Koeajo: Renault Austral mild hybrid – Hybridiä vain nimessä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Renault Austral mild hybrid – Hybridiä vain nimessä

Koeajossa on C-SUV-luokan Renault Austral niin sanotulla kevythybriditekniikalla, eli käytännössä perinteisellä polttomoottorilla varustettuna.
Koeajo: Renault Austral mild hybrid – Hybridiä vain nimessä

Renault Australin sisarmalli, Nissan Qashqai, on suomalaisille huomattavasti Renaultia tutumpi, mutta tämä voi olla ranskalaiselle suunnikasmerkille jopa vahvuus.

Austral

Renaultin isku suosittuun C-segmenttiin jatkuu Arkanan ja sähköauto Megane E-Tech Electricin jälkeen Australilla. Tämän yläpuolelle on jo ehditty esitellä saman CMF-CD-perusrakenteen jakava käytännöllisestä tila-autosta katumaasturiksi kääntynyt Espace.

Renault Kadjar myi huonosti, joten koko nimen suhteen luovutettiin lähes alkuunsa. Nyt 4,5 metriä pitkä Austral korvaa tämän ja lähtee haastamaan esimerkiksi Hyundai Tucsonia ja Volkswagen Tiguania. Tässä luokassa myös muun muassa Kia Sportage ja Škoda Karoq haluavat varmasti sanoa sanansa.

Vaikuttavaa jälkeä

Ensimmäisenä autosta painuu mieleen hämmentävän hieno laatuvaikutelma ohjaamossa. Useampikin autossa matkannut kommentoi asiaa positiivisessa mielessä.

Esimerkiksi kojelaudassa käytetään kivaa kangasta tunnelmaa pehmentämään. Myös ohjaamon muotoilu on monen mieleen, vaikka painuukin puhtaasti makuasioiden puolelle.

Android-pohjaisen tietoviihdejärjestelmän käyttöpaneelina toimii 12-tuumainen pystynäyttö, joka muodostaa käännetyn L-kirjaimen yhdessä digimittariston kanssa. Tämä tarkoittaa Googlelta tuttuja sovelluksia aina Google Mapsiin pohjautuvaa navigointia myöden.

Siitä löytyi vielä koeajon aikaan yksi öttiäinen. Jos esimerkiksi peruutuskamera katkaisee osoitteen syöttämisen, ei näppäimistö sen jälkeen suostu reagoimaan aiemmin kirjoitettua ensin poistamatta.

Kosketusnäytölle on käyttöä helpottava rannetuki, joka tosin voisi olla pienellä viilauksella vieläkin loisteliaampi. Osa haasteesta syntyy kosketusnäytön kaukaisuudesta, johon vaikuttavan ergonomian takia jo ohjauspyöräkin meinaa jäädä hieman etäälle kuljettajasta. 

Muuten kuljettajan ergonomia on pääosin asiallisella tasolla, ja Renault onkin pyrkinyt keräämään toimintoja ohjauspyörään ja sen takana sijaitseviin viiksiin, jotta kuljettajan ei tarvitsisi kurotella kosketusnäytölle.

Ainakin allekirjoittaneen mielestä tämä on selvästi toimintojen kosketusnäytölle keskittämistä parempi ratkaisu vähintään liikenneturvallisuuden näkökulmasta, sillä mekaanisia viiksiä voi käyttää lyhyen opettelun jälkeen sokkona.

Takaistuin liikkuu suhteessa 40/60 pituussuunnassa ja selkänojan kallistuskulmakin on säädettävissä. Tämä lisää monikäyttöisyyttä ja saattaa mahdollistaa muuten konttiin mahtumattoman esineen kuljettamisen, kunhan takapenkillä tingitään jalkatilasta.

Ominaisuus on mainio, sillä muuten lyhyehköstä tavaratilasta saa väliaikaisesti varsin suuren.

Kovin kevyt hybridi

Pieneen, Mercedes-Benzin kanssa jaettavaan, 1,3-litraiseen bensiinimoottoriin yhdistyy lievä 48 voltin sähköavustus, mutta hybridiautoihin tätä ei kannata sekoittaa. Kyseessä on enemmänkin lievästi hyötysuhteeltaan hiottu polttomoottoriauto.

Siihen yhdistyy CVT-automaattivaihteisto, jossa on siis variaattori. Tavallisessa ajossa asiaan ei suuresti kiinnitä huomiota ja se pyrkii välttämään koneen huudattamista.

Koeajon keskikulutukseksi muodostui ajotietokoneen mukaan 6,8 litraa / 100 kilometriä, joka on tämän kokoluokan autolle varsin hyvä tulos.

Muutenkin voimalinja toimii pääosin sulavasti ja teholla tulee kyllä toimeen.

Ryppynä voimalinjan käynnistyminen johtaa helposti ärsyttävään nykäisyyn liikkeellelähdöissä. Tässä suhteessa sammutus-käynnistys-automatiikka ei toimi kaikkein hienostuneimmin, vaikka kuljettaja pystyy auttaman asiaa omilla toimillaan.

E-Tech full hybrid -hybridi tulee tarjolle myöhemmin. Se lienee Suomessa nyt koeajettua mallia houkuttelevampi ehdokas ja maahantuoja odottaakin sille suurinta myyntiä.

Unohda ranskalainen mukavuus

Renault on ottanut uuden suunnan. Valmistaja on tarkoituksella tehnyt Australista Qashqaita jämäkämmän saavuttaakseen tarkempaa ajettavuutta.

Ranskalainen pehmeys on syytä unohtaa suunnikasmerkin osalta, sillä tämäkin henkii Megane E-tech Electric -sähköauton tapaan laadukasta jämäkkyyttä. Ei Austral missään nimessä epämukava ole, sillä alusta on toteutettu hyvin.

Liekö sitten mahdollisesti jäykistettyjen rakenteiden seurausta, mutta rengasmelultaan Austral ei ole luokkansa hiljaisin.

Värikäs Austral

Samaan aikaan tämän kokoluokan katumaastureille on suurta kysyntää, mutta myös kilpailu on kovaa. Toisaalta Renault tarjoaa nyt ylpeästi kilpailukykyisen vaihtoehdon, jota saa muun muassa näin näyttävänä punaisena tai arvokkaan sinisenä.

Sitä paitsi kyseessähän on pitkälti suomalaissuosikki Nissan Qashqai toisenlaisissa kuorissa.

Renault Australin hinnat lähtevät mild hybrid 160 Evolutionin 37 390 eurosta, vaikka koeajoyksilön korkeampi varustelu nostaakin hinnan juuri 40 000 euron yläpuolelle. Tarjolla olevat, julkaisua juhlistavat, launch edition -mallit tarjoavat kuitenkin runsaalla varustelullaan vastinetta rahalle.

Kesän jälkeen tullaan saamaan odotettu Renault Austral E-Tech full hybrid 200.

Renault Austral mild hybrid 160 auto techno launch edition

Hinta: 39 590€ (koeajoauton hinta: 42 410€)

Tehdastakuu: 4 vuotta / 100 000 km

Tekniikka:

Moottori: nelisylinterinen turboahdettu rivimoottori, bensiini

Iskutilavuus: 1333 cm3

Teho: 116 kW / 158 hv @ 5250–5500 r/min

Vääntömomentti: 270 Nm @ 1800–3750 r/min

Kulutus (WLTP): 6,2 l / 100 km

Co2-päästöt (WLTP): 141 g / km

Voimansiirto: etuveto, variaattoriautomaattivaihteisto

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0–100 km/h: 9,7 s

Huippunopeus: 174 km/h

Mitat:

Pituus: 4 505 mm

Leveys: 1 830 mm

Korkeus: 1 664 mm

Akseliväli: 2 665 mm
Tavaratila: 500–1 525 l

Testiauton rengaskoko: 255/55 R19

Polttoainesäiliön tilavuus: 55 l

Omamassa: 1 539 kg

Vetopaino jarruitta/jarruin: 750 kg / 1 800 kg

Renault Austral uudet autot
Renault Austral vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin