Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz C 180 BE Coupé

Mercedeksen mallisto on laajentunut vuosi vuodelta runsaammaksi. C-sarjan Coupékin asettuu ahtaaseen rakoon vain hieman suuremman E-sarjan Coupén ja tulevan pienemmän sisarensa väliin.
Koeajo Mercedes-Benz C 180 BE Coupé

11 cm pitempään E-sarjalaiseen verrattuna C-sarjalainen on suunniteltu hieman urheilullisemmaksi ja suunnattu suoraan BMW 3-sarjan Coupea ja Audi A5:ttä vastaan. Mercedeksen coupe-perinteestä poiketen autossa on normaali B-pilari. Keula ja perä ovat aivan samanlaiset kuin keväällä uudistuneessa C-sarjan sedanissa. Keskiosakaan ei ole erityisen persoonallinen, vaan voisi olla vaikkapa jostakin aasialaismallista. Kokonaisuus on sinänsä linjakkaan kiilamainen.

Näkyvyys ei coupe-sarjan mittapuullakaan ole kovin hyvä, sillä takanäkymät ovat heikot niin suoraan kuin viistoon. Kääntöympyrä on varsin pieni.

Ajettavuus, alusta ja melutaso


Coupen jousitus on sedaniin verrattuna madallettu, mutta kovasta alustasta ei silti voida puhua. Jousitusmukavuus ei kuitenkaan yllä aivan normaalille perheautotasolle ajotilanteiden mukaan säätyvästä iskunvaimennuksesta huolimatta. C-sarjan ajo-ominaisuudet ovat parhaimmillaan mutkatiellä, ja coupessa ominaisuus korostuu edelleen. Ohjaus on hyvä lukuun ottamatta merkin filosofian mukaista heikkoa palautusta hitaissa nopeuksissa. Myös suuntavakavuus tuntui ongelmattomalta. Vakaampia autoja moottoritielle on kuitenkin samassa luokassa tarjolla.Äänieristys on C-sarjassa hoidettu varsin hyvin eikä Coupé tee poikkeusta. Rengasmelu on kohtuullista, tuuli suhisee hivenen ikkunatiivisteissä.

Moottorivalikoima on lähes yhtä laaja kuin muissa C-sarjan korimalleissa. Bensamoottoreista löytyy 180, 250, 350 ja 63 AMG sekä dieseleistä 220 ja 250. Koeajetussa autossa oli pienempitehoinen 4-sylinterinen bensamoottori eli 180 ja käsivaihteisto. Tehoa 1,8-litraisesta moottorista löytyy 115 kW/156 hv. Teholukemaan nähden suorituskyky on mallikas ja vääntöä löytyy mukavasti jo pienillä kierroksilla. Vaihteiden välitykset ovat pitkät ja satasta mennään kuutosella noin 2000 kierroksella. Niinpä ohituksiin kannattaa etsiä pienempiä vaihteita. Tehokkaampaa bensamoottoria ei manuaalivaihteisena ole saatavilla.

Suorituskyky: 8,0


Perusmoottori on sinänsä vääntävä ja pirteä, mutta urheilullinen C Coupé ei tällä moottorilla ole.

Mukavuus: 8,7

Takaistuin soveltuu alle 170-senttisille. Etutilat ja etuistuimet ovat erinomaiset. Vakiovarustelu on kohtalainen, mutta lisävarusteet kalliita.

Luotettavuus: 8,1


Turvallisuus on keskiluokan parasta tasoa ja luotettavuus hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Alusta on C-sarjan sedania jämäkämpi. Jousitusmukavuus on silti kohtalaisen hyvä ja ajo-ominaisuudet ongelmattomat. Kääntöympyrä on pieni. Näkyvyys taakse on heikko.

Ulkonäkö: 8,3

Ulkonäkö on moderni, mutta ei erityisen sykähdyttävä. Sisustus ei ole kovin tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,1


Kulutus on melko pieni ja huoltovälit pitkiä.

Valmistuslaatu: 9,0

Sisustus on viimeistelty laadukkaasti ja materiaalit ovat tasokkaita. Keinonahkareunat istuimissa saisivat olla aitoa nahkaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Sisustus on viimeistelty laadukkaasti ja materiaalit ovat tasokkaita. Keinonahkareunat istuimissa saisivat olla aitoa nahkaa.

Luokkansa paras: 9,5

Ominaisuudet ovat tasaisen hyvät. Hinta on kohtuullinen, mutta lisävarusteista kertyy tuntuvasti lisää hintaa.

Kokonaisarvosana: 8,4

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin