Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Peugeot 508 Allure THP 156

508 korvaa mallistossa 407:n lisäksi myös 607:n, joka ei saa seuraajaa. Pituudeltaan 508 on 10 cm 407:ää pidempi. Takaistuimella onkin tuntuvasti enemmän polvitilaa kuin kokoisekseen ahtaassa 407:ssä. 4,8 metrin pituuteen verrattuna tilaa ei edelleenkään ole ylenpalttisesti.
Koeajo Peugeot 508 Allure THP 156

Opel Insignian tilat 508 päihittää, mutta monien muiden kilpailijoiden takaistuimella tilaa on enemmän. Istuin sinänsä on kovuudestaan huolimatta hyvä, joten keskimittaisilla ja sitä lyhyemmillä matkustajilla on takana hyvät olot. Etuistuimet ovat pehmeämmät ja muutenkin mukavan tuntuiset. Myös sivutukea Allure-mallin istuimissa on hyvin. Kyynärtukea jäi kaipaamaan: kyynärnojat ovat liian matalalla ja ikkunan reunus liian korkealla.Näkyvyys eteen on loivista pilareista huolimatta kohtalaisen hyvä. Sen sijaan taakse ja leveyden keskipilarien takia yllättäen myös sivulle näköalat ovat rajalliset. Sivupeilit ovat hivenen joutuneet muotoilijan uhriksi. Kääntöympyrän halkaisija on tuntuvasti tavanomaista suurempi. Varapyörää ei Allure-malliin saa edes lisähintaan.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

508:n ajettavuus edustaa parasta, mitä PSA:lla on viime vuosina ollut tarjolla. Silti kilpailijoihin nähden jäädään keskitason tuntumaan, ja vanhojen asemien saavuttamisessa riittää vielä töitä. Ohjaus on kevyehkö, tarkka ja kohtalaisen tunnokas. Suuntavakavuus on moitteeton. Jousitus toimii varsinkin suuremmissa heitoissa hienosti. Poikittaissaumojen vaimentamisessa lopputulos ei ole aivan huippua.

508:n äänieristykseen on selkeästi panostettu ja hiljaisuus nostaa osaltaan laatuvaikutelmaa. Pientä säröä vaikutelmaan tuo aikaisemmista malleista tuttu lievä ulina moottorijarrutuksessa.

Suorituskyky: 8,3

1,6-litrainen bensaturbo on moderni ja toimii hienosti 508:n moottorina.

Mukavuus: 8,4


Takaistuimelle mahtuu isompikin matkustaja, mutta monet kilpailijat tarjoavat väljempiä tiloja. Allure-varustelu on melko hyvä, mutta korkeaan lisähintaansa verrattuna sen anti on niukahko.

Luotettavuus: 7,6

Turvallisuus on ajanmukaisella tasolla. Luotettavuus on vielä arvoitus. Edeltäjä oli epäluotettava, mutta pienempi 308 on menestynyt varsin hyvin.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajo-ominaisuudet ovat melko hyvät ja jousitus useimmissa tilanteissa mukava. Melutaso on varsin hiljainen. Kääntöympyrä on suuri ja näkyvyys puutteellinen.

Ulkonäkö: 8,7

508:n muotoilu on ajaton ja yllätyksetön. Sisustuksen muotoilu on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,5


Kulutus on kohtuullinen. Huollot eivät ole erityisen edulliset.

Valmistuslaatu: 9,5


Sisustus on luokkansa kärkeä.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on luokassaan tavanomainen. Säilytyslokerot ovat pienehköjä.

Luokkansa paras: 8,2

508 on laadukkaan tuntuinen auto, jonka ominaisuudet jäävät osittain keskitasoisiksi.

Konaisarvio: 8,3

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin