Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Suzuki Swift Sport 2012

Vuonna 2006 Euroopassa myyntiin tulleeseen edeltäjäänsä nähden tänä vuonna myyntiin tulleeseen Swift Sportiin on tullut lisää tehoa 11 hevosvoimaa ja ulkonäköön vielä hieman enemmän räyhäkkyyttä.
Koeajo Suzuki Swift Sport 2012

 

Ulkonäöltään pirteän näköinen uutuus osoittautui koeajossa varsin mukavaksi kaupunkikumppaniksi, jolla ei tarvitse myöskään maantienopeuksia pelätä.

Ulkomuotoon täytyy kuitenkin kiinnittää ainakin etuosan puolelta tarkempaa huomiota, jos meinaa auton Sport versioksi tunnistaa. Takaapäin auto onkin sitten paljon helpompi tunnistaa perusversiota menevämmäksi, siitä pitävät huolen molemmin puolin törröttävät pyöreät pakoputkenpäät.

Sportin vapaastihengittävä 1.6-litrainen bensiinimoottori kehittää 136 hevosvoimaa, joka on kyllä varsin mukava lukema 1045 kiloa painavaan autoon, mutta mikään tykki se ei tämän päivän mittakaavassa ole. Valmistajan tietojen mukaan auto kiihtyy 0-100 km/h 8,7 sekunnissa ja saavuttaa 195 km/h huippunopeuden.



Paikaltaan auto lähtee valmistajan ilmoittaman kiihtyvyyslukeman mukaisesti. Mutkaisemmilla pikkuteillä auto on kotonaan. Urheilullinen jousitus toimii hyvin ja eteneminen on varmanoloista ja hallittua. Kaupunkiolosuhteissa auto liikkuu ketterästi ja kulutuskin pysyy aisoissa. Suzukin mukaan kulutus on yhdistetyssä ajossa 6,4 litraa/100 km, maantiellä 5,2 litraa ja kaupungissa 8,4. Koeajo sisälsi kaikkia näitä olosuhteita ja yhdistetty kulutus seisoi 6,7-litrassa. Maantieosuuksilla lukema oli 5,5 litraa ja kaupungissa alle 8-litran.

Urheiluistuimet toimivat hyvin ja tukevat asiallisesti joka suuntaan. Selkänojan yläosan kohdalta penkki on jopa aavistuksen ahdas. Tosin pehmeät reunukset antavat hieman myöden. Ajoasennon saa muutamalla istuimen säädöllä ja ratin siirtelyllä melko helposti itselleen sopivaksi. Näkyvyys autosta on hyvä ja suurien sivupeilien avulla myös näkyvyys taakse on selkeä.



Suorituskyky 8,6

Swift Sport kiihtyy ripeästi, mutta ei kuitenkaan ole luokkansa ripeimmästä päästä. Ohituskiihtyvyyttä on, kunhan muistaa pitää kierrokset korkealla. Jarrut ajavat asiansa ansiokkaasti.

Mukavuus 8,7

Urheiluetuistuimet tukevat joka suuntaan hyvin ja sopivan ajoasennon löytää suhteellisen helposti. Takapenkillä on yllättävän hyvin tilaa, kun sinne vain pääsee. Vakiovarustelu on runsas.

Luotettavuus 8,8

Swift Sportin takuu on 3 v. tai 100.000 km. Maalipinnan takuu on 3 vuotta. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Euro NCAP turvallisuustestissä Swift sai täydet viisi tähteä. Suzuki-turva (tiepalvelu) tarjotaan tietyin ehdoin koko auton eliniäksi.  

Ajomiellyttävyys 8,6

Ajotuntuma on hyvä ja vaihteet löytävät paikkansa sulavasti. Mutkateillä auto on kuin kotonaan. Autossa on Bi-Xenon-valot, mikä on tässä luokassa vielä vakiona harvinaista.

Ulkonäkö 7,0

Sporttia on nopealla vilkaisulla vaikea erottaa perus Swiftistä. Sisätilat ovat urheiluistuimia lukuun ottamatta aika tavanomainen.

Polttoaineen kulutus 8,0

Kulutus on moottorin kokoon ja tehoon nähden kohtuullinen. Huoltoväli 15 000 km tai 1 vuosi.

Valmistuslaatu 7,5

Sisustuksen laatuvaikutelma on perustasoa, mutta parantunut edeltäjään nähden. Urheilulliset yksityiskohdat parantavat tunnelmaa.

Sisätilojen suunnittelu 7,1

Tavaratila on pieni. Takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää, mutta tasaista tilaa ei.  Säilytystilaa on kahdelle hengelle. Turvallisuusvarustus on laaja.

Luokkansa paras 9,0

Swift Sport on ajettavuutensa ja tehontuntunsa puolesta edullinen auto, joka tarjoaa hauskaa kyytiä hyvällä vakiovarustelulla.

Kokonaisarvio 8,1


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin