Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Kia Sorento 2.2 CRDi EX

Edellistä mallista ajettavuus on kehittynyt melkoisin askelin. Lyhyt, mutta monipuolinen koeajo sujui ajettavuuden osalta pääosin mukavissa merkeissä.
Koeajo Kia Sorento 2.2 CRDi EX

Maantieajossa ohjaustuntoa voisi olla enemmänkin ja ilmeisesti myös suuntavakavuudessa on pieniä puutteita. Kaarreajo sujuu maasturiksi hienosti. Kaupunkiajossa Sorento on vaivaton ajettava. Äänieristys on varsin hyvä rengasmelun osalta. Moottori on karkeakäyntinen.

Jousitus on jämäkkä ja hitaassa ajossa toisinaan turhankin kova. Moottoritiellä alusta toimii paremmin. Nelivetotekniikka on tavanomainen, kytkeytyvä toteutus. Neliveto voidaan kytkeä jatkuvaksi alle 40 km/h nopeudessa. Maavaraa on kilpailijoihin verrattuna niukahkosti (185 mm).Parkkipaikalla Sorento tuntuu kömpelöltä. Takanäkyvyys on melko heikko ja varustepakettiin sisältyvä peruutustutka tulee tarpeeseen. Myös keula on massiivinen kuljettajan paikalta katsottuna. Kääntöympyrää ei voi kehua pieneksi, mutta se ei silti ole juurikaan tavanomaista suurempi. Parkkipaikkakolhujen varalta joka suunnassa on ilahduttavasti ensimmäisenä vastassa mustaa muovia.

Suorituskyky: 7,7

Sorenton moderni 2,2-litrainen diesel on ominaisuuksiltaan kokoistensa parhaimmistoa ja voima riittää

Mukavuus: 7,9

Takaistuimella on tilaa riittävästi, muttei ylenpalttisesti. Etuistuimet ovat melko hyvät, mutta sivuttaistukea on niukasti. Varustelu on kohtalaisen runsas.

Luotettavuus: 8,4

Kian takuu on peräti 7 vuoden pituinen. Tiepalvelua Kia ei tarjoa.

Ajomiellyttävyys: 7,5

Ajo-ominaisuudet ovat samaa tasoa kuin aasialaisissa kilpailijoissa. Alusta on pintakova, mutta toimii suuremmissa nopeuksissa hyvin. Rengasmelun eristykseen on panostettu.

Ulkonäkö: 7,8

Muotoilu on yllätyksettömän puhdaslinjaista niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Kulutus on kohtuullinen, mutta huoltokustannukset korkeat.

Valmistuslaatu: 6,9


Sisustuksen laatuvaikutelma on kelvollinen, mutta materiaalit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7


Tavaratila on suuri ja monikäyttöratkaisut toimivat käytännöllisesti. Säilytystilaa on riittävästi.

Luokkansa paras: 8,0

Sorento on niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaan suunilleen aasialaiskilpailijoiden tasolla. Tilat ovat toimivat, mutta ylellisyyttä ei löydy.

Kokonaisarvio:7,9

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin