Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Saab 9-5 Turbo4 (220) Vector

Koeajetun 2,0-litraisen bensaturbon (162 kW/220 hv) Turbo4:n mallimerkinnässä 4 tarkoittaa sylinterilukua eikä suinkaan vetotapaa. Bensaturbo tarjoaa vaivatonta suorituskykyä.
Koeajo Saab 9-5 Turbo4 (220) Vector

Ripeintä etenemistä haettaessa moottorin ääni on kuitenkin tämän luokan mittapuulla karkea. 6-vaihteinen automaattivaihteisto toimii varsin miellyttävästi, mutta joissakin tilanteissa vaihdon nykäyksettömyys ja nopeus eivät yllä luokan parhaimmiston tasolle.

Ajo-ominaisuuksien suunnittelussa ruotsalaiset ovat onnistuneet. Ohjaus on hiljaisissa nopeuksissa melko raskas, mutta toimii maantiellä hienosti. Nelivetomalleissa ohjaustehostus on säätyvä. Mutkaisella pikkutiellä Saabilla päästelee mielellään eikä sora-alustakaan heikennä käsitystä ajettavuuden osalta. Etutilat ovat kaikissa suhteissa väljät. Etuistuimien suunnittelussa Saab vastaa sille asetettuja odotuksia.Jousitusmukavuus ei yllä lähellekään Audi A6:tta, jonka Saab ilmoittaa pääkilpailijakseen. Pienet epätasaisuudet suodattuvat kohtuudella, mutta suuret kuopat ja heitot tulevat esiin tavalla, joka ei täytä tämän luokan vaatimuksia. Ainakin koeajoautossa suuria heittoja säesti myös melkoinen rusahdus, joka saattoi olla peräisin maahan osuvista roiskeläpistä.

Äänieristys on luokassaan enintään keskitasolla. Rengasmelu on karkealla pinnalla kohtalaisen suuri ja moottori kiihdytyksissä äänekäs.

Kulmien arviointi kuljettajan paikalta on hieman hankalaa. Etupilarit ovat melko pystyt, mutta paksut. Suojalistoja kyljissä tai puskureissa ei ole ja myös vararengas on muodinmukaisesti jätetty pois.

Suorituskyky: 8,3


2,0-litrainen bensaturbo tarjoaa vaivattoman suorituskyvyn.

Mukavuus: 9,1

Ulkomitoiltaan suuri 9-5 on suuri myös sisältä lukuun ottamatta niukkaa pääntilaa takaistuimella. Istuimet ovat hyvät. Vakiovarustelu ei ole erityisen runsas, mutta lisävarusteita saa kohtuulliseen hintaan.

Luotettavuus: 8,2

Turvallisuus on luokkansa parhaimmistoa. Luotettavuus on toistaiseksi arvoitus.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, jousitus sen sijaan ei ole täysin onnistunut. Melutaso ei yllä aivan luokan parhaiden tasolle.

Ulkonäkö: 7,8

9-5:n ulkomuoto on tyylikäs ja ajanmukainen. Sisustuksessa tyyli ei ole yhtä tasokasta.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on suurehko varsinkin automaattivaihteisessa versiossa.

Valmistuslaatu: 9,0


Viimeistelyn taso on kohtuullisen hyvä ja Vectorin istuinverhoilu laadukas.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on pitkä, mutta matala. Säilytystilaa on matkustamossa tavanomaisesti. Kokonaisuutena yksityiskohdat on suunniteltu käytännöllisesti.

Luokkansa paras: 8,7

9-5 ei ole erityisen edullinen, mutta ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät, vaikka muutamissa kohdin olisi vielä parannettavaa.

Kokonaisarvosana: 8,4

Lisäkuviin ja autoesittelyyn tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin