Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai Santa Fe 4WD 2,2 CRDi Style 2013

Hyundai esitteli uuden Santa Fen Pariisin autonäyttelyssä 2012. Suomessa myynti alkoi vuoden 2013 alkupuolella ja ensi vuodelle on luvassa hieman suurempi Grand Santa Fe. Koeajoon saatiin automaattivaihteinen ja Style varustetasoinen Santa Fe.
Koeajo Hyundai Santa Fe 4WD 2,2 CRDi Style 2013

Uudistuneen korealaismaasturin keula on saanut aiempaa näyttävämmän ilmeen ja sisätilat ovat aiempaa laadukkaamman oloiset. Tilaa autossa tuntuu olevan selkeästi enemmän kuin ennen. Akseliväli ei kuitenkaan ole pidentynyt, mutta pituutta on tullut noin neljä senttiä lisää. Takapenkillä on kaikin puolin erittäin hyvät tilat ja oman osansa matkustusmukavuuteen tuovat myös istuinlämmittimet. Etuistuimellakin tunnelma on väljä ja kuljettajan istuimen saa säädettyä sähköllä moneen makuun sopivaan asentoon. Santa Fe on tarjolla myös 7-paikkaisena, mutta tätä paikkalukua tarvitsevan kannattanee odottaa Grand Santa Fen saapumista.



Päivityksen saanut voimanlähde on muuttuvageometrisellä turboahtimella varustettu 2,2 –litrainen CRDi dieselmoottori, joka tuottaa tehoa 197 hevosvoimaa ja vääntöä automaattivaihteiston yhteydessä 436 Nm. Moottori on ainoa Suomessa tarjolla oleva voimanlähde. Diesel kuljettaa suurta autoa vaivattoman oloisesti ja suhteellisen hiljaisesti. Moottorimelua syntyy oikeastaan vain kovemmissa kiihdytyksissä. Kuusivaihteinen automaattilaatikko toimii moottorin parina miellyttävästi. Lähes täyteen kuormattu perusperävaunu kulkee Santa Fen perässä niin kepeästi, että sen kiinniolo unohtuu helposti. Manuaalivaihteiston ja automaatin välillä valintaa tehdessä kannattaa huomioida automaatin 2000 kilon perävaunumassa, kun manuaalilla sama on 2500 kg. Auton maavara on 185 mm.

Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu valmistajan mukaan automaattivaihtein 10,1 sekunnissa (manuaali 9,8 s) ja huippunopeutta luvataan 190 km/h. Keskikulutukseksi luvataan 6,7 –litraa / 100 km, jolloin CO2-päästöjä kehittyy 175 g /km. Koeajossa keskikulutus pysyi melko lähellä luvattua, pysytellen 7,3 –litran tienoilla.

Tavaratila on selkeä ja takapenkit kaatamalla saadaan lähes tasaista lattiapintaa. Tavaratilan vetoisuudeksi ilmoitetaan viisipaikkaisena 585-litraa (7.p 125-litraa) ja kun takapenkit taittaa kasvaa tila 1680 -litraan. 



Santa Fen ohjausvastetta pystyy säätämään ratissa olevasta napista itselleen sopivaksi. Säädöt toimivat selkeämmin kaupunkiolosuhteissa kun maantiellä. Perusajossa miellyttävin ja tunnokkain ohjaus syntyy sport –tilassa. Muilla asetuksilla ajamiseen ei oikein saa otetta. Sport -tilassakin ohjaus on turhan kevyt. Ohjauksen keveydestä huolimatta hallintalaitteet toimivat hyvin ja kokonaisuutena ajettavuus on varsin mukava. Suomessa myytävät Santa Fe –mallit ovat aina nelivetoisia. Neliveto kytkeytyy päälle välittömästi, jos pidon vähenemistä on havaittavissa. Nelivedon voi myös lukita alle 40 km/h nopeuksissa.

Ohjaamossa erilaisten toimintojen käyttö on selkeiden kytkimien ansiosta helppoa. Ohjauspyörästä löytyy puhelimen, audion, vakionopeudensäätimen sekä ajotietokoneen käyttökytkimet. Vaihteenvalitsimen vierestä löytyy puolestaan penkinlämmittimien, mäkilähtöavustimen, sähköisen käsijarrun sekä pysäköintitutkan kytkimet. Sinisellä tehostevalolla höystetty mittaristo on selkeälukuinen. Ajotietokoneen näyttö on sijoitettu kierros- ja nopeusmittareiden väliin.

Varustetasoja Santa Fehen on tarjolla kaksi: Style ja Premium. Koeajoauton Style varustetasoa oli täydennetty Plus paketilla, joka toi jo valmiiksi kattavaan varusteluun lisäksi mm. Xenon valot, LED –takavalot, nahkaverhoilun, automaattisesti himmentyvän taustapeilin kompassilla, tummennetut takaikkunat sekä lämmitettävän matkustajan puoleisen ulkopeilin. Plus paketin hinta on 3541 €. Lisäksi koeajoautossa oli 835 euron arvoinen metalliväri.

Koeajetun Santa Fen kokonaishinta varusteineen on 56 367 €. Hinta ilman lisävarusteita 51 990 €.

Suorituskyky: 8,7

Dieselmoottorin vääntö on vakuuttavaa ja automaattilaatikko hoitaa tehtävänsä pehmeästi.

Mukavuus: 8,9

Style -varustetaso Plus paketilla höystettynä pitää sisällään lähes kaiken tarvittavan. Kaipaamaan jää ehkä tänä päivänä navigaattoria, joka kuuluu Premium varustetasoon. Takapenkillä tilaa on erittäin hyvin joka suuntaan.

Luotettavuus: 9,0

Hyundai takuu on 5 vuotta ilman ajokilometrirajoitusta. Huoltoväli on yksi vuosi tai 30 000 km ja koritakuu 12 vuotta. Euro NCAP turvallisuustesti toi viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys: 8,6

Jousitusmukavuus on melko hyvä. Melua on kohtuullisesti. Näkyvyys on varsin hyvä. Rengasmelu on kohtuullisen pieni.



Ulkonäkö: 9,0

Hyundai Santa Fen uudistunutta ilmettä voi pitää varsin onnistuneena. Auto ei kalpene kalliimpien kilpailijoidensa vierellä.

Polttoaineen kulutus: 8,4

Kulutus on kohtuullinen ja huoltokustannukset keskitasoa. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa valmistajan mukaan 6,7 l / 100 km. Koeajossa yhdistetyn ajon kulutus oli 7,3 l / 100 km.

Valmistuslaatu: 8,0

Viimeistely on melko hyvä. Edeltäjään nähden laatuvaikutelma on parantunut selvästi.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on selkeänmallinen ja tilava. Takapenkit kaatamalla syntyy lähes tasainen lattiapinta.

Luokkansa paras: 8,8

Hyundai Santa Fe on komean näköinen katumaasturi, joka tarjoaa väljät tilat sekä kilpailukykyisen varustelun. Santa Fen voisi uskoa olevan vahva vaihtoehto tämän hintaluokan katumaasturia harkitsevalle.

Kokonaispisteet: 8,7


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin