Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.
Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

 

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton näyttävyyttä. Suurta keulamaskia lukuun ottamatta kuutosen muotoilu on saanut varauksetonta kannatusta. Vaikka autoilla on mittaa muhkeasti, painoa on onnistuttu laskemaan.

Korimallien välinen kokoero tuntuu myös takaistuimen polvitiloissa. Farmarissa sitä on riittävästi, sedanissa runsaasti. Itse asiassa farmarinkin polvitila kilpailee Passatin ja Mondeon kanssa luokan kärkipään sijoituksista. Käytännössä farmarin takaistuintilat ovat sedania paremmat, sillä sedanissa pääntilaa on niukasti. Leveyssuunnassa takaistuin ei yllä luokan kärkitasolle. Takaistuin on matalahko, mutta hyvä.

Etuistuintilat ovat leveästä keskikonsolista huolimatta hyvät. Etuistuimet tuntuvat ensivaikutelmana hyviltä, mutta hetken istumisen jälkeen selkänojan kapeus ja istuinosan lyhyys alkavat vaivata suurikokoisempaa kuljettajaa. Pääntuki on miellyttävän lähellä päätä. Sisään kuljettaessa päätä joutuu kyyristämään ärsyttävän paljon. Ohjauspyörän pituussäätövara on niukahko.Sedanin tavaratila on pohjaltaan laaja, mutta melko matala. Saranat on koteloitu niin, etteivät ne vaurioita matkatavaroita. Farmarissa tavaratila on myös matalahko lähinnä korkealla olevasta pohjasta johtuen. Laajennettuna pituutta on poikkeuksellisen paljon ja pohja on lähes tasainen. Laajentaminen sujuu näppärästi tavaratilan puolelta. Takaluukku jää avattuna eurooppalaisittain liian alas.

Näkyvyys eteen on kunnossa. Ulkopeilit ovat tavanomaista taaempana. Tämä ei tunnetusti paranna näkymiä. Takanäkymät ovat etenkin farmarissa melko rajoittuneet ja Premium-mallin tummennetut ikkunat heikentävät näkymiä entisestään. Kääntöympyrä on ainakin koeajetussa sedanissa suurehko.

Uusien kuutosten tekniikka on samaa Skyaktiv-linjaa CX-5:n kanssa. Bensamoottorit ovat entiseen tapaan vapaasti hengittäviä 2,0- ja 2,5-litraisia. Näistä 2,0-litraisesta on kaksi versiota: 145- ja 165-hevosvoimaiset. Vääntölukema on pienitehoisemmassa jopa hitusen korkeampi, joten perusteita 1 600 euron lisähinnalle ei ole helppo löytää. Vapaasti hengittävien 2,0-litraisten joukossa moottori on parhaimmistoa. Se vääntää jo pienillä kierroksilla kohtalaisesti ja vastaa kaasun painalluksiin ripeästi.

2,2-litraisia dieseleitä tuodaan Suomeen 150- ja 175-hevosvoimaisina. Dieselin tapauksessa tehokkaampi versio on vain kalleimmassa Luxury-versiossa. CX-5:n kokemusten perusteella myös dieselissä tehoeroa on vaikea huomata. Automaattivaihteisto on tarjolla kaikkiin versioihin 145-hevosvoimaista bensamoottoria lukuun ottamatta. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat selvästi edeltäjää alhaisempia ja luokassaan pienehköjä. Ajo-ominaisuudet ovat saman tyyppiset kuin edeltäjässä. Niissä on haettu urheilullisuutta ja nopeaa reagointia, mutta ohjaus ei ole paras mahdollinen. Maantiellä kuutosessa on ison auton vakautta eivätkä polanteiset urat autoa heiluttele. Valitettavasti ohjaus on keskialueella tunnoton. Jousitus on varsin mukava. Terävät töyssyt aistii enemmänkin kolahduksena kuin jousituksen kautta. Pienempien epätasaisuuksien eristämisessä urheilullisuuden tavoittelu tuntuu hieman.

Melutaso on pitkään ollut Mazdan ongelma eikä uusi kuutonenkaan tältä osin vakuuta ainakaan nastarenkailla varustettuna. Rengasmelu on voimakasta ja nastojen rapina kuuluu selkeästi sisään. Moottori on tyhjäkäynnillä lähes äänetön ja kiihdytyksissäkin ääni on maltillisella tasolla.

Entiseen tapaan mallistossa on karsittu hinnat alkaen -malli eli Active. Sen varusteluun sisältyvät normaalit turvavarusteet, automaattijarrutus kaupunkinopeudessa, manuaali-ilmastointi, ajotietokone, kevytmetallivanteet ja sähkölasit. Premium-varustelussa tulee lisäksi mm. vakionopeussäädin, automaatti-ilmastointi, sumuvalot, sadetunnistin, ajovalojen auto-asento, nahkaratti monitoimisäätimin, bluetooth ja etuistuimen keskikyynärnoja. Runsaan 3 000 euron lisähinnalla Premiumiin saa Plus-paketin, jossa on pysäköintitutkat, ksenonvalot, kaukovaloautomatiikka, kaistavahti ja kuolleen kulman vahti. Luxury-mallissa on vielä nahkaverhoilu, murtohälytin, Bose-audio, peruutuskamera, avaimeton kulku ja etuistuinten sähkösäätö. Ainoa tehdasvaruste on metalliväri hintaan 650 euroa+vero.

Kuutosen sisustus on varsin laadukas. Muotoilu on melko persoonatonta, mutta selkeää. Selkeyteen on vain pari poikkeusta: turvajärjestelmien kytkimet ratin takana eivät avaudu ilman opastusta ja radiossa ei soi se kanava, joka on listassa värillisellä pohjalla. Radioääni on laadultaan vaatimaton. Kosketusnäyttö radion ja muiden toimintojen käyttöön on tyylikäs ja helppo. Ratin nahka on hieman liukasta. Säilytyslokerot ovat suurehkoja.Hinnalla kuutonen ei edelleenkään kilpaile, ne ovat pikemminkin hivenen kilpailijoiden yläpuolella. Toki auto on myös kookas ja tilaa on runsaasti. Jousitusmukavuus on kehittynyt edeltäjästä, mutta melua on edelleen liikaa. Onnistuneen CX-5:n jälkeen odotukset olivat ehkä hieman korkeammalla, mutta hintaluokkansa parhaimmistoon Mazda 6 silti sijoittuu ja ulkonäkö antaa mahdollisuuden houkutella uusia asiakkaita.

Suorituskyky: 7,9

Kaupunkinopeuksissa 2,0-litrainen vetää vahvasti, voimavarojen rajallisuus tulee esille ohituksissa.

Mukavuus: 7,8

Sedanissa on runsaasti polvitilaa takana, mutta pääntilaa saisi olla enemmän. Varustelu on varsin kattava. Etuistuimien muotoilu ei ole aivan onnistunut.

Luotettavuus: 7,6

Luotettavuus on huippuluokkaa ja turvallisuus on kunnossa.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajo-ominaisuudet ovat urheilulliset ja vakaat, mutta ohjaus ei ole kaikkein parhaita. Jousitus on melko kova. Rengasmelua on keskimääräistä enemmän.

Ulkonäkö: 8,4

Muotoilu on näyttävä. Sisustus on tavanomaisempi, mutta siisti.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Kulutus on pienehkö ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on moitteetonta ja laatuvaikutelma on vakuuttava.

Sisätilojen suunnittelu: 7,9

Tavaratila on kooltaan keskitasoa. Premium Plus -mallissa on vakiona runsas valikoima uusimpia turvavarusteita.

Luokkansa paras: 9,0

Kuutonen on näyttävä auto, jonka useimmat ominaisuudet ovat kilpailukykyiset. Kipeimmin parannettavaa olisi äänieristyksessä.

Kokonaisarvio: 8,2


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin