Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Peugeot 408 hybrid – Näyttävä ulkonäkö saa ohikulkijat pysähtymään

Leijonamerkin uusi 408 käy aggressiivisesti sisartuotteensa kimppuun, mutta ne sopivat täysin erilaisille ostajille.
Koeajo: Peugeot 408 hybrid – Näyttävä ulkonäkö saa ohikulkijat pysähtymään

Peugeotin nykyinen ilme vaikuttaisi miellyttävän monia. Peugeot 408 on jopa parhaasta päästä tätä tuoreinta muotokieltä. Koeajommekin aikana autoa ihasteli moni ohi ajanut ja kulkenut.

Valmistajan mukaan kori on fastback, mutta se sijaitsee korkealla ja autoa on mökkitiemuovitettu helmoista pyöränkaarien yli.

Nöyrästi taakse

Sulavalla ulkonäöllä on myös varjopuolensa. Taakse mennessä kattolinja kolahtaa helposti kuuppaan. On oltava varovainen, erityisesti mikäli pituutta on yhtään enemmän.

Kovin pitkille paikka käy ahtaaksi, mutta 180 senttimetrinen aikuinen istuu toisen takana vielä oikein hyvin, kunhan on kertaalleen itsensä takapenkille nöyristellyt.

Samoin takalasi on pieni, joten sen kautta näkyvyys taakse jää heikoksi. Tämä on ollut kovin yleinen trendi automuotoilussa. 

Sen sijaan isosti aukeava tavaratilan lastausluukku auttaa merkittävästi käytettävyyttä. Lataushybridin tavaratila ei ole pieni, mutta vetoisuutta on 65 litraa polttomoottoriversiota vähemmän.

Lisähintaisella Focalin äänentoistojärjestelmällä tavaratilaa saisi supistettua halutessaan vielä hieman pienemmäksi.

Kivasti kankailla

Pidän Peugeotin i-Cockpit-ohjaamosta, sillä mittariston sijoittelu mahdollisimman lähelle näkökenttää on perusteltua. Se saattaa tosin aiheuttaa haasteita erittäin pitkille tai lyhyille henkilöille.

Loistava AGR-sertifioinnin saanut kuljettajan istuin on ehdottomasti alle tuhannen euron hintansa väärti.

Tietoviihdejärjestelmä edustaa tuoreinta sukupolvea ja oikeastaan ainoastaan istuinlämmityksen sijoittelu sinne ärsyttää.

Näytön alareunasta löytyy viisi itse ohjelmoitavissa olevaa kosketusnäytöllä sijaitsevaa painiketta – ajatus ei ole ollenkaan hullumpi. Juuri tätä voi hyödyntää istuinlämmityksen tuomiseksi edes hieman lähemmäksi.

Ilahduttavasti pianolakattu kiiltävä musta muovi puuttuu kokonaan paikoista, joissa se pääsisi naarmuuntumaan.

Muutenkin ohjaamon materiaalivalinnat miellyttävät ja esimerkiksi perinteisten koristelistojen tilalla on pehmeää kangasta.

Sähköisesti liikkeelle

Tietoviihdejärjestelmän valikoiden takaa löytyvä E-save-ajotila sallii muuten akun säästämisen kuljettajan mielestä parempaan hetkeen ja jopa akun lataamisen polttomoottorilla.

Hybridijärjestelmän tehot riittävät kyllä ripeään liikkumiseen ja rauhallisella kaasujalalla varustettu pärjää kyllä pelkän sähkömoottorinkin 81 kilowatin teholla – sen 320 newtonmetrin vääntö auttaa merkittävästi.

Pääsimme nollakelissä sähköllä noin 40 kilometriä, joka on reilut 60 prosenttia WLTP-mittauksen ihanneolosuhteissa saavutetusta arvosta. Auto itse arvioi sähköiseksi toimintamatkaksi kertaalleen liikkeelle lähtiessä vain 30 kilometriä, mutta pääsimme hieman pidemmälle.

Sähköajon toimintamatka-arvioi tuntui kuitenkin pitävän varsin hyvin paikkansa ja pieni pessimistisyys on jopa yltiöoptimistisuutta toivottavampaa.

Tyhjällä akullakaan kulutus ei räjähdä käsiin, sillä auton ajotietokone näytti lukemaa 6,5 litraa / 100 kilometriä. Näin pidemmätkään matkat eivät tyhjennä pankkitiliä ja pienellä polttoainetankilla ei tarvitse olla koko ajan pysähtelemässä.

Pikaiselta kuulostava yksivaihelataus vaatii 32 ampeerin sulaketta, joka on varsin harvinainen. Näin hieman hitaammat lataukset ovat realismia eikä asiointilataus aina kannata.

Perinteisellä 8 ampeerin sulakkeella lataamisen kuluu koko työpäivä ja 16 ampeerin sulakkeellakin lähes neljä tuntia.

Tasapainoisesti jämäkkä

Ohjaus on valitettavasti tunnoton liukkaalla lähes kaikkien nykypäivän autojen tapaan.

Se on myös välitetty varsin ripeäksi, ja ratti on pieni, joten auto tuntuu kääntyvän hanakasti. Tämä voi ilmetä toisille liiallisenakin hätäisyytenä.

Alusta huokuu tasapainoista jämäkkyyttä. Tien pinnan mikrokarheus tuntuu hieman läpi, mutta esimerkiksi poikittaissaumoihin Peugeotista löytyy pintapehmeyttä.

Leijonamerkin 408 on selvästi jäykemmäksi viritetty kuin sen sisartuote Citroën C5 X, joka taas tarjoaa ylivertaista mukavuutta. Ilahduttavaa, että nämä sukulaiset tarjoavat ostajalle oikeita vaihtoehtoja.

Mitään maagista ranskalaismerkin ajettavuudessa ei suinkaan ole. Toisaalta suurempaa kritiikkiäkään ei ole tarvetta jakaa, joten kokonaisuus edustaa nykypäivän autojen taattua tasoa.

Sisarmerkki haastaa

Edullisin Citroën C5 X on reilusti yli 4 000 euroa kalliimpi, joten perinteisten polttomoottoreiden osalta näiden automallien keskinäinen vertailu ei välttämättä ole mielekästäkään. Jo halvin 408 tarjoaa muun muassa adaptiivisen vakionopeudensäätimen, navigaattorin sekä pesurilla varustetun peruutuskameran.

Sen sijaan 225-hevosvoimaisten lataushybridien, kuten koeajoyksilö, lähtöhintojen ero on vaivaiset 310 euroa. Ainakin allekirjoittanut kallistuisi kymmenen lisäsenttiä, hieman suuremman tavaratilan ja ylivertaista mukavuutta tarjoavan C5 X -mallin puoleen.

Ranskalainen tuplaväkänen ei kuitenkaan tarjoa omastaan 180-hevosvoimaista lataushybridiversiota, jolla kerkeää kauppaan aivan yhtä hyvin tai huonosti. Siinä on leijonan syömähammas.

Nyt koeajetusta autosta kiinnostuneelle hyvä uutinen on yksinkertainen. Mikäli ulkonäkö miellyttää, ei autosta löydy sellaista ongelmaa, että sitä ei voisi ostaa. 

Peugeot 408 Allure Pack Hybrid 225 EAT8-automaatti

Hinta: 50 419 € (koeajoauto 52 824 €)

Tehdastakuu: 3 vuotta / 100 000 km

Akkutakuu: 8 vuotta / 160 000 km

Tekniikka:

Moottori: nelisylinterinen turboahdettu rivimoottori, bensiini, lataushybridi

Iskutilavuus: 1598 cm3

Teho: 132 kW / 180  hv @ 6000 r/min

Vääntömomentti: 250  Nm @ 1750 r/min

Kulutus (WLTP): 1,2 l / 100 km

Co2-päästöt (WLTP): 26 g / km

Voimansiirto: Etuveto, 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Sähkötekniikka:

Sähkömoottorin teho: 81 kW

Sähkömoottorin vääntö: 320 Nm

Hybridijärjestelmän hetkellinen yhteisteho: 165 kW / 225 hv

Hybridijärjestelmän hetkellinen yhteisvääntö: 360 Nm

Akku:

Akkutyyppi: litiumioni

Kapasiteetti: 12,4 kWh ( josta käytettävissä 11,3 kWh)

Toimintamatka sähköllä (WLTP-yhdistetty): 64 km

Latauspistoke: Type 2

Latausnopeus 0-100% AC, 7,4 kW [1x32A] (max): 1 h 55 min

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,8 s

Huippunopeus: 233 km/h

Mitat:

Pituus: 4687 mm

Leveys: 1848 mm

Korkeus: 1478 mm

Akseliväli: 2787 mm

Tavaratila: 471 - 1545 litraa
Testiauton rengaskoko: 215/50 R19

Polttoainesäiliön tilavuus: 40 l

Omamassa: 1781 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: 750 kg / 1400 kg

Peugeot 408 vaihtoautot
Peugeot 408 uudet autot

Teksti: Henri Posa


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin