Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Range Rover Evoque TD4 A Prestige

Land Roverilla riitti uskallusta tuoda vuonna 2008 esitelty konseptiauto LRX tuotantoon lähes sellaisenaan. Evoquen rohkea muotoilu on kerännyt paljon kiinnostusta ja kiitosta, ja pelkästään muotoilu onkin joillekin syy auton ostamiseen. Teknisesti auto syntyi Freelanderin ja muiden mallien ratkaisuja yhdistelemällä.
Koeajo Range Rover Evoque TD4 A Prestige

Evoquen 4,36 metrin pituus on pienten perheautojen luokkaa ja hieman pienempi kuin Audi Q3:ssa tai BMW X1:ssä. Auton korkeus on näitä kilpailijoita suurempi, mitä ei Evoquen litistettyä yläosaa katsoessa välttämättä uskoisi. Sisätilat ovat suunnilleen mainittujen kilpailijoiden kokoiset ja suuremmat kuin useimmissa samanpituisissa perheautoissa. Sisäleveys on poikkeuksellisen suuri. Takapenkillä on hieman pulaa pääntilasta. Istuin ja istuma-asento ovat hyvät, mutta istuimen etureuna saisi olla korkeammalla. Kulku takaistuimelle on melko ahdas. Etuistuimet ovat erinomaiset ja ajoasennosta saa hyvän.

Tavaratila on selkeälinjainen, mutta pienehkö. Pohjan alla on reilusti lokerotilaa. Laajennettuna pituutta tulee reilusti. Korkeus jää kuitenkin melko matalaksi. Takaistuin jää myös selkeästi vinoon asentoon.

Evoquen moottorivalikoimassa on 2,0-litrainen bensaturbo sekä kaksi 2,2-litraista dieseliä. Koeajetussa autossa oli dieseleistä pienitehoisempi eli TD4 (110 kW/150 hv) varustettuna 6-vaihteisella automaattivaihteistolla. Suorituskyky on perusmoottorillakin riittävä, vaikka kiihtyvyys nollasta sataan meneekin päälle kymmenen sekunnin. Nelivetojärjestelmä perustuu Haldex-kytkimeen eli pitävällä pinnalla liikkeellä oltaessa auto on etuvetoinen. Neliveto kytkeytyy pidon kadotessa ja liikkeellelähdöissä.

Ajo-ominaisuudet eivät ole aivan moitteettomat. Ohjaustunto jää hieman kevyeksi eikä ratin kautta aina saa selkeää kuvaa auton liikkeistä. Auto kaartuu melko voimakkaasti kaarteissa. Suuntavakavuus on pääosin hyvä. Ominaisuudet eivät selvästikään ole optimoitu aktiiviseen, nopeaan kaarreajoon.

Melutasoltaan Evoque on premium-luokkaa ja erottuu selkeästi halvemmista katumaastureista. Rengasmelu pysyy nastarenkaillakin kurissa, vaikka vaihteleekin merkittävästi tienpinnan laadun mukaan. Moottorin ääni nousee esiin kiihdytyksissä.

Evoque on tarjolla Pure-perusmallina ja selvästi runsaammin varusteltuina Dynamic- ja Prestige-malleina, joiden varustetaso on lähellä toisiaan. Evoquen sisustus on ylellinen.

Suorituskyky 7,4

Suorituskyky on riittävä, mutta tyhjäkäynnin tuntumassa voimaa on niukasti. Jarrut ovat melko heikkotehoiset.

Mukavuus 8,5

Takaistuimella on kohtalaisesti tilaa, mutta kulkuaukko on ahdas. Istuimet ovat hyvät. Varustelu on ylellinen, mutta täydennykset lisävarustevalikoimasta tulevat kalliiksi.

Luotettavuus 8,4

Turvallisuus on katumaasturien parhaimmistoa. Land Roverit eivät yleensä pärjää luotettavuustutkimuksissa.

Ajomiellyttävyys 8,1

Ajo-ominaisuuksissa on puutteita. Jousitusmukavuus on melko hyvä. Kääntöympyrä on kohtuullisen pieni. Näkyvyys on heikko.

Ulkonäkö 9,2

Muotoilu on Evoquen tärkein myyntivalitti. Tyylikäs linja jatkuu myös sisällä.

Polttoaineen kulutus 7,0

Kulutus on suuri ja huollot kalliita.

Valmistuslaatu 9,0

Viimeistely on laadukas ja ylellinen.

Sisätilojen suunnittelu 7,5

Tavaratila on riittävä. Auton käytännöllisyys ei ole kärsinyt muotoilun takia.

Luokkansa paras 7,8

Korkea hinta huomioiden Evoque ei ole erityisen hyvä auto. Ominaisuudet sinänsä ovat pääosin samaa tasoa kuin muissa pienissä katumaastureissa. Lisänä tulee ylellinen sisustus ja tyylikäs ulkonäkö.

Kokonaisarvio 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin