Koeajo Opel Mokka 1.6 Enjoy 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Opel Mokka 1.6 Enjoy 2013

Geneven autonäyttelyssä 2012 esitellyn Opel Mokan perustekniikka on yhdistelmä Corsan ja Astran ratkaisuja. Pääpaino on etuvetoisissa malleissa, mutta rinnalla on myös kytkeytyvällä nelivedolla varustettuja versioita. Muotoilultaan auto on tyylikäs ja ärsyttämätön.
Koeajo Opel Mokka 1.6 Enjoy 2013

Edessä tilat ovat huomattavan väljät lukuun ottamatta jalkatilaa, jota rajoittavat leveä keskitunneli ja kovin taakse sijoittuva kytkinjalan lepuutuspaikka. Polkimien liikerata on hieman pakettiautomainen ylhäältä alas. Etuistuimet ovat varsin hyvät. Selkänoja kaartaa kuitenkin yläosastaan taakse ja pääntuki jää kauas. Selkänojan säätö on portaallinen. Kuljettajan istuimeen sijoitettu lisävarusteinen kyynärnoja haittaa vaihteen vaihtamista ja turvavyön kiinnittämistä. Takaistuin on liioitellun kova, mutta muodoltaan kelvollinen ja korkealle sijoitettu. Kokonaisuutena takaistuimella on miellyttävät oltavat.Näkyvyys on kokonaisuutena enintään tyydyttävä. Takaikkuna on suurempi kuin joissakin muissa uutuuksissa, mutta koeajoauton lisävarusteiset tummennukset olivat liiankin tummat pilvisenä päivänä. Ulkopeilit ovat suuret. Kääntöympyrä on suurehko.

Mokan perusmoottori on koeajoautossakin ollut 1,6-litrainen (85 kW/115 hv). Voimanlähteen suorituskyky jää melko vaisuksi. Alavääntöä on hyvin, mutta ohituskiihtyvyys viitosella on verkkaista. Ajaminen paljastaa Mokan juurien olevan enemmän Koreassa kuin Saksassa. Ohjaus ei tunnu luontevalta. Todellinen tunto on hukassa ja palautus on ihmeellisen voimakas. Onneksi suuntavakavuus on hyvä, joten auto etenee suoraan kevyellä otteella. Myös auton reagointi ohjausliikkeisiin on hyvällä tasolla.

Alusta on kova ja välittää röykkyisen tien epätasaisuuksia liikaa matkustamoon. Nissa Qashqain tai Mitsubishi ASX:n ajettavuus tai mukavuus eivät ole Mokkaa parempia, mutta ero Skoda Yetiin on suuri. Äänieristys on keskinkertainen. Ylimääräisiä ääniä rengasmelun ja äänekkään moottorin lisäksi ei ole.

Mokka on tietyllä tavalla houkutteleva ja jopa luokassaan korkeatasoiselta tuntuva auto. Ohjauksen, jousituksen ja perusmoottorin osalta olisi vielä parantamisen paikka.Suorituskyky 6,1

1,6-litraisella moottorilla Mokan ohituskiihtyvyys jää vaisuksi.

Mukavuus 8,2

Mokan takaistuimella on mainiot oltavat ja myös etuistuimet ovat kelvolliset. Varustelu sisältää olennaisimmat ja lisää saa kohtuuhintaisina paketteina.

Luotettavuus 7,8

Törmäystestin tulos on hyvä. Takuu on 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 7,4

Ohjaus on huono, mutta ajettavuuden perusasiat ovat kunnossa. Jousitusmukavuus on keskinkertainen. Äänieristys ei ole kovin hyvä.

Ulkonäkö 8,5

Muotoilu on yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Myös sisustus on siisti.

Polttoaineen kulutus 8,5

Kulutus on samaa tasoa kuin kilpailijoiden bensamoottoreissa.

Valmistuslaatu 8,5

Sisustus on hintaluokassaan laadukkaasti viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu 7,9

Tavaratila on kooltaan keskinkertainen ja laajennettuna lyhyt. Säilytystilaa matkustamossa on hyvin.

Luokkansa paras 8,5

Mokka on hyvä vaihtoehto korkean maavaran kilpailijoille, vaikka ajettavuus ja moottori ovatkin ominaisuuksiltaan puutteelliset.

Kokonaisarvio 8,0

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin