Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Skoda Superb 2,0 TDI 140 Elegance DSG 2013

Vuonna 2008 esitelty toisen sukupolven Skoda Superb sai kasvojen kohotuksen vuodelle 2013. Skoda-logo on nyt alas kaartuvan konepellin keskellä ja ajovalot ovat saaneet uuden ilmeen. Myös perän osalta muutokset näkyvät selvimmin valoissa, jotka on nyt toteutettu LED-valonauhoin. Koeajoon järjestyi kaksilitraisista dieseleistä pienempitehoinen 140 hevosvoimainen versio, Elegance varustuksella.
Koeajo Skoda Superb 2,0 TDI 140 Elegance DSG 2013

Uudistuneen Superbin katto on edelleen korkea taakse asti, joten pääntilaa takaistuimella on sedaniksi poikkeuksellisen paljon. Sitäkin hämmästyttävämpi on jalkatilan määrä takaistuimella - siitä riittäisi jaettavaa moneen muuhun autoon. Ryhdikäs takaistuin on myös istumamukavuudeltaan onnistunut. Superbissa takapenkillä istuville on myös oma näyttö keskikonsolissa, joka kertoo kellon ajan ja ulkolämpötilan. Näytön alapuolella on takasivuistuimien penkinlämmittimien katkaisimet. Hauskana yksityiskohtana vasemman takaoven kyynärnojan sisällä on piilossa sateenvarjo.Myös edessä tilaa on runsaasti ja etuistuimen monipuolisilla sähkösäädöillä saa luotua lähes erinomaisen ajoasennon. Ohjauspyörästä löytyy säätimet ajotietokoneelle, audiolle, puhelimelle ja vakionopeuden säätimelle. Elegance varustetasolla on vakiona 6,5-tuumainen kosketusnäyttö, jonka yhteydessä on mm. navigointi.

Superbin erikoisuus on kaksiosainen takaluukku. Sedan-muotoilusta huolimatta tavaratilan kansi aukeaa haluttaessa hatchback-tyylisesti, mikä parantaa tuntuvasti tavaratilan käytettävyyttä. Pelkästään sedan-tyylisesti avautuva luukku jäisikin melko pieneksi, koska nostokynnys on korkea. Kahden avaustavan vuoksi myös avauspainikkeita on kaksi. Tavaratila on perusasennossaan jopa 595 litraa ja takapenkit kaatamalla huikeat 1700 litraa. Kiinnityslenkkejä, verkkoja ja koukkuja löytyy Superbin kontista kiitettävästi.Näkyvyys on hyvä lukuun ottamatta matalaksi jäävää takaikkunaa. Kyljissä on kromatut listat, jotka hieman auttavat myös kolhujen estossa. Kääntöympyrä on kohtalaisen pieni.

Koeajoon saadun Superbin dieselmoottori on edellä mainitusti 2.0 TDI 140. Moottori tuottaa tehoa 103 kW/140 hv. Suurin vääntö 320 Nm irtoaa kierroslukuvälillä 1 750 ja 2 500/min. DSG-vaihteistolla varustettuna keskikulutus on 5,2-litraa / 100 km. Koeajossa kulutus oli noin litran enemmän. CO2-päästöjä syntyy 135 g/km. Kuusivaihteinen DSG-automaatti hoitaa tehtävänsä varsin asiallisesti. DSG-vaihteisto ei vaihtamismukavuudessa pärjää automaattien parhaimmistolle, mutta vaihtotapahtuma on ihailtavan nopea. Vaihteiston S-asennon vaikutus on vähäinen, moottori käyttää vain hieman suurempia kierroksia. Ilmoitettu suorituskyky onkin sama kuin manuaalivaihteisessa. Sen sijaan kulutusta DSG jostakin syystä lisää dieseleissä lähes yhtä paljon kuin perinteinen automaatti.Ohjaus ei edusta aivan markkinoiden parhaimmistoa. Nykypäivänä monesti moititaan ohjauksen liiallista keveyttä, mutta Superbin kohdalla ohjaus on päinvastoin raskaan puoleinen. Jousituksen viritys on yllättävän kova ja saa auton pompottamaan ajossa lievästi. Myös töyssyt ja muut tien epätasaisuudet tärähtävät melko voimakkaasti ohjaamoon. Rengasmelu on melko voimakasta keskiluokan yleiseenkin tasoon verrattuna. Moottorin ääni sen sijaan on Superbissa eristetty kohtalaisen hyvin.

Koeajetun Superb 2,0 TDI 140 Elegance DSG:n lähtöhinta on 40 382 €. Autossa ei ollut lisävarusteita.

Suorituskyky: 8,3

140 hevosvoimainen dieselmoottori palvelee arkiajossa erittäin hyvin, mutta moottoritienopeuksissa ohituskiihtyvyyttä kaipaisi hieman lisää.

Mukavuus: 9,4

Elegance varustelu pitää sisällään kaiken tarpeellisen ja vähän päälle. Takapenkillä matkustusmukavuus on edustusautoluokkaa. Takamatkustusmukavuuden kruunaavat penkinlämmittimet. Ohjaajan paikalla ajoasennon saa laajojen istuinsäätöjen ansiosta erinomaiseksi.Luotettavuus: 8,6

Vuonna 2009 suoritettu törmäystesti toi täydet viisi tähteä. Takuuta on 2 vuotta. Maalipinnalle annetaan kolmen vuoden takuu. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Jousitus on yllättävän kova ja pienikin töyssy tärähtää tuntuvasti sisään. Ohjaus on melko raskas, varsinkin kaupunkiolosuhteissa. Kokonaisuutena ajo-ominaisuudet ovat kuitenkin lähellä luokan kärkitasoa. Moottorin ääni ei sisään juurikaan kuulu, mutta rengasmelu hieman häiritsee.

Ulkonäkö: 8,3

Uudistunut ilme terävöitti hieman Superbin ilmettä, erityisesti edestä katsottuna. Sisustus on edelleen muotoiltu varovallisen asiallisesti. Mallimerkinnässä käytetään nyt isoja kirjaimia.Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus on auton kokoon nähden pieni. Koeajossa keskikulutus oli ajotietokoneen mukaan 6,4 -litraa / 100 km. Valmistajan lupaus keskikulutukselle on 5,2 litraa, joka voi hyvinkin toteutua yhdistetyssä ajossa. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,0

Valmistusmateriaalit tuntuvat laadukkailta ja viimeistely on toteutettu asiallisesti.

Sisätilojen suunnittelu: 9,5

Tavaratila on eräs markkinoiden suurimmista ja Twin Door -takaluukun saa avattua hatchback-tyyliin.

Luokkansa paras: 9,0

Skoda Superb tarjoaa ostajalleen erityisesti erittäin väljät sisätilat. Lähtöhinta on auton tarjoamiin ominaisuuksiin nähden varsin edullinen. Alustan pintakovuus ei välttämättä ilahduta.

Kokonaisarvio 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin