Koeajo Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium 2013

Toisen sukupolven Ford Kuga korvaa kaksi hyvin erilaista tuotetta: eurooppalaisen Kugan ja amerikkalaisen suosikin, muotoilultaan hyvin maasturimaisen Escapen.
Koeajo Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium 2013

Aikaisempaan Kugaan verrattuna uusi malli on persoonattomampi ja tilavampi. Auton pituus on kasvanut, mutta akseliväli on ennallaan. Kugan tekniikka on osittain peräisin Focuksesta. Tarjolla on nyt myös pelkästään etuvetoisia versioita.

Kugan sisätilat ovat tuntuvasti aikaisempaa suuremmat. Lyhyehköstä akselivälistä huolimatta polvitilaa on runsaasti. Keskipaikallakin on kelvolliset olot, mitä auttaa pieni keskitunneli. Leveyttä on tietysti vielä tässä autoluokassa rajallisesti pystyistä sivuseinistä huolimatta. Etuistuimet ovat alimmassakin asennossa melkoisen korkealla. Selkänojan säätö on portaallinen. Ajoasento ja istuimen muotoilu toimivat hyvin. Takaistuin on yllättäen etuistuinta matalampi, mutta istuinmukavuus on hyvä.

Tavaratila on suuri. Laajennettuna pohjalle jää suurehko porras. Sen pystyy poistamaan asentamalla välipohjan ylempään asentoon, mikä on toteutettu hieman alkeellisesti. Takaselkänojien kaataminen on helppoa, mutta pystyyn nostettaessa selkänojan kallistuksen joutuu justeeraamaan kohdalleen. Tavaratilan suojapeite toimii hienosti.Näkyvyys on muuten hyvä, mutta takapilarit ovat paksut. Lämmitettävän tuulilasin langat näkyvät vasta-aurinkoon ajettaessa. Kojetaulun keskiosa heijastuu tuulilasiin, mutta tämä ei häiritsevästi osu näkökenttään. Kääntöympyrä on hivenen keskimääräistä suurempi.

Kugan moottorit ovat etuvetoisessa mallissa 1.6T/150 hv ja 2.0 TDCi/140 hv. Nelivetoisessa bensamoottori on tehokkaampi 180-hevosvoimainen. Dieseliksi saa 140- ja 163-hevosvoimaiset 2,0-litraiset. Nelivetoisiin saa myös automaattivaihteiston: bensaversioon perinteisen ja dieseleihin PowerShift-kaksoiskytkinvaihteiston. Koeajettu auto oli automaattivaihteinen 140-hevosvoimainen diesel. Auto lähtee paikaltaan ripeästi, mutta maantiellä ohituskiihtyvyys on melko verkkaista. Vaihteisto toimii todella nopeasti, mutta joissakin tilanteissa hieman kulmikkaasti.

Kugan vahvuuksia on hyvä ajettavuus. Ford osaa tehdä hyvän ohjauksen, ja myös Kugassa ohjaus on onnistunut. Kuljettaja saa esimerkillisesti tietoa tienpinnan tapahtumista ja ohjaus palauttaa sopivan tehokkaasti. Suuntavakavuus on hyvä kaikissa olosuhteissa eikä Kuga kallistele kaarteissakaan liiallisesti. Jousitus toimii pääosin hienosti, mutta joissakin terävissä töyssyissä vaimennus ei yllä parhaimmiston tasolle. Kokonaisuutena jousituksenkin toiminnasta voi kuitenkin antaa kiitettävän arvion. Neliveto tuntuisi kytkeytyvän viiveettömästi.

Äänieristys on rengasmelun osalta varsin hyvä. Moottorin ääni kuuluu kaupunkiajossa melko selvästi. Sävyltään se ei kuitenkaan ole häiritsevä. Kylmä moottori väristää tuntuvasti tyhjäkäynnillä.Kugan varustetasot ovat perinteiset Trend ja Titanium. Trendin varustelu on varsin perustasoa: manuaali-ilmastointi, ajotietokone, radio/CD, sumuvalot, nahkaratti ja 7 turvatyynyä. Titaniumissa on lisäksi mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, kevytmetallivanteet, sadetunnistin, ajovalojen Auto-asento, bluetooth, lämmitettävä tuulilasi ja vakionopeussäädin. Lisävarustelistalle jää mm. parkkitutka (n. 100 euroa), ksenonvalot (n. 1200 euroa) ja varapyörä (n. 100 euroa). Kattavan paketin uusimpia turvajärjestelmiä saa noin 1400 eurolla. Värivalikoima vaikuttaa niukahkolta ja sisustus on aina musta.
Sisustuksen muotoilu on muiden uusien Fordien tapaan voimakasta. Tässä tapauksessa kokonaisuus on hieman hillitympi kuin vaikkapa Focuksessa. Laatuvaikutelma jää Focuksen tasolle eli keskinkertaiseksi.

Hallintalaitteet ovat kohtalaisen selkeät. Useimmissa hallintalaitteissa on jämäkkä tuntuma. Kaasun annostelussa joutuu olemaan tarkkana, jotta eteneminen olisi sulavaa. Vedon kytkeytyminen aiheuttaa helposti nykäyksiä ja automaatti vaihtaa reippaasti kaasua käytettäessä turhankin pienelle pykälälle. Koeajoauton lisävarusteisten Sony-stereoiden äänenlaatu on keskitasoa parempi. Säilytyslokerot ovat tilavia, mutta hansikaslokero on hieman vaikeasti tavoitettava. Näytöt ovat melko pienikokoisia niissä esitettävän informaation määrään nähden.Kuga on kilpailukykyinen katumaasturi ajettavuutta arvostavalle käyttäjälle. Perusdieselillä meno on välillä hieman nihkeää, ja voimalinjan toiminnasta on jäänyt viimeinen hienosäätö tekemättä. Tilat ovat ulkomittoihin nähden hyvät. Hinnat ovat tärkeimpien kilpailijoiden tasolla.

Suorituskyky: 7,6

Kugan dieseissä on voimaa laajalla alueella, mutta ohituskiihtyvyys on verkkaista.

Mukavuus: 8,6

Istuimet ja ajoasento ovat onnistuneita. Sisätilat ovat varsin runsaat. Titanium-varustelussa on muutamia puutteita. Lisävarustevalikoima on runsas.

Luotettavuus: 7,7

Kugan turvallisuus on hyvää nykytasoa. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,6

Kugan ajettavuus on luokan kärkeä. Etenkin ohjaus on onnistunut. Jousitus on useimmissa tilanteissa mukava. Melutaso on kohtalaisen alhainen.

Ulkonäkö: 7,8

Muodoissa ei ole edeltäjän nuorekkuutta, mutta ketään Kugan muodot eivät ärsytä. Sisällä muotoilu on ulkokuorta rohkeampaa.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on luokassaan tavanomaisella tasolla.

Valmistuslaatu: 7,5

Laatuvaikutelma on keskitasoa. Titaniumin istuinten nahkareunat parantavat tunnelmaa.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on suurehko. Säilytystilaa matkustamossa on mukavasti.

Luokkansa paras: 9,0

Kuga on ominaisuuksiltaan lähellä luokkansa kärkeä lähes kaikissa ominaisuuksissa.

Kokonaisarvio: 8,3


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin