Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Kia Stonic 1,0 T-GDI – Kovimmat haastajat samalta merkiltä

Pieni ja näppärä välimalli, englanniksi crossover, tuntuu olevan suosittu autoluokka kaupungissa. Kevyesti korotetulla maavaralla selviää vaihtelevasti auratuista teistä ja huonokuntoinen henkilö istuu helpommin hieman korkeammalla.
Koeajo: Kia Stonic 1,0 T-GDI – Kovimmat haastajat samalta merkiltä

Korkeamman painopisteen mukana heikentyneet ajo-ominaisuudet ja kasvaneen ilmanvastuksen korotus kulutukseen eivät nekään tunnu niin vahvasti kaupunkinopeuksissa.

Tähän kaikkeen vastaa vain 4,1 metriä pitkä Kia Stonic, joka pohjautuu pienen ja edullisen Rion kanssa samoille juurille. Kilpailijoista löytyy esimerkiksi Hyundai Bayon ja Toyota Yaris Cross, mutta myös Škoda Kamiq saattaa kiinnostaa samaa ostajakuntaa.

Pienen auton tilat

Automalli on esitelty jo vuonna 2017, mutta se ei tunnu vieläkään pahasti vanhentuneelta kiitos useiden pienten päivitysten. Tiloiltaan Stonic on hyvin lähellä Rion lukemia.

Istuma-asento on edessä ihan hyvä keskimittaiselle miehelle, mutta ohjauspyörä voisi tulla vielä lähemmäs tai polkimet sijaita kauempana. Tässä luokassa pitää olla tyytyväinen löytyviin säätömahdollisuuksiin.

Toinen keskimittainen mahtuu vielä taakse ja pään yläpuolelle jää vielä nyrkin verran tilaa, mutta neljää kovin suurta aikuista Stonic ei vedä. 

Kuljettajan istuimen alla on reilusti tilaa takana istuvan jalkapöydille, mutta sääret ovat jo kovin kiinni etuistuimen selkänojassa. Tämän kokoluokan autossa akseliväli loppuu yksinkertaisesti kesken.

Sen sijaan reisituki on kaiken huomioiden vähintäänkin kelvollinen.

Takakontin välipohja on laskettavissa pykälää alemmas ja selkänojat taittuvat suhteessa 40/60. Tavaratilan 352 litran vetoisuus on luokassa ihan hyvä, vaikka Hyundai taikoo omaansa 411 litraa.

Sormet lämpimänä

Tämän luokan varustelu saattaa yllättää, mikäli ei ole seurannut markkinoita hetkeen. Varsinkin Stonicin kalliimmaalla EX-tasolla.

Ohjauspyörän lämmitys on Stonicissa Kialle tyypilliseen tapaan vakiovaruste, kuten on myös esimerkiksi Android Auton ja Apple CarPlayn laita.

Korkeampi varustetaso tuo mukanaan muun muassa automaattisen hätäjarrutuksen, kuljettajan vireystilan valvonnan, automaatti-ilmastoinnin, 4,2-tuumaisen näytön sisältävän mittariston sekä peruutuskameran ja -tutkan.

Hauskana yksityiskohtana tässä Stonicissa on perinteinen vakionopeudensäädin, mutta silti auton kaistan keskellä pitävä ohjausavustin.

Säästöä on tehty fiksuissa paikoissa. Kuskilla ei ole kauhukahvaa ja ainoa pikkutakille varattu koukku löytyy kuljettajan takaa.

Litran Stonic

Auton kolmepyttyinen voimanlähde ei herätä suuria tunteita ja se on tässä luokassa kehu. Samoin automaattivaihteisto toimii hyvin.

Stonicille suositeltavaan taajama-ajoon litrainen riittää hienosti, mutta moottoritiekiihdytyksiin voisi olla enemmänkin voimaa.

Koeajon keskikulutukseksi auton ajotietokone näyttää 6,6 litraa/100 km.

Perusajettavuudesta ei ole suurempaa sanottavaa.

Vähemmän yllättäen Stonic on selvästi meluisampi kuin suurempi Ceed. Toisaalta Ceed pystyy painimaan jopa samassa hintaluokassa.

Korotettu pikkuauto

Kia Stonic tarjoaa korotetun peruspaketin, jonka hinta alkaa alle 22 000 eurosta tällä moottorilla, manuaalivaihteistolla ja vaatimattomammalla LX-varustelulla. Perusvarustelu on siinä määrin hyvä, että se voisi edustaa Stonicin malliston houkuttelevampaa päätä.

Jos ei tarvitse terveyssyistä korkeampaa istuinasentoa, voi kurkata myös Rion, jonka hinta alkaa 18 000 euron tuntumasta.

Kokoluokkaa suurempi, vastaavalla tavalla korotettu, Xceed on saatavilla tämän autoyksilön hinnalla.

Rahalle paljon parempaa vastinetta taas tarjoilee Ceed.

Kia Stonic 1,0 T-GDI EX DCT

Hinta: 25 713 € (koeajoauton hinta: 27 888 €)

Tehdastakuu: 3 vuotta / 100 000 km

Tekniikka:

Moottori: Kolmesylinterinen turboahdettu rivimoottori, bensiini

Iskutilavuus: 998 cm3

Teho: 74 kW / 100 hv @ 4500–6000  r/min

Vääntömomentti: 172 Nm @ 1500–4000 r/min

Kulutus (WLTP): 5,6 l / 100 km

Co2-päästöt (WLTP): 125 g / km

Voimansiirto: etuveto, 6-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0–100 km/h: 11,7 s

Huippunopeus: 180 km/h

Mitat:

Pituus: 4 140 mm

Leveys: 1 760 mm

Korkeus: 1 500 mm

Akseliväli: 2 580 mm

Tavaratila: 352 – 1 155 litraa

Testiauton rengaskoko: 195/55 R16

Polttoainesäiliön tilavuus: 45 l

Omamassa: 1 258 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: 450 kg / 900 kg

Kia Stonic uudet autot
Kia Stonic vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin