Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Skoda Octavia 1.8 TSI DSG Elegance 2013

Skoda Octavia on ennen uudistumistaan vuodelle 2013 ollut yksi maamme suosituimmista henkilöautoista. Koeajon perusteella myös kolmannen sukupolven Octavia pysyy yhtenä maamme suosituimmista automalleista, varsinkin kun farmarimalli Combi tuli myyntiin maassamme hetki sitten. Koeajon aikaan aamut olivat vielä pakkasen puolella ja auto oli varustettu kitkarenkailla.
Koeajo Skoda Octavia 1.8 TSI DSG Elegance 2013

Aiemmin Octavian tekniikka on ollut peruja Audin ja Volkswagenin hyväksi todettujen, mutta edellisen sukupolven tekniikkaa. Nyt asia on kuitenkin toisin ja käytössä on konsernin tuoreinta tekniikkaa.

Pituutta autolle on tullut edeltäjään verrattuna 9 senttiä lisää ja akseliväli on kasvanut yli 10 senttiä. Kasvaneet mitat näkyvät hulppeina sisätiloina ja todella suuressa 590 litraa vetävässä tavaratilassa. Vaikka pitkä kuljettaja säätää itselleen hyvät oltavat, jää takapenkillä matkustavalle silti suorastaan juhlavat jalkatilat.

Kuten jo dieselmallin koeajossa todettiin, melutaso Octaviassa on alempi kuin edeltäjässä. Takaa melua tuntuu tulevan etuosaa enemmän. Lopullista tuomiota Octavian melutasosta ei pysty lyhyehkön, kitkarenkailla suoritetun kokeilun perusteella antamaan, mutta luokkansa hiljaisimpia autoja se tuskin edelleenkään on. Maantienopeudessa rengasäänien rinnalle tulevat tuulen suhinat.


Kuljettajalle löytyy paljon avustimia ja säätimiä

Ohjaus on pientä keskialueen tunnottomuutta lukuun ottamatta täsmällinen. Ohjaukseen vaikuttava kaistavahti korjaa auton ajolinjaa automaattisesti kaistan keskelle, jos kuljettaja herpaantuu ajamaan liian lähellä jompaakumpaa reunaa. Ohjauksessa tämä tuntuu kuin autolla ajaisi pahoissa urissa. Järjestelmän saa onneksi kytkettyä pois päältä. Järjestelmä on varmasti hyvä varuste pidemmällä matkalla, mutta lyhyemmissä kaupunkipyrähdyksissä hieman rasittava. Tehokas 1.8-litrainen moottori kuljettaa auto varsin ripeästi, eikä autolla varmasti jää jalkoihin. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 7,4 sekunnissa.

Jousituksen läpi päästämä pieni pompotus häiritsee hieman edessä matkustavaa, mutta ratin takana tätä ei välttämättä heti huomaa. Näkyvyys etualalle on riittävän hyvä, mutta sivupeilien muotoilu syö hieman takanäkyvyyttä. Katvealueet pysäköidessä eivät kuitenkaan tuota liikaa päänvaivaa, tästä pitävät huolen koeajoauton kylkiä myöden auton ympärystä vahtivat pysäköintitutkat.


Jääskrapa löytyy bensatankinluukusta

Kattavimpaan Elegance varustukseen kuuluu mm. LED –päiväajovalot, ksenonvalot, 2-alueilmastointi, matkapuhelinvalmius bluetooth –yhteydellä ja ääniohjauksella, monitoimiohjauspyörä, tavaratilan kiinnikkeet, kaukovaloautomatiikka sekä mittariston värillinen Maxi Dot -monitoiminäyttö. Lisävarusteena autossa oli mm. 8 –tuumainen Columbus –navigointijärjestelmä, joka reagoi käden liikkeisiin. Kosketusnäyttöä ei siis tarvitse kuin lähestyä kädellä, kun valikot jo ilmestyvät näytölle.

Koeajoauton 1,8 -litrainen TSI moottori tuottaa tehoa 180 hevosvoimaa ja vääntöä 250 Nm. Se on ennen RS -versioiden rantautumista tehokkain tarjolla oleva moottorivaihtoehto. Moottori on myös bensiinimoottoreista ainoa, jonka yhteyteen saa DSG -automaattivaihteiston. Vaihteita on seitsemän. DSG vaihtaa sivistyneesti, eikä sen toimivuudesta löydy puutteita. Virallisten suorituskykyarvojen mukaan auto kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa ja huippunopeutta se saavuttaa 231 km/h. Yhdistetyssä ajossa kulutus on 5,7 l/100 km ja CO2-päästoarvo 131g / km.


Autossa on avaimeton kulku- ja käynnistys, joten avain voi olla taskussa. Puhelin pysyy paikkallaan kätevässä kumikotelossa.

Valitsemalla Golfin sijasta Octavian saa hieman lisää takaistuintilaa, huikean tavaratilan ja vastaavasti joutuu tinkimään jousitusmukavuudesta ja sisustuksen viimeistelystä. Todellinen kisa Golfin kanssa käydään varmasti farmarimallien kesken. Octavia vastaa pääosin niihin vaatimuksiin, joita Avensiksen, Mondeon ja muiden keskiluokan autojen ostajat asettavat autolleen. Myös tässä joukossa Octavia on ominaisuuksiltaan vahvoilla ja malliston hinta kilpailukykyinen.

Skoda Octavia 1.8 TSI DSG Elegancen suositushinta ilman lisävarusteita on 32 119,40 euroa.

Suorituskyky 9,6

1,8-litrainen bensaturbo on tehokas voimanlähde, joka takaa Octavialle vähintäänkin hyvän suorituskyvyn.

Mukavuus 9,2

Octavian takaistuimella on juhlavat jalkatilat. Istuimet ovat kohtuullisen hyvät niin edessä kuin takana. Elegance-varustelu on varsin kattava ja lisävarusteita saa kohtuulliseen hintaan.

Luotettavuus 8,0

Turvallisuus on hyvällä tasolla ja luotettavuus kunnossa.

Ajomiellyttävyys 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta kevyt ohjaus voisi keskittää jämäkämmin. Jousitus täristää lievästi. Hallintalaitteet ovat selkeät ja melutaso kohtuullinen.

Ulkonäkö 8,0

Muotoilu on tavallaan yllätyksetön, mutta varmasti miellyttää monia. Sisätilojen tyyli on kehittynyt paljon edeltäjästä.

Polttoaineen kulutus 9,5

Kulutus on tehoihin ja kokoon nähden pieni. Huoltovälit ovat melko pitkät.

Valmistuslaatu 7,9

Viimeistelyn laatu on lähes moitteeton, mutta muovit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu 8,7

Tavaratila on luokkansa suurin: pitkä ja syvä. Monikäyttöisyys jää tavanomaiselle tasolle. Käytännöllisyys on ollut Octavian suunnittelussa tärkeällä sijalla.


Tavaratilassa on monenlaisia tavararoita paikallaan pitäviä kiinnikkeitä, kuten tämä kaksoiskoukku.

Luokkansa paras 9,5

Octavia on hintaansa nähden vahva kokonaisuus. Se on huomiota herättämätön järkiauto, joka tarjoaa käytännöllisyyttä ja on mukava kulkuneuvo pitkällekin matkalle.

Kokonaisarvio 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin