Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi 100 kW Style

Aikaisemman Sonatan myynti jäi alhaisemmalle tasolle kuin hinnan ja ominaisuuksien suhde olisi antanut olettaa. Ensimmäiseksi farmarimallina myyntiin tullut i40 on tilankäytöltään tehokkaampi kuin muilla mantereilla myynnissä oleva uusi Sonata.
Koeajo Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi 100 kW Style

Muotoilu edustaa modernia linjakkuutta, mutta erityisen persoonallisia muotoja i40:sta ei löydy. Ainakin Suomessa pääkilpailijana on helppo pitää Avensista. Siihen verrattuna i40 on selvästi tuoreempi, mutta osa Avensis-asiakkaista arvostaa varmasti Toyotan varovaisempaa muotoilua.

Takaikkuna on pienikokoinen ja näköala niin sisäpeilistä kuin päätä kääntäen jää suppeaksi. Style-mallissa tilannetta korjaavat parkkitutkat sekä peruutuskamera, jolla on pienikokoinen näyttö taustapeilissä. Ulkopeilit ovat kapeammat kuin monessa muussa nykyautossa. Tuulilasi on melko kaukana kuljettajasta ja etupilarit paksut.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Jousituksessa on selkeästi haettu mukavuutta, mutta silti ainakin kevyellä kuormalla menossa on lievää täristystä eivätkä esim. terävät poikkisaumat ylity aivan huomaamattomasti. Ohjaus on asiallinen, mutta ei luokkansa parhaimmistoa. Suuntavakavuudessa ei ole ongelmia ja kaarreajo sujuu luontevasti. Kaikkiaan ajettavuus on toimivaa perustasoa, mutta ajonautintoa i40:sta ei löydy.

Moottorin ääni on eristetty hyvin. Karkealla pinnalla (17-tuumaiset) renkaat jyristävät. Melutason voi silti arvioida keskitasoa hiljaisemmaksi.



Koeajettu auto oli malliston kallein versio tehokkaammalla dieselillä ja automaattina. Moottori tuottaa vääntöä 325 Nm alueella 2000-2500 r/min. Suorituskyky vastaa sitä, mitä 136-hevosvoimaiselta dieseliltä 1600-kiloisessa autossa voi odottaa. Vetoalueella kiihtyvyys on parhaimmillaan ripeää, mutta melko vähäinenkin kiihdytys maantienopeudessa saa vaihteiston hakemaan pienempää pykälää. Pienillä kierroksilla vääntö ei ole samaa luokkaa kuin 2,0-litraisissa dieseleissä. Vaihteiston toiminta ei yllä markkinoiden parhaimmiston tasolle. Etenkin pienimmillä vaihteilla vaihdot huomaa selvästi. Automaattivaihteisena kulutus on paljon manuaalia suurempi.

Suorituskyky: 8,3

Iskutilavuudeltaan pienen moottorin alavääntö ei ole kovin vahvaa, mutta vetoalueella moottori on pirteä. Automaatti vaihtaa herkästi pienemmälle.

Mukavuus: 8,3

Sisätilat ovat väljät, mutta pääntilaa takaistuimelle on tehty madaltamalla istuinta. Ajoasennosta saa toimivan. Style-varustelu on runsas ja lisävarusteitakin on jonkin verran saatavilla.

Luotettavuus: 7,8

Takuu on 5 vuotta. Törmäystestissä uusimpia kilpailijoita vastaava tulos.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Ajo-ominaisuudet ovat toimivat, mutta ohjaus ei yllä aivan parhaimmistoon. Jousitus täristää lievästi. Melutaso on kohtuullisen alhainen.

Ulkonäkö: 8,5

Ulkonäöltään i40 on näyttävä. Myös sisustus on moderni ja tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Automaattivaihteisto nostaa melkoisesti kulutusta.

Valmistuslaatu: 7,9

Viimeistely on moitteeton, mutta sisustus keskiluokkaan varsin muovinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0


Tavaratila on pitkä, mutta matala. Turvallisuusvarustelu on runsas, mutta uusimpia ajoavustimia ei ole saatavissa.

Luokkansa paras: 8,5

Hyundai i40 on kilpailukykyinen perheauto. Näyttävä ulkonäkö, runsas vakiovarustelu ja markkinoiden tarpeita vastaava mallivalikoima parantavat sen asemia.

Kokonaisarvosana: 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin