Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Renault Grand Scénic dCi 110 Expression 2012

Alkuvuodesta 2012 Suomessa myyntiin tulleet Renault Scénic ja Grand Scénic saivat uutta ilmettä ja uusia moottoreita.
Koeajo Renault Grand Scénic dCi 110 Expression 2012

 

Koeajoon saatu Grand Scenic on seitsemänpaikkainen tila-auto, jonka istuinjärjestelyssä voidaan puhuja jo oikeasti lähes seitsemästä istuinpaikasta. Grand Scénic ei kuitenkaan tarjoa vain tilaa, vaan tarjolla on myös erittäin mukiinmenevät ajo-ominaisuudet.

Kuljettajan paikalta näkyvyys on hyvä. Autossa istutaan tila-automaiseen tapaan korkealla ja sivupeilit ovat kookkaat. Hallintalaitteet poikkeavat jonkin verran totutusta ja tavallisesta, mutta niistä pääsee nopeasti jyvälle. Koeajoautossa oli lisävarusteena tarjolla oleva liukuva keskikyynärnoja (468 euroa), joka osoittautui käteväksi varusteeksi. Jos etupenkkien väliin tarvitsi hieman väljyyttä, vaikka kassille, niin pienellä kädenliikkeellä keskikyynärnoja liukui pois tieltä.

Keskelle kojelautaa asennetun mittariston virkaa ajaa TFT –näyttö. Näyttö näyttää nopeuden numeroina ja kierrokset joko palkkeina tai analogisena. Mittariston vieressä on lisävarusteinen integroitu Carminat Tom Tom navigointijärjestelmä (503 euroa). Navigaattoria ja monia muita auton toimintoja voidaan ohjata liukuvassa keskikyynärnojassa sijaitsevan näppäinryhmän ja ohjaintikun avulla.Koeajoautossa ollut 110 hevosvoimainen ja 240 Nm vääntävä dieselmoottori on yllättävän pirteä, eikä eteneminen tunnu ponnettomalta. Vaihteita on kuusi. Vaihteet asettuvat paikoilleen jouhevasti ja ohjaustuntuma on miellyttävällä tavalla tunnokas. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 12,5 sekuntia ja huippunopeutta 180 km/h. Yhdistetty kulutus on merkin mukaan 4,1 l/100km ja CO2-päästöt 105 g/km. Koeajossa kulutus pyöri 6 – litran molemmin puolin. Kulutusta saadaan pysymään aisoissa mm. stop&start – järjestelmän avulla.

Lisävarusteinen Renault Visio System pitää sisällään kaistavahdin ja automaattisen kaukovalojärjestelmän. Kaistavahti ilmoittaa äänimerkillä, jos reunaviivat ylittyvät. Jos äänimerkkien kuuntelu ei kiinnosta, on laite helppo kytkeä pois päältä napin painalluksella.

Tavaratila vetää kaikkien kolmen rivin ollessa istuinkäytössä 208 litraa. 2. rivin istuimet taitettuna kasvaa tila 564 litraan. Jos kaikki takapenkit irrotetaan, kasvaa tila 2063 litraan. Lastausaukko on suuri ja kynnys matala. 3. rivin penkkien ollessa pois käytöstä on tavaratilaan saatavilla kaukalomatto, joka on kieltämättä oiva lisävaruste.Auto on 4573 mm pitkä, 1845 mm leveä, 1645 mm korkea ja akseliväli 2770 mm. Painoa on puolestaan 1434 kg.

Keskipenkkirivillä istuu mukavasti pidempää matkaa, mutta aivan samaa ei ainakaan aikuinen voi sanoa taaimmaisesta rivistä. 3. rivillä istuu kuitenkin tilavammin kuin monissa muissa kilpailevissa malleissa. Keskirivin penkkejä kun hilaa hieman eteenpäin pystyy takarivillä istumaan aikuinenkin suhteellisen hyvin. Grand Scéniciä voikin siis kutsua oikeasti 7-paikkaiseksi tila-autoksi, vaikka taaimmaisella rivillä pääntilaa saisi olla enemmän.

Hintaa autolle kertyy lisävarusteilla 29.204 euroa (ilman lisävarusteita 27.178 euroa). Auton tarjoamiin tiloihin ja ajo-ominaisuuksiin nähden ei voida puhua ainakaan kalliista vaihtoehdosta tila-autoluokassa.

Suorituskyky 8.0

Uusi diesel jaksaa hyvin, jopa ripeämmän oloisesti kuin luvataan.

Mukavuus 8.8

Istuimet sopivat pitkän matkan ajoon. Vakiovarustus on kattava. Tilaa on seitsemälle ja lokerotilaa yli 90 litraa.

Luotettavuus 8.9

Takuuta on 4 -vuotta tai 100.000 km. Takuuseen sisältyy tiepalvelu.  Euro NCAP törmäystestissä 2009 auto sai viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys 8.1

Hallintalaitteiden käyttö vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta lopulta käyttö on helppoa. Näkyvyys tila-autosta on hyvä, mutta parkkihallissa voi joutua vähän "sahailemaan".  Ajotuntuma on jopa yllättävän hyvä.

Ulkonäkö 7.8

Ulkoinen muotoilu on ihan mukiin menevä tila-auton käyttötarkoituksen huomioiden. Sisätilat ovat hyvin tavanomaiset.

Polttoaineen kulutus 8.5

Luvattu ja todellinen kulutus harvoin kohtaavat oikeassa ajossa ja näin on myös Grand Scénicin kohdalla. Silti kulutus on kokoon nähden kohtuullinen.

Valmistuslaatu 7.5

Viimeistely on asiallista, vaikka kovamuovia löytyykin runsaasti. Valmistusmateriaalit ovat keskitasoa paremmat.  

Sisätilojen suunnittelu 8.8

Tavaratilaan mahtuu hyvin tavaraa, kunhan 3. penkkirivi on alas taitettuna. Lokeroita ja säilytystilaa on hyvin käytössä. Turvallisuus on nykyaikaisella tasolla.

Luokkansa paras 9.5

Grand Scénic ei ole hinnalla pilattu tila-auto. Tilaa löytyy oikeasti seitsemälle.

Kokonaisarvio 8.4


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin