Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Skoda Yeti 2.0 TDI 140 4x4 Elegance DSG 2014

Skoda Yeti uudistettiin vuoden 2013 lopulla vastaamaan ulkonäöltään muuta Skoda mallistoa. Lisäksi malli jaettiin kahteen malliversioon. Tarjolla on nyt joko kaupunkihenkisempi Yeti tai maastohenkisempi Yeti Outdoor.
Koeajo Skoda Yeti 2.0 TDI 140 4x4 Elegance DSG 2014

Uudistunut Yeti on vakioversiona nyt varustettu korinvärisin puskurein ja koristeosin. Keulansa osalta Yeti on menettänyt omaleimaisuuttaan, kun pyöreistä valoista on luovuttu. Moottorit Yetissä ovat edelleen vanhoja ketjukoneita, mutta kulutuslukemia on viritetty hieman alemmaksi. Tekniikassa merkittävin muutos on nelivetomallien viidennen sukupolven Haldex-kytkin. Etuvetoiseen malliin saa nyt myös 1,6-litraisen dieselin ja sen yhteyteen 7-vaihteisen DSG:n.

Koeajoon saatu nelivetoinen 140 hevosvoimainen dieselmalli oli varustettu DSG-automaattivaihteistolla. Yetin ajettavuus on erittäin hyvä ja jopa niin hyvä, että se kapuaa ehdottomasti Skoda malliston korkeimmalle jakkaralle. Jousitus ei kallistele mutkissa ja silti töyssyt ylittyvät pehmeästi. DSG:n toiminta on ajoittain kulmikasta. Välillä vaihteisto reagoi kaasun painallukseen välittömästi kun taas välillä reagointiviive on melkoinen. Vaihteiston töksähtely tuntuu ajoittain myös pysähtyessä.

YETI kirjoitetaan nyt isoilla kirjaimilla. Nelivedosta kertoo 4X4 -merkintä.

Vääntöä 320 Nm tuottava diesemoottori kiihdyttää automaattivaihteisen ja nelivetoisen Yetin nollasta sataseen 10,2 sekunnissa. Keskikulutus on tällä kokoonpanolla valmistajan mukaan 6,3 l / 100 km. Valmistajan ilmoitus on melko hyvin kohdillaan, sillä koeajossa keskimääräinen kulutus oli 6,7 l / 100 km.

Näkyvyys Yetistä on hyvä niin eteen kuin taakse. Takaviiston vilkaisua vaikeuttaa sivuikkunoiden muotoilu yhdessä B-pilarin paksuuden kanssa. Sivupeilit ovat riittävän kookkaan ja niistä saa hyvän näkymän taakse. Moottorin äänet eivät kantaudu sisään häiritsevästi, eikä ajoittain lumisen, jäisen ja kuivan asfaltin päällä ajellessa rengasäänetkään häiritse. Renkaina autossa oli 17 tuuman kitkarenkaat. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin pieni. Kyljissä on suojalistat.

Uutta Yetin varustevalikoimassa on saataville tullut peruutuskamera. Malliston huipulle tuli jo hieman aikaisemmin Laurin&Klement-varustetaso. Mittariston ja näytön vanhat grafiikat kertovat uudistusten vähäisyydestä. Yetin kojetaulu on muotoilultaan tavanomainen ja selkeä. Laatuvaikutelma on kuitenkin korkeatasoinen. Kosketusnäytön toiminnat ovat tuttuja muista Skodista ja konsernisisarista. Myöskään Skodaan näytön valikoita ei Suomeksi ole tarjolla. Säilytyslokeroita on runsaasti. Ovilokerot ovat suuret, mutta muut lokerot pienehköjä.



Tavaratilan valo on myös irrotettava LED taskulamppu.

Tavaratila on perusasennossaan hieman keskimääräistä pienempi pienten katumaasturien luokassa. Tavaratilan pohja on tasainen silloin, kun istuimet on poistettu. Selkänojat taitettuna jää selvä porras, jota ei ole lähdetty poistamaan välipohjaratkaisuilla. Tavaratilan lastausaukkoon jää myös selvä porras. Perusasennossa tavaratilan tilavuus on 405 litraa. Kolmen takaistuimen irrottamisen jälkeen tavaratilaa on 1760 litraa, joka on melkoinen lukema autoluokasta riippumatta. Tavaratilasta löytyvät esimerkiksi kuormansidontapisteet ja kääntyvät kassikoukut.

Vakiovarusteena Yeti-malleissa on aina 7 turvatyynyä. Lastenistuimet voidaan kiinnittää turvallisiin Isofix-kiinnityspisteisiin. Etuistuinten kolmipisteturvavöissä on kiristimet sekä korkeussäätö ja pääntuissa korkeussäätö.

Koeajetun Skoda Yeti 2.0 TDI 140 4x4 Elegance DSG:n suositushinta on 37 490 €.

Suorituskyky: 8,7

Kaksilitrainen 140 hv dieselmoottori on oiva valinta neliveto Yetin keulalle. Vääntöä on koko ajan mukavasti tarjolla ja auto etenee vaivattomasti myös maasto-olosuhteissa.

Mukavuus: 8,9

Yetissä istutaan korkealla ja ajoasento on helppo virittää mukavaksi. Istuimet ovat kohtuullisen hyvät niin edessä kuin takana. Auton sisätilojen lämpiäminen kovilla pakkasilla kesti melko pitkään.

Luotettavuus: 8,4

Turvallisuus on hyvällä tasolla ja luotettavuus kunnossa.

Ajomiellyttävyys: 9,0

Ajo-ominaisuudet ovat Skoda-malliston parhaimmistoa, eikä ohjausta tai hallittavuutta voi moittia. Näkyvyyttä takaviistoon rajoittaa molemmin puolin paksu B-pilari yhdessä takasivuikkunoiden muotoilun kanssa. Jousitus reagoi tien epätasaisuuksiin napakasti ja tarkasti. Hallintalaitteet ovat selkeät ja melutaso kohtuullinen.

Ulkonäkö: 8,0

Faceliftin myötä Yetin ilme on muuttunut kulmikkaammaksi ja auto menetti persoonalliset pyöreät lisävalonsa. Sisätiloissa ilme ei ole muuttunut yhtä vahvasti.



Polttoaineen kulutus: 9,0

Valmistajan mukaan nelivedon, 140 hv TDI:n ja DSG:n yhdistelmällä keskikulutus yhdistetyssä ajossa on 6,3 -litraa. Se on melko lähellä totuutta, sillä koeajossa kului ajotietokoneen mukaan 6,7 litraa / 100 km. Huoltovälit Skodassa ovat melko pitkät.

Valmistuslaatu: 7,9

Viimeistelyn laatu on kunnossa, mutta muovit osittain halvan oloisia.

Sisätilojen suunnittelu: 9,1

Tavaratila ei perusasennossa ole suurensuuri, mutta takapenkkien säätömahdollisuuksilla saadaan varsin käyttökelpoinen ruuma. Yetin sisätilat ja erityisesti takapenkkien säätömahdollisuudet ovat erittäin käytännölliset.

Luokkansa paras: 10

Skoda Yeti on erittäin varteenotettava vaihtoehto kompaktien katumaasturien markkinoilla, ellei paras. Yeti ei ole pelkkä katumaasturi, sillä nelivetoversio on varsin kyvykäs myös maastossa. Ainoa miinus on oikeastaan nelivetoversioiden sisätilojen kokoon nähden korkea hinta.

Kokonaisarvio: 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin