Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Renault Captur – Ulkonäkö parani, hinta putosi

Renault on uudistanut B-segmentin katumaasturimalli Capturia. Uudistukset keskittyvät ulkonäköön ja käytettävyyteen, mutta myös pinnan alla on tapahtunut.
Koeajo: Renault Captur – Ulkonäkö parani, hinta putosi

Reilun 10 vuoden ikään mallinimenä ehtineen Renault Capturin tuoreutettu sukupolvi on täällä. Nelisen vuotta sitten päivän valon nähnyt toisen sukupolven Captur edusti tuolloin niin teknisesti kuin keulan ilmeenkin puolesta ranskalaisvalmistajan tuolloista ajatusta siitä, millaisia kompakteja katumaastureita eurooppalaiset ostajat haluaisivat.

Nyt tulleessa uudistuksessa sekä mennään eteenpäin, että pysytään tietyllä tavalla myös paikallaan. Renaultin muotoiluosastolla puhaltavat uudet tuulet niin nokkamiesten kuin muotojenkin suhteen, ja niin nyt freesattu Captur on saanut ilmeensä isommilta, tuoreilta Renault-malleilta.

Keulasta on helppo löytää viittauksia esimerkiksi Espacen ja Symbiozin suuntaan, ja Renaultin muotokieltä vielä hetki sitten edustaneet isokokoiset, monimutkaiset ajovalokompleksit ovat vaihtuneet nyt viirusilmäisempään ja tuimempaan ilmeeseen.

Maski on yhtälailla kapea kaistale valojen välissä, mutta sen ritiläkuvio toistuu alapuolella korinvärisessä puskurissa niin, että Renaultin salmiakkikuvio saa molemmille puolilleen ikään kuin aaltokuviot, kuin veden pintaan osuva kivi.

Keulassa kyllä tapahtuu melko paljon asioita, ja vaikka joku saattaisi pitää ilmettä rauhattomana, se on kuitenkin ainakin firman tämän hetken tyylin mukainen. Takana muutoksia on vähemmän: puskurin alaosan diffuusori on muotoiltu uudelleen ja takavaloissa on nyt läpinäkyvyyttä aiemman punaisuuden sijaan.

Karsittuja vaihtoehtoja

Renault oli kutsunut kansainvälisen lehdistön vieraakseen Espanjan Sevillaan koeponnistamaan uuden ilmeen saanutta kompaktia katumaasturia.

Tarjolla oli tekniikan puolesta jo aiemmin tuttua täyshybridimallia joko keskitasoisella Techno-varustetasolla tai nyt ensimmäistä kertaa Capturissa tarjottavaa, kevyen sporttihenkistä Espirit Alpine -tasoa.

Renaultilta kerrottiin myös, että aiemmasta Captur -sukupolvesta tuttu lataushybridiversio jää mallistosta kokonaan pois. Tehtaan edustajat perustelivat tätä PHEV-mallin pienellä tavaratilalla josta ilmeisesti olivat saaneet negatiivista palautetta, mutta myös sillä että ladattavan mallin Euroopan laajuinen markkinaosuus on ollut vain 1,5 prosenttia.

Suomi, tuo pieni ja mitätön automarkkina jää siis vastaisuudessa ilman lataus-Capturia. Toisaalta haasteena on tehtaalla ollut tehdä näin pieneen autoon lataushybridiratkaisua kannattavasti, tehtaalta sanottiin.

Renaultin täyshybriditekniikka on tuttua jo sen useammasta mallista. Nelisylinterinen, 1,6-litrainen ja ahtamaton moottori on saanut seurakseen kolme vähän eri tehtäviin erikoistunutta sähkömoottoria jotka osallistuvat joko auton liikkuttamiseen, käynnistelyyn tai lataamiseen.

Hybridin kyljessä on monitilavaihteisto, joka on siis käytännössä automaattivaihteisto joka on sovitettu toimimaan niin sähkön, bensiinin kuin hybridipaketinkin kanssa.

Suomeen täyshybridin lisäksi tuodaan hybridisoimatonta, manuaalivaihteista pientä bensiiniturbomallia sekä kaksoiskytkinautomaattilaatikolla vaihtelevaa kevythybridiä.

Nimellisesti vaihtoehdot ovat siis ennallaan, mutta taustakeskusteluissa Capturin kehityksestä vastaava pääinsinööri kertoi, että e-Techin osalta pientä hienosäätöä on tehty niin ohjelmiston kuin mekaanistenkin osien suhteen. Polttoaineenkulutuksen pitäisi siis laskea.

Googlea ruudussa

Renault on, onneksi, uudistanut tietoviihdejärjestelmän kokonaan. Systeemi on nyt sama openR link kuin isommissa ja tuoreemmissakin merkin katumaastureissa, ja se on Google-pohjainen. Systeemi tarjoillaan 10,4-tuumaiselta näytöltä kojelaudan keskeltä.

Kuljettajaa infoillaan vastaisuudessa aina 7-tuumaiselta digitaalinäytöltä, eikä vanhan koulukunnan analogista mittaristoa ole tarjolla enää edes perusmallissa.

Niin autoilijat kuin autonvalmistajatkin vaikuttaisivat olevan melkoisen innoissaan EU:n uudesta, pakollisesta ylinopeusvaroitusjärjestelmästä.

Nyt koeajetuissa autoissa oli nimittäin säädetty ajoavustin- ja turvajärjestelmien personoitava moodi niin, että kojelaudan vasemmasta laidasta kahdella fyysisen napin painalluksella tuon raivostuttavan piippauksen sai kytkettyä pois päältä.

Asia esitettiin tehtaan puolelta sen verran suorasukaiseen tyyliin, että huomaa ettei ainakaan Renaultilla pian pakolliseksi tulevasta toiminnosta olla lainkaan innoissaan.

Jotain tuttua, jotain uutta

Koeajoreitti risteili Madridin ympäristössä melkein parinsadan kilometrin mittaisena jotoksena, joka koostui totuttuun tyyliin siivuista moottoritietä, paikallisempaa maantietä ja lopulta myös pieniä kyliä ja mutkateitä.

Näillä väylillä Capturista välittyi vaikutelma hyvin vaivattomana ja kevyen tuntuisesti kulkevana perusautona. Kaista-ajoavustimet toimivat huomaamattomasti eikä niistä löytynyt liiemmältä ärsyttävyyksiä tai kulmikuuksia. Ohjaus on kaikenkaikkiaan levollisen tuntuinen ja siinä on jonkinlainen, joskin aavistuksen keinotekoinen tunto.

Ohjaus on Capturin parhaita puolia, sillä sadan kilometrin sekalaisen ajon jälkeenkään siihen ei kiinnitä minkäänlaista huomiota, sen verran helposti matkanteko on mennyt. Adaptiivinen vakionopeudensäädin muuten toimii nyt pysähdyksiin asti, samoin se pistää ruuhkatilanteessa nyt auton myös liikkeelle jonon edetessä.

Sen sijaan edellisestä Capturista tuttujakin ominaisuuksia löytyi. Asfaltin rypyt ja erityisesti pieni nypytys tuntuu läpi auton etupäästä. Tämäkään ei ole aivan tavatonta tämän kokoluokan autoissa, mutta on mainittava siksi että vanha mielikuva ranskalaisautojen ylettömästä pehmeydestä ei oikein enää nykyään pidä paikkaansa.

Myös etupään jousitus tai oikeammin joustomatka tuntuu olevan ehkä jonkin verran rajoitettu, sillä hidastetöyssyissä tuntuu melko pienelläkin nopeudella että Capturin jouset kohtaisivat helposti minimimittansa.

Mutkissa ja sileällä asvaltilla se on kuitenkin ilahduttavan mukava ajettava.

Vakiovannekoko on 18 tuumaa, mutta Esprit Alpinessa koko on tuumaa suurempi. Matalampiprofiilinen rengastus ei vaikuttanut mainittavasti mukavuuteen, vaan sporttiviritteinen versio tuntuu samoilla reiteillä oikeastaan aivan samanlaiselta kuin pienempivanteinenkin malli.

Mutta onko se sporttinen?

Renault on tuonut sinisävyistä Esprit Alpine -urheiluvarustelua nyt katumaasturi- ja tila-automallistonsa huipulle jonkin aikaa, ja melko varmasti haluaa tällä kohottaa niiden profiilia samaan aikaan kun konserni on laajentamassa itse Alpine -sporttimerkin mallistoa pian julkaistavalla kompaktiluokan sähköautolla.

Esprit Alpine on sporttiversioksi kuitenkin melko laimea. Penkit eivät se ole sen enempää tukevaa sporttimallia kuin keskimmäisessä Technossakaan, eikä alustassa ole muutoksia toki suurempia vanteita lukuunottamatta. Myöskään esimerkiksi puskureiden muodoissa tai korisarjassa ei ole eroja.

Capturin istuimissa on, molempien nyt ajettujen mallien osalta myös siinä mielessä vanhaa ranskalaista henkeä, että niiden verhoilun pinta on pehmeähkö. Pitkäjalkainen etupenkkiläinen saattaisi kaivata lisää reisitukea etupenkeiltään, mutta keskimääräisen mittaiselle aikuisella penkki lienee riittävä mitoiltaan.

Capturin viilattu kulutus näkyi myös koeajolenkeillä. Toki ne tehtiin melko lämpimässä kelissä, yli +30C lämpötiloissa mutta tehtaan lupaama 4,7 litran normikulutus alittui toisella autokunnalla desillä ja toisella peräti 7 desillä.

Hinnat laskusuunnassa

Renault on onnistunut leikkaamaan Capturin hintoja. Hinnat alkavat manuaalilaatikkoisen 90 TCe evolutionin kohdalla 23 390 eurosta, ja samalla perusvarustelulla 145-hevosvoimainen täyshybridimalli maksaa 27 990 euroa. Tuo summa on 2600 euroa vähemmän kuin edellisen sukupolven vastaavassa mallissa.

Paremmin varustellun Techno-version hinnat ovat laskeneet niin ikään, sillä kevythybridinä se maksaa nyt 27 990 euroa ja täyshybridinä 29 390 euroa, joka on sekin 3000 euroa vähemmän kuin aiemmin. Hinnaston päättää 31 390 euron hintainen Esprit Alpine täyshybridinä, josta joutuu pulittamaan 31 390 euroa.

Autoja on odotettavissa Suomeen jo kesän aikana.

Renault Captur e-Tech full hybrid 145 Techno

Hinta: 29 390 €

Tehdastakuu: 4 vuotta / 100 000 km

Tekniikka:

Moottori: Rivi-4, bensiini, hybridi

Iskutilavuus: 1598  cm3

Teho: 107 kW / 145 HV

Vääntömomentti: 205 Nm

Kulutus (WLTP): 4,7 l / 100 km

Co2-päästöt (WLTP): 105 g / km

Voimansiirto: etuveto,  14-vaihteinen automaattivaihteisto

Suorituskyky:

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10 s

Huippunopeus: Ei ilmoitettu

Mitat:

Pituus: 4239 mm

Leveys: 1797 mm

Korkeus: 1575 mm

Akseliväli: 2639 mm

Tavaratila: 305 litraa

Omamassa: Ei ilmoitettu

Renault Captur vaihtoautot
Renault Captur uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin