Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Skoda Rapid 1.4 TSI DSG Elegance 2013

Skoda-mallit ovat usein sijoittuneet kooltaan tavanomaisten kokoluokkien väliin. Rapid on selkeästi Golf-luokan auto, joskin kilpailijoihin verrattuna hieman kapea. Korimalli on Octavian tyyliin loivaperäinen.
Koeajo Skoda Rapid 1.4 TSI DSG Elegance 2013

Poistuvaan Octaviaan verrattuna Rapidin akseliväli on 2 cm pitempi. Pituutta on 9 cm vähemmän ja leveyttä 6 cm vähemmän. Takaistuintilat ovat käytännössä samat kuin Octaviassa. Myös uuteen Golfiin verrattuna takatilat ovat samaa tasoa, Rapid on lähinnä hivenen kapeampi. Takaistuin on sijoitettu korkealle ja istuma-asento on hyvä. Parin sentin madallus ei olisi tehnyt pahaa pääntilalle, josta on hieman niukkuutta etenkin sivusuunnassa. Takaistuimen keskikyynärnoja suksiluukkuineen on vakiovaruste halvinta mallia lukuun ottamatta. Kulku takaistuimelle on väljää.

Etuistuimet ovat pienikokoiset ja laimeasti muotoillut eikä mukavuus yllä Octavian tasolle. Selkänojaa säädetään portaallisesti. Reisituki jää lyhyen istuinosan takia vajaaksi. Ajoasento on sinänsä hyvä.

Tavaratila on todella suuri - samaan pystyy vain Octavia. Tila on myös selkeän suorakulmainen ja hattuhylly taittuu näppärästi alas, jos tarvitaan korkeaa tilaa takaistuinta taittamatta. Käytännöllisyyttä lisää suuri lastausaukko. Laajennettuna tavaratilan pohja ei ole läheskään suora eikä portaaton.Näkyvyys on tavanomaista parempi. Keula painuu alas, joten sen sijaintia ei pysty kuljettajan paikalta näkemään. Kylkilistat saa lisävarusteena - ne olisivat hyvin sopineet Rapidin käytännöllisiin ratkaisuihin vakioksikin. Kääntöympyrä on keskitasoa, mutta suurempi kuin vanhassa Octaviassa.

Koeajettu 1,4-litrainen on aina varustettu 7-portaisella DSG-kaksoiskytkinautomaatilla. Sen vaihtamismukavuus ei edelleenkään ole märkälevykytkimin varustetun 6-vaihteisen tasolla. 1,4-litrainen moottori antaa myös Rapidille hyvän suorituskyvyn.

Ajo-ominaisuudet ovat yllätyksettömät. Rapid on vakaa ja jämäkkä ajaa ja kulkee suoraan. Aivan uuden Golfin tasolle vakaus ei kuitenkaan yllä, vaan tuntuma on hieman pikkuautomaisempi. Ohjaustunto on kohtalaisen hyvä. Jousituksessa eroa isompiin on selvemmin. Rapidin jämäkkä jousitus nypyttää hieman ja poikittaissaumat tuntuvat.

Melutaso oli positiivinen yllätys. Skodissa rengasmelua on yleensä melko paljon ja tässä suhteessa Rapid on jopa hivenen poistuvaa Octaviaa hiljaisempi. Koeajoautossa kuului lievä häiriöääni ikkunantiivistyksestä. Moottori on hiljainen.

Rapidin kojetaulu on yksinkertaisen selkeälinjainen. Sisustuspaneelit ovat täysin kovamuovisia. Muovien laatu on kuitenkin kohtalaisen hyvä ja yhtenäinen. Mittariston keskinäytössä grafikka on karkeaa. Bensakorkki täytyy avata avaimella. Säilytystiloja on hyvin. Keskikyynärnoja on kapea ja sen sisällä oleva säilytyslokero pieni. Hallintalaitteet toimivat selkeästi ja miellyttävästi.Suorituskyky 8,6

1.4 TSI on Rapidin kokoiseen autoon hieno moottori. Kuivakytkimin varustettu DSG ei vaihda aina hienostuneesti.

Mukavuus 8,2

Sisätilat ovat hintaluokassaan suuret, takaistuimella on hyvät tilat kahdelle suurikokoiselle matkustajalle. Etuistuimet ovat pienikokoiset. Elegance-varustelu on melko kattava, mutta lisävarustevalikoima suppea. Lämmityslaite on melko heikkotehoinen.

Luotettavuus 7,6

Turvallisuus on ajanmukaisella tasolla, mutta etenkään lapsiturvallisuudessa ei Euro NCAP:ssa tullut aivan huipputulosta. Ruostesuojaus on asiallinen.

Ajomiellyttävyys 8,3

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta jousitus hivenen pikkuautomainen. Hallintalaitteet ovat selkeät. Melutaso on keskimääräinen.

Ulkonäkö 7,6

Muotoilu on yksinkertainen, mutta siisti. Sisustus on korostetun pelkistetty.

Polttoaineen kulutus 8,5

Kulutus on pieni. Huoltovälit ovat entistä lyhyemmät.

Valmistuslaatu 6,9

Viimeistelyn laatu on melko hyvä, mutta materiaaleissa on säästetty.

Sisätilojen suunnittelu 8,2

Tavaratila on erittäin suuri ja käytännöllinen. Valitettavasti tavaratilan pohja jää laajennettuna vinoksi.

Luokkansa paras 9,0

Rapid on hintaluokkansa ykkönen, mutta pienellä lisäsijoituksella saa tasokkaammin viimeisteltyjä perheautoja.

Kokonaisarvio 8,1


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin