Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Peugeot 3008 HDi 110

Koeajo Peugeot 3008 HDi 110

3008:aan on Suomessa tarjolla kaksi bensa- ja kaksi dieselmoottoria. Bensakoneet ovat 1,6-litraisia ja tehokkaampi on turboahdettu. Dieseleistä on tarjolla 1,6-litrainen HDi 110 (80 kW) ja uusin versio 2,0-litraisesta (110 kW/150 hv). Pienemmän dieselin saa myös automatisoidulla robottivaihteistolla varustettuna. Dieseleissä on hiukkassuodatin. Koeajoautossa oli 1,6-litrainen diesel manuaalivaihteistolla varustettuna. Sen suorituskyky riittää hyvin 3008:aan. Moottori on puhdikas alakierroksilta lähtien ja ohituskiihtyvyys on suurillakin vaihteilla kohtalaisen hyvä.

Tavaratila on melko suuri, joskin pienempi kuin 308 SW:ssä. Tavaratilassa on säädettävä välipohja, jonka avulla pohja nostetaan samalle korkeudelle kaadettujen takaselkänojien kanssa. Yleistyvään tyyliin takaistuimen istuinosat eivät käänny. Välipohjan alla on laaja, vajaan 10 cm korkuinen tila. Takaluukku aukeaa kahdessa osassa. Ratkaisu teoriassa helpottaa isompien esineiden kuormausta.

3008:n ajo-ominaisuudet ovat onnistuneet. Sähköhydraulisesti tehostettu ohjaus on tunnokas ja tarkka. Suuntavakavuus on hyvä ja mutkatielläkin 3008:lla ajaa mielellään. Sivutuuliherkkyyttä autossa sen sijaan tuntuu olevan melkoisesti. Jousitus on kohtalaisen jämäkkä, mutta mukavuus tuntuu 308:aa paremmalta.

Melutaso on kohtuullinen. Rengasmelua on hivenen keskimääräistä vähemmän. Dieselin ääni on eristetty erinomaisesti. Tuuli suhisee hieman.

3008:n kytkinpoljinta poljetaan vaakatasossa ylhäältä alas, mikä ainakin aluksi vaikeuttaa kytkimen käyttöä. Kytkinpolkimessa tuntuu voimansiirron aiheuttamia värinöitä. Vaihteensiirto on hieman kulmikas ja lyhyen vivun liikkeet laajoja. Ratin sijasta toimintoja on sijoitettu viiksiin, mikä varsinkaan vakionopeussäätimen osalta ei ole oikea ratkaisu. Ohjauspyörä on otealueelta kulmikas ja liian paksu. Kuljettajan on vaikea yltää avaamaan hansikaslokeroa koristetarkoituksissa tehdyn tartuntakahvan ja etäälle sijoitetun kahvan takia.

Suorituskyky: 8,0

1,6-litrainen diesel on pätevä kone 3008:aan. Voimaa riittää alakierroksilta alkaen eikä maantielläkään tule ongelmia.

Mukavuus: 9,1

Istuimet ovat erinomaiset. Takaistuintilat eivät ole kilpaileviin tila-autoihin verrattuna erityisen suuret. Sport-varustelu on runsas.

Luotettavuus: 7,6

Kolariturvallisuus on hyvällä tasolla. Luotettavuus ei liene 3008:nkaan vahvuuksia.

Ajomiellyttävyys: 8,0

3008 tarjoaa hyvät ajo-ominaisuudet ja jämäkän jousituksen, joka kuitenkaan ei ole epämukava. Näkyvyydessä on puutteita. Melutaso on keskimääräistä alhaisempi.

Ulkonäkö: 7,5

Pullistettu ulkomuoto ei ole kovin tyylipuhdas. Sisustuksessa on sen sijaan onnistuttu hyvin.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on pieni ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on keskitasoa. Laatua enemmän häiritsevät yksityiskohdat, joiden suunnittelu on jäänyt kesken.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratila on melko suuri ja käytännöllinen. Säilytystiloja ei ole erityisen paljon, mutta ne ovat tilavia.

Luokkansa paras: 9,2

3008 ei ole erityisen edullinen, mutta tärkeimmät ominaisuudet ovat kohdallaan.

Kokonaisarvio: 8,2


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin