Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Mitsubishi Colt 1.6 Hybrid – Rakastetun mallin paluu

Mitsubishi Colt tekee paluun kymmenen vuoden tauon jälkeen
Koeajo: Mitsubishi Colt 1.6 Hybrid – Rakastetun mallin paluu

Uusia B-segmentin automalleja on nähty viime vuosina valitettavan vähän. Nyt legendaarinen nimi Mitsubishi Colt palaa sinne, mutta onko tämäkään auto aivan uusi.

Pitkän historian omaava Colt on kaikesta huolimatta tervetullut uutuus, joka nostaa jälleen Mitsubishin timanttimerkin kansan huulille.

Pienten autojen tuskainen taival

Euroopan unionin Euro 7 -päästönormiston kanssa tapahtunut soutaminen ja huopaaminen on pakottanut autonvalmistajat pois pienten autojen investoinneista. Euro 7 olisi toteutuessaan vaatinut liian kallista tekniikkaa pieneen polttomoottoriautoon, jotta sellaista olisi voinut vielä edullisena myydä.

Samaan aikaan on etsitty keinoja valmistaa pieniä ja edullisia sähköautoja, mutta suurin osa valmistajista tuloksetta.

Tesla ja Volkswagen antavat yhä odottaa. Onneksi Citroënin voi jo ostaa alle 25 000 eurolla ja Renault on seuraamassa perässä.

Ehkä pienten autojen markkina alkaa pian elpymään, sillä näitä on kaivattu.

Coltin paluu

Tästä päästään Mitsubishin malliin. Se toki seuraa merkin viime aikojen trendiä lätkäistä japanilaiset timanttilogot konsernisisaren Renaultin tuotteiden molempiin päätyihin.

Coltin alta paljastuu Genevessä vuonna 2019 esitelty Renault Clio. Kyseessä ei siis ole enää kovin uusia automalli, vaikka se saikin kasvojenkohotuksen viime vuonna ja samoista uudistuksista nauttii nyt myös Mitsubishi Colt.

Eikä Mitsubishillä ole juuri ehditty tehdä muutoksia. Merkin luultiin kertaalleen jo poistuvan Euroopasta, joten uuden alun kanssa on ollut kiire.

Keulamaskissa on Mitsubishin X-kirjainta muistuttava Dynamic Shield -teema ja vanteet ovat omaa muotoilua. Muuten on tyydytty vaihtamaan vain logot.

Peruutuskameran sijoittelu kontista ulospäin penetroituvaan tötteröön ei ole kaikkein elegantein toteutus ja sekin viestii jollakin tavalla kiireestä.

Toisaalta tuttu ohjaamo

Yhdennäköisyys korostuu ohjaamossa. Jopa istuinten verhoilumateriaali on täysin sama kuin Cliossa.

Samoin on koko tietoviihdejärjestelmän laita, joka on oikeastaan tässä luokassa varsin hyvä.

Ohjauspyörässä on perinteiset painikkeet, Renaultin tapaan mediaa hallitaan lisäviiksellä, ilmastoinnin näytöllä varustetut rullasäätimet ovat erinomaiset, istuinlämmitys kytketään perinteisellä painikkeella ja iso kosketusnäyttö on pystysuunnassa.

Koeajettu malliston lippulaivamalli tarjoaa kaikki varusteet, joita b-segmentin autoa ostava voi kaivata.

Ajoasentoa ei tosin saa täydelliseksi istuinosan erillisen kallistuksensäädön puutteen takia, mutta kompromissi on kohtalainen ja istuin itsessään jopa hyvä.

Tilat eivät ole tämän automallin erityinen vahvuus, vaikka mittaa on yli 4 metriä.

Takaovien kahvat on piilotettu siististi c-pilariin, mutta takaovi ei ole erityisen suuri.

Osassa kilpailijoita on vielä hitusen paremmat takatilat, vaikka Colt ei suoriudu missään nimessä huonosti luokassaan.

B-segmentin autot ostetaan usein yhden tai kahden hengen käyttöön, joten asia ei liene tärkeimmästä päästä. Tilaa tässä hintaluokassa hakeva katsoo esimerkiksi Dacia Joggerin suuntaan.

Coltin hybridimallin 300 litran tavaratila on luokassa pienimmästä päästä, sillä hybridin akkupaketti tarvitsee tilaa. Coltin hinnaston aloittava perinteisempi bensiinimalli tarjoaisi peräti 90 litraa enemmän – sillä sitten taas kolkutellaankin jo luokan huippua.

Tuonne konttiin on varsin reilu lastauskynnys.

Monitilainen hybridi

Eräs Renaultilta saatu iso vahvuus on tämän koeajoyksilön hybridivoimalinja.

Polttomoottorin, monimutkaisen monitila-automaattivaihteiston ja näihin yhdistetyn sähkömoottorin kokonaisuus toimii ajossa sulavasti.

Kuljettajan ei tarvitse asiaa miettiä, kunhan vaihdekepistä on valittu oikea ajosuunta.

Vajaan 150 hevosvoiman teho ja reilun 200 newtonmetrin vääntö riittävät tämän kokoluokan autoon hienosti. Jos jotakin, auto tuntuu nurkkapyörittelyssä sähkömoottorin väännön ansiosta jopa lukuarvojaan tehokkaammalta.

Polttoainetta pihistellään ihan asiallisesti. Kylmässä säässä, jopa 20 asteen pakkasessa, tapahtuneen koeajon keskikulutukseksi muodostui 6,5 litraa 100 kilometriä kohden ja kesäkuivalla pääsee merkittävästi vähemmällä.

Pakkasessa polttomoottori pysyy paljolti käynnissä. Meille ei ollut pakkasella kuitenkaan mitään ongelmia auton hybridivoimalinjan, tai minkään muunkaan, kanssa.

Kaiken kaikkiaan Clio, anteeksi Colt, on hiljainen ja mukava segmenttinsä edustaja. Moottoriteillä löytyy positiivisessa mielessä jopa luokkaa isomman auton tuntua.

Hybridiä halutaan

Koeajetun hybridimallin uskotaan nappaavan valtaosan myynnistä, vaikka litraisen bensiinimoottorin ja manuaalivaihteiston yhdistelmä alkaa houkuttelevalta kuulostavasta 19 990 euron hinnasta.

Halvimmillaan hybridi-Coltin saa 25 990 eurolla. Se on 600 euroa Clion lähtöä enemmän, mutta Mitsubishissä saa vuoden verran pidemmälle ulottuvan takuun.

Coltin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa automaatti-ilmastointi, pysäköintitutkat molemmissa päissä ja peruutuskamera, avaimeton kulku, langaton lataus puhelimelle, langattomat Android Auto ja Apple CarPlay sekä lämmitettävä ohjauspyörä ja etuistuimet.

Näistä langaton latausalusta, keulan tutka ja peruutuskamera eivät kuulu Renaultin puolella vakiovarusteluun. Jotain arvoa siis niilläkin.

Mielenkiintoinen Mitsubishi

Sekä Renault Clio että Mitsubishi Colt valmistetaan samalla tehtaalla Turkissa.

Toistaiseksi Mitsubishi on elvytetty Euroopassa henkiin Renaultin malleihin uudet timanttilogot lätkimällä. Jotain oli tehtävä ja nopeasti, eikä näissä ole autoina mitään vikaa.

Eikä Colt tunnu Mitsubishiltä. Tässä on vain Renault Clio uusilla merkeillä, mutta se ei ole lainkaan huono asia. Kyseessä on hyvä auto.

Suomalaisten ennakkokäsitykset ovat tiukassa ja esimerkiksi Renaultin arvostus käsittämättömän alhaalla. Mitsubishin haluava tuskin suostuisi edes kurkkaamaan Renaultin suuntaan.

Se on oikeastaan todella tyhmää, mutta palvelee tässä tapauksessa molempien merkkien maahantuojia. Sama auto ei kilpailekaan samoista ostajista.

Varsin pian tulemme onneksi näkemään Mitsubishin omaa osaamista edustavan Outlanderin. Siitä olemme oikeasti innoissamme, ja toivottavasti se aloittaa hienosti perinteikkään merkin uuden esiinmarssin Euroopassa.

Mitsubishi Colt 1.6 Hybrid Instyle

Hinta: 31 990 € (koeajoauton hinta 32 778 €)

Tehdastakuu: 5 v / 100 000 km

Tekniikka

Moottorit: 4-sylinterinen rivimoottori, vaihteistoon integroitu sähkömoottori, täyshybridi, bensiini

Iskutilavuus: 1 598 cm3

Polttomoottorin teho: 67 kW (94 hv) @ 5600 rpm

Polttomoottorin vääntömomentti: 148 Nm @ 3200–3600 rpm

Hybridijärjestelmän yhteisteho: 105 kW (143 hv)

Hybridijärjestelmän Vääntömomentti: 205 Nm

Kulutus, yhdistetty (WLTP): 4,3 l / 100 km

CO2-päästöt: 96 g/km
Hybridiakun kapasiteetti: 1,2 kWh

Voimansiirto: Etuveto, monitila-automaattivaihteisto

Suorituskyky

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,3 s

Huippunopeus: 180 km/h

Mitat

Pituus: 4 053 mm

Leveys: 1 798 mm

Korkeus: 1 439 mm

Akseliväli: 2 583 mm

Maavara: 142 mm

Tavaratila: 301–979 litraa

Testiauton rengaskoko: 205/45 R17

Polttoainesäiliön tilavuus: 39 l

Omamassa: 1 360 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: 655 / 900 kg

Mitsubishi Colt vaihtoautot
Mitsubishi Colt uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin