Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz E 250 CDI

Ajossa uusi E-sarjalainen tuntuu entistä miellyttävämmältä. Suuntavakavuus on erinomainen ja vastaavuus ohjausliikkeisiin on riittävän välitöntä. Ohjauksessa on aitoa tuntumaa, mutta palautus kaupunkinopeuksissa on edelleen selkeästi puutteellista.
Koeajo Mercedes-Benz E 250 CDI

Sohjoisessa kaupungissa takavetoinen auto ei muutenkaan ollut parhaimmillaan. Jousitusmukavuus on enimmäkseen erinomainen. Muutama yksittäinen terävä epätasaisuus kuitenkin yllätti odotettua voimakkaammalla täräytyksellä.

Koeajoautossa ollut tehokkain 250 CDI (150 kW/204 hv) esiteltiin muutamaa kuukautta aikaisemmin C-sarjassa. Koeajettu 250 CDI kilpailee suorituskyvyltään vaikkapa BMW 530d:n kanssa. Vääntöä molemmissa on 500 Nm. Moottorin hienostuneisuus ei ole 6-sylinteristen tasolla, mutta voimaa löytyy. Automaattivaihteisto vaihtaa miellyttävästi.

Melutasossa on tapahtunut olennaista kehitystä ja nyt E-sarja kamppailee luokan hiljaisimman auton tittelistä. Moottorin tunnistaa kiihdytyksissä dieseliksi. Häiriöksi moottorin ääni ei kuitenkaan ole. Rengasmelu on eristetty hyvin.

Uusi E-sarjan auto on kehittynyt merkittävästi edeltäjäänsä verrattuna ja se nousee ominaisuuksiltaan luokkansa kärkeen. Tyyliseikat voivat nousta kynnyskysymykseksi valinnassa. Mercedes on valinnut yllätyksettömän ja muotivirtauksista poikkeavan linjan. Hinnat ovat samalla tasolla kuin edeltävän mallisarjan hinnat vuosi sitten ja E 250 CDI:n hinta on selvästi edullisempi kuin kilpailijoiden saman suorituskyvyn antavien 6-sylinteristen dieselien hinnat.

Suorituskyky: 9,3

250 CDI:n suorituskyky vastaa kilpailijoiden 3,0-litraisia dieseleitä.

Mukavuus: 9,1

Istuimet ovat hyvät. Takaistuintilat ovat luokan parhaimmistoa. Vakiovarustuksessa on puutteita. Lisävarustevalikoima on erittäin laaja, mutta kallis.

Luotettavuus: 8,5

Törmäysturvallisuus on markkinoiden parhaimmistoa. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,7

Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, mutta ohjauksen palautus heikko. Näkyvyys on hyvä ja kääntöympyrä pieni. Xenonvaloja ei ole vakiona.

Ulkonäkö: 7,3

Ulkonäkö on ajaton, mutta vanhoillinen. Sisustuksen tyyli muistuttaa W124-sarjasta.

Polttoaineen kulutus: 9,3

Kulutus on suorituskykyyn nähden pieni, samoin päästöt.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on laadukasta. Vakioverhoilu ei ole kovin ylellinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,1

Sisätilojen suunnittelu on käytännönläheistä. Tavaratila on suurehko.

Luokkansa paras: 10,0

E 250 CDI on luokkansa parhaimmistoa ja hinnaltaan kilpailukykyinen tärkeimpien kilpailijoiden kanssa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin