Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Nissan Note 1,2 Acenta Tech Pack 2014

Uusi Nissan Note esiteltiin jo keväällä 2013, mutta Suomeen auto saapui vasta vuoden lopulla. Pienen tila-auton mainetta on haluttu kääntää hieman urheilullisempaan suuntaan ja ainakin ulkoisen muotoilun osalta siinä on myös onnistuttu. Auto on hyvin lähellä virtaviivaista Invitation -konseptia, joka enteili uuden Noten tuloa vuonna 2012.
Koeajo Nissan Note 1,2 Acenta Tech Pack 2014

Vaikka auto on muuttunut hieman virtaviivaisemmaksi, on sisällä silti edelleen varsin hyvät tilat. Istuimet ovat mukavat niin edessä kuin takanakin. Parhaimmalla varustetasolla on vakiona myös takapenkin säätö pituussuunnassa. Perusasennossa tavaratila vetää 300 l. Jos takapenkit ovat pituussuunnassa liukuvaa mallia, niin maksimitila on 381 l.

Ohjauspyörässä on puhelimen, audiojärjestelmän sekä vakionopeudensäätimen nappulat. Ilmastoinnin säätimet on sijoitettu keskelle ympyrän muotoon, samaan tapaan kuin Micrassa. Lähtökohtaisesti varustetasoja on kolme: Visia, Acenta ja Tekna. Visiasta on tarjolla myös ns. lähtöhintamalli Visia City, josta on jätetty ilmastointi pois. Muuten Visia Cityyn kuuluu kaikki samat varusteet kuin Visiaan.Ohjaus on kevyehkö, mutta sen kanssa pärjää riittävän hyvin. Jarrupoljinta sai aika-ajoin polkaista hieman voimakkaammin, jotta auto pysähtyi haluttuun kohtaan. Moottorin tarjoaa tarpeeksi voimaa perusetenemiseen, mutta ohituksiin se ei houkuttele ryhtymään. Kytkin ja vaihteisto pelaavat varsin mukavasti yhteen.

Ilmastoinnin säädinryppään yläpuolella sijaitsee Tekna -varustetasoon ja Tech Pack -lisävarustepakettiin kuuluva kosketusnäytöllinen Nissan Connect, jolle saa näkyviin peruutuskameran kuvan yhteydessä koko auton ympäristön näyttävän lintuperspektiivikuvan. Kamerajärjestelmä toimii todella pätevästi pysäköintitilanteessa. Kamerapakettiin kuuluu myös auton taakse sijoitettu liiketunnistin. Saatavilla on lisäksi kuolleen kulman vahti ja kaistavahti.

Peruutuskamera on varustettu pesu- ja kuivausjärjestelmällä. Tätä peruutuskameraa ei siis tarvitse kurakeleillä erikseen putsailla. Myös linssin puhtaana pysymistä on ajateltu, sillä takalasinpesujärjestelmän ylimääräinen pesuvesi on ohjattu valumaan kameran linssin yli. Järjestelmä osoittautui varsin toimivaksi, sillä koko koeajon ajan oli hyvin sateista ja kuraa lensi tienpinnasta. Linssille vain pesuainetta ja peruutuskamera välittää jälleen kirkasta kuvaa kuljettajalle.Moottoriksi Noteen on tarjolla kaksi 1,2-litraista bensakonetta, joista tehokkaampi on 98 –hevosvoimainen mekaanisesti ahdettu DIG-S. Koeajetun 1,2 –litraisen 80 -hevosvoimaisen bensakoneen lisäksi voimanlähteeksi on tarjolla uusittu 1,5-litrainen diesel (90 hv). Bensakoneen yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan 4,7 –litraa / 100 km ja dieselmoottorin 3,6 –litraa. CO2-päästöjä syntyy bensalla 109 g/km ja dieselillä 92 g/km. Vaihteistona on vakiona 5-vaihteinen manuaali. CVT -automaatti on saatavilla DIG-S moottorin yhteyteen.

Koeajoauton moottori: 1,2-litrainen bensiini, teho 80 hv, vääntö 110 Nm. Vaihteistona 5-portainen manuaali, etuveto. Kiihtyvyys 0-km/h: 13,7 s. Huippunopeus: 170 km/t. Yhdistetty kulutus 4,7 l/100km, CO2-päästöt 109 g/km.

Noten hinnat alkavat 15 289 eurosta. Kallein versio on dieselmoottorin ja Tekna -varustepaketin yhdistelmä (hinta alkaen 21 689 euroa). Koeajoauton hinta: 16 890 € + Tech Pack 1000 €.

Suorituskyky 6,6

Vapaastihengittävä 1,2-litrainen moottori riittää perusajoon, mutta liikkeellelähdöt ja ohitukset kaipaisivat hieman lisäpuhtia.

Mukavuus 8,8

Etuistuimet ovat muuten hyvät, mutta pitkittäisreisitukea ei tahdo löytyä. Takapenkillä on erittäin hyvät jalkatilat sekä pääntilaa. Vakiovarustelu on runsas. Tech Pack-varustepaketin mukana tulee kätevää kameratekniikkaa.Luotettavuus 6,9

Nissanin takuu on joko kolme vuotta tai 100 000 km. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta ja maalitakuu 3 vuotta. Auto sai EuroNCAP törmäystesteissä neljä tähteä viidestä.

Ajomiellyttävyys 8,0

Ohjaustuntuma on riittävän hyvä ja vaihteet löytävät paikkansa mukavasti. Moottorista ja renkaista kantautuva yhteismelu on karkea. Kolmisylinterisen moottorin äänimaailma on mopoautomainen. Hallintalaiteet ovat varsin helppokäyttöiset ja ahtaissa paikoissa, kuten parkkihallissa ajo on helppoa.

Ulkonäkö 7,8

Auton ulkoinen ilme on kohentunut edeltäjästä huomattavasti nuorekkaampaan suuntaan. Ilme on sulava ja menevä, vaikka kyseessä on pieni tila-auto. Hintaluokassaan tavanomaiset sisätilat sen sijaan jäävät ulkoilmeen varjoon.

Polttoaineen kulutus 8,1

Keskikulutus on Nissanin mukaan 4,7 l / 100 km. Muutaman päivän koeajossa menovettä kului ajotietokoneen mukaan 6,9 l / 100 km. Huoltokustannukset ovat edulliset.

Valmistuslaatu 7,9

Sisustuksen laatuvaikutelma on luokassaan tyypillisen kovamuovinen, mutta kun otetaan huomioon auton tarjoamat varusteet sekä edullinen lähtöhintataso, ei muovisuus häiritse. Kokonaisuutena uusi Note vaikuttaa hyvin viimeistellyltä.

Sisätilojen suunnittelu 8,5

Tavaratilaa on mukavasti ja erilaisia mukitelineitä ja säilytyslokeroitakin on tarjolla. Takapenkit kaatamalla saadaan korkeaa tilaa ja tavaratilatason avulla lattiasta saadaan tasainen.

Luokkansa paras 8,5

Uusi Note tarjoaa kompakteissa ulkomitoissa yllättävän paljon sisätilaa ja uutta avustintekniikkaa. Noten valttina on myös edullinen lähtöhinta.

Kokonaisarvio 7,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin