja se on myös lukittavissa kiinteäksi. Maavaraa on mukavat 210 mm. Rengasmelu on siedettävällä tasolla, mutta moottori on äänekäs.

Dusterin moottorivaihtoehdot ovat Suomessa Renaultin 1,6-litrainen bensamoottori sekä 1,5-litrainen diesel, joka edustaa varsin modernia tekniikkaa ja tarjoaa tehoa 81 kW/109 hv. Koeajetun bensakoneen teho on 77 kW/105 hv. Moottori on hieman laiskan luonteinen, mutta etenemistä helpottavat hyvin lyhyet välityssuhteet.Suomessa vaihteita on kuusi, näistä ykkönen on eräänlainen maastovaihde. Liikkeelle pääsee kakkosella. 100 km/h nopeudessa kierroksia on jo yli 3 000 ja moottoritiellä moottori on meluisa. Huolimatta siitä, että moottori on maantiellä suurimman vääntönsä tuntumassa, ohituskiihtyvyys jää vaatimattomaksi.

Näkyvyys on kohtalainen, suurimpana rajoitteena ovat leveät takapilarit. Kääntöympyrä on luokassaan pienehkö. Parkkipaikkakolhuja vastaan antavat suojaa joka suunnassa mustat muoviosat.

Suorituskyky: 6,0

Bensa-Dusterilla pysyy liikenteen ryhmissä, mutta ohituskiihtyvyys on verkkaista. Jarruja on testeissä moitittu tehottomiksi.

Mukavuus: 5,8

Varustelu on köyhä vielä Laureate-tasollakin. Istuimet ovat asiallista perustasoa, mutta pehmustus niukkaa. Takaistuimella on melko hyvät tilat.

Luotettavuus: 6,7

Takuu on kolme vuotta. Myös turvallisuusasioissa on säästetty.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Dusterin alusta on tehty huonoille teille. Jousitusmukavuus on hyvä. Ajo-ominaisuudet eivät ole kovin täsmälliset. Kääntöympyrä on pienehkö ja näkyvyys on melko hyvä.

Ulkonäkö: 5,8

Ulkonäkö näyttää varsin epämuodostuneelta. Sisustuksen muotoilussa on onnistuttu paremmin.

Polttoaineen kulutus: 6,8

Kulutus on kohtuullisella tasolla bensamoottoristen katumaasturien asteikolla.

Valmistuslaatu: 4,9

Kaikki on tehty halvalla eikä tätä tosiasiaa ole yritetty peitellä.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on melko hyvä, monikäyttöisyys perustasoa. Turvavarustelussa on puutteita. Säilytyslokeroita matkustamossa on niukasti.

Luokkansa paras: 7,2

Ominaisuudet ovat pääosin tyydyttävää tasoa. Hinta on ylivoimaisen edullinen.

Kokonaisarvosana: 6,4

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin