Koeajo Mazda3 Skyactiv-G 2.0 Hatchback 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mazda3 Skyactiv-G 2.0 Hatchback 2014

Täysin uusi Mazda3 ensiesiteltiin kesäkuun lopulla 2013. Peitteen alta paljastui tuolloin varsin menevän näköinen Mazda6:n ilmeen saanut viisiovinen uutuusmalli. Sedan -versio esiteltiin syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä ja Suomeen autojen kerrotaan saapuvan marraskuussa 2013.
Koeajo Mazda3 Skyactiv-G 2.0 Hatchback 2014

Suomeen tulevaan Mazda3:een on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa. Bensiinimoottorit ovat vapaastihengittäviä ja tilavuudeltaan 1,5 ja 2,0 l. Tehokkain voimanlähde on 2,2 –litrainen diesel. Pienempi bensiinimoottori tuottaa tehoa 100 hv ja suurempi 120 hv. Vääntöä 1,5 –litrainen kehittää 150 Nm ja kaksilitrainen 210 Nm. Dieselmoottorin vastaavat luvut ovat 150 hv ja 380 Nm. Yhdistetty kulutus on merkin mukaan moottorista riippuen pienimmillään 3,9 l / 100 km (dieselmoottorinen sedan manuaalivaihtein) ja suurimmillaan 5,6 l /100 km (isompi bensamoottori automaattivaihtein). CO2-päästöt ovat 104 - 129 g / km. Kulutuksen minimoimiseksi hyödynnetään moottorien automaattista sammutus- ja käynnistysjärjestelmää nimeltä i-stop. Mazdan mukaan se on lajissaan maailman nopein. Jarrutusenergia otetaan talteen i-ELOOP järjestelmällä.

Barcelonassa järjestetyssä koeajossa ensituntumaa uuteen kolmoseen saatiin kaupungissa, maantiellä sekä ahtailla ja mutkaisilla vuoristoteillä. Koeajoon valikoitui 2,0 -litraisella Skyactiv-G moottorilla varustettu viistoperäinen Mazda3. Manuaalivaihteet löytävät paikkansa mukavasti ja kytkin on tunnokas. Automaatti hoitaa niin ikään tehtävänsä erittäin hyvin ja on edukseen varsinkin mutkaisilla vuoristoteillä. Näkyvyys eteen on hyvä, mutta takaikkuna on pieni ja takapilarit leveät, mikä rajoittaa näkyvyyttä taakse.

Suomessa myydyimmäksi moottoriksi ennustettu 120 -hevosvoimainen bensakone vääntää tasaisen mukavasti tilanteesta riippumatta. Alusta on urheilullisen napakka eikä auto kallistele mutkissa. Ohjaus on hitaissa nopeuksissa melko kevyt, mutta nopeuden kasvaessa tuntuma paranee huomattavasti. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu tällä voimanlähteellä 8,9 sekunnissa manuaalivaihteilla ja 10,4 sekunnissa automaatilla. Moottori on hiljainen, eikä rengasmelukaan kantaudu sisään häiritsevästi. Oikeastaan rengasmelua syntyy vain suuremmilla 18 tuuman renkailla.

Etuistuimet on muotoiltu voimakkaasti ja sivutukea on tarpeeksi. Pitkää kuljettajaa miellyttää myös riittävä pitkittäisreisituki. Sisustus on laadukas eikä sen muotoilussa tavoitella erikoisuuksia. Selkeän ja suoralinjaisen kojetaulun keskelle sijoitettua näyttöä ohjataan vaihdekepin takana olevalla säätöpyörällä.Mitoiltaan kolmonen on kasvanut edeltäjäänsä verrattuna selvästi. Mazda3:n akseliväli on 2,70 m ja viistoperämallin pituus on 4,46 m. Korkeus on vastaavasti madaltunut 2,5 cm. Siitä huolimatta takapenkillä on keskimittaisille matkustajille riittävästi pääntilaa. Painoa on edeltävään malliin verrattuna pudotettu noin 75 kg. Tavaratila vetää 364 l takaistuimet ylhäällä, ja kun takapenkit taittaa, syntyy lähes tasaista lataustilaa 1250 l.

Varustetasoja on kolme: Active, Premium ja Luxury. Lisäksi Premium- ja Luxury -varusteita voi täydentää Plus -paketeilla. Active -varustetaso on saatavilla ainoastaan 1,5 –litraisen moottorin ja viistoperäisen kolmosen yhdistelmään.

Uuden Mazda3:n hinnat ovat 19 990 – ja 32 108 euroa. Koeajetun manuaalivaihteisen Mazda3 Skyactiv-G 2.0 Premiumin hinta ilman auton lisävarusteita on 23 151€. Automaatti nostaa hintaa noin 2000 euroa.Suorituskyky: 8,7

120 -hevosvoimainen bensiinimoottori liikuttaa autoa helpon oloisesti. Vääntöä on tarjolla laajalla kierrosalueella.

Mukavuus: 8,5

Etuistuimet tukevat hyvin sivuilta ja pitkittäisreisitukeakin on mukavasti. Takapenkillä riittää tilaa. Tarvittavan pääntilan saavuttamiseksi takana istutaan melko matalalla. Vakiovarustelu on runsas.

Luotettavuus: 8,0

Mazdan takuu on kolme vuotta tai 100 000 kilometriä. Ensimmäisenä vuotena ei ole kilometrirajaa. Takuu puhkiruostumista vastaan on 12 vuotta. Euro NCAP -törmäystestituloksia ei ole vielä saatavilla.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat Mazda6:n tapaan urheilulliset. Ohjaus on tarkka ja palauttaa riittävän hyvin. Näkyvyys eteen on erittäin hyvä.

Ulkonäkö: 9,2

Uusi Mazda3 on menevän näköinen auto, joka erottuu edukseen massasta. Sisätilat ovat tavanomaiset, mutta tyylikkäät.Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus manuaalivaihteilla on 5,1-litraa/100 km. Luvattu kulutus on pienehkö, mutta ei luokkansa parhaita.

Valmistuslaatu: 9,5

Laatuvaikutelma on erinomainen ja auto vaikuttaa hyvin viimeistellyltä.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratila on yllättävän tilava ja takapenkit kaatamalla saadaan lähes tasaista lattiatilaa.

Luokkansa paras: 9,7

Uusi Mazda3 on hyvännäköinen auto, joka tarjoaa paljon nykyaikaista tekniikkaa kilpailukykyiseen hintaan.

Kokonaisarvio: 8,9

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin