Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Toyota Corolla Cross Hybrid - Kompakti katumaasturi Toyotan tyylillä

Toyota Corolla Cross Hybrid on kompakti crossover-malli, joka perustuu Toyota Corolla -mallin pohjalevyyn ja jakaa useita yhteisiä ominaisuuksia Corollan kanssa.
Koeajo: Toyota Corolla Cross Hybrid - Kompakti katumaasturi Toyotan tyylillä

Uusi Toyota Corolla Cross on suunniteltu vastaamaan kompaktin katumaasturi-segmentin kasvavaan kysyntään ja se tarjoaa lisää tilaa, korkeamman ajoasennon ja paremman maavaran kuin perinteiset C-segmentin sedanit tai hatchbackit.

Corolla Crossin tarkoituksena on palvella asiakkaita, jotka etsivät kompaktia crossoveria, joka tarjoaa kohtuullisen hyvin tilavaa sisätilaa sekä korkeamman ajoasennon ja paremman näkyvyyden, mutta tekee kaiken tämän kompaktissa koossa.

Se pyrkii olemaan etsivät käytännöllistä ja mukavaa ajokokemusta kaupunkiympäristössä sekä pidemmillä matkoilla.

Corolla Crossin kilpailijat Suomen automarkkinalla ovat muun muassa Nissan Qashqai, Kia Niro, Skoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Mazda CX-30 ja Honda HR-V.

Kaikki edellä mainitut autot kilpailevat samassa kompaktien crossoverien segmentissä ja tarjoavat samankaltaisia ominaisuuksia ja ajokokemuksia. Suomessa Corolla Cross erottuu kilpailijoista luotettavan auton maineella ja laajalla jälleenmyyjäverkostolla.

Työsuhdeautoilijoiden keskuudessa kompaktit crossoverit tai katumaasturit eivät ole olleet valintojen kärkipäässä Volvon XC40:tä lukuunottamatta, vaikka toki aikaan Nissan Qashqai oli suosittu myös työsuhdeautona.

Voisiko uusi Toyota Corolla Cross muuttaa tätä asetelmaa?

Ihmisille kohtuullisen hyvin tilaa mutta tavaratila on pienehkö

Toyota Corolla Crossin sisätilat ovat kokoluokka huomioiden kohtuullisen tilavat ja tarjoavat mukavuutta sekä matkustajille että kuljettajalle. Tiloja on hyvä verrata Suomen suosituimpaan uuteen autoon eli Toyota Corollan farmarimalliin Touring Sportsiin.

Corolla Cross on 20 senttiä lyhyempi kuin farmari-Corolla. Akseliväli on Corolla Crossissa kuusi senttiä lyhyempi, joka vaikuttaa pituussuuntaiseen tilaan. Pitkälle takamatkustajalle ei jää hyviä pituussuuntaisia tiloja, varsinkin jos kuljettaja on pitkä.

Auton korkeudesta johtuen takapenkillä on sen sijaan hyvin tarjolla pääntilaa, paitsi jos autossa on lisävarusteinen lasikattoluukku. Silloin pitkä matkustaja istuu pää katossa.

Tavaratilaa on helppo laajentaa kaatamalla takaselkänojat alas. Tavaratila on myös aika pieni, perusasennossa hieman alle 400 litraa, joten jos tarkoituksena on usein kuljettaa paljon tavaraa, kannattaa suunnata katse farmariin.

Hieman karu mutta konstailematon ohjaamo

Kuskin paikalla Corolla Cross tarjoa samaa konstailematonta osa ja materiaali-suunnittelua kuin perus-Corolla.

Muoviosat ovat vankkaa tekoa, eikä mikään osa ole huonosti aseteltu, vaan laatutunnelma on hieman karusta kokonaisvaikutelmasta huolimatta erinomaisella tasolla. Kestävän käyttöauton suunnittelua parhaimmillaan.

Näkymä ohjaamossa kuskin paikalla on hyvin samanlainen kuin Corollassa. Keskellä kojelautaa sijaitsee kosketusruutu, jonka grafiikka on vanhahtavan oloista, mutta tarjoaa hyvän näkymän esimerkiksi karttaa ja navigaattoriin.

Tässä parhaimmin varustellussa Launch Edition mallissa on sähkösäätöiset istuimet, jotka ovat tutut RAV4-mallista. Ne tarjoavat ihan asiallisen perusauton ajoasennon kuljettajalle ja etumatkustajalle, joka ei häikäise, mutta toimii.

Helppo ja mukava auto ajaa

Toyota Corolla Crossin 197-hevosvoiman hybridivoimalinja on mukavan suorituskykyinen ja taloudellinen. Autolla pääsee sekalaisessa ajossa helposti viitosella alkaviin kulutuslukemiin riippuen toki monesta seikasta, kuten ajotyylistä, tienpinnasta ja ilmanlämpötilasta.

Tämä sama hybridivoimalinja on saatavilla kaikissa Corolla Crossin varustetasoissa sekä myös nelivetoisessa versiossa. Muita voimalinjavaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Ajossa Corolla Cross on samanlainen kuin auton istuin. Auto ei häikäise, mutta toimii. Erityisesti sanat ‘mukavan helppo’ on usein mielessä Corolla Crossilla ajaessa.

Corolla Crossissa on tuttuun Toyota-tyyliin tarjolla useita ajotiloja, kuten ECO-tila, joka optimoi ajoneuvon polttoaineenkulutuksen ja Dynamic-tila, joka parantaa suorituskykyä ja reagointia.

Lisäksi saatavilla on myös EV-tila, joka mahdollistaa täysin sähköisen ajon lyhyillä matkoilla, kuten parkkihallissa.

Nelivetoisena tyyris

Toyota Corolla Cross on erittäin monipuolinen ja käytännöllinen auto, joka sopii hyvin myös työsuhdeautoilijoille.

Valitettavasti auton hinta nelivetoisena parhaimmalla varustelulla nousee ilman lisävarusteita 48 500 euroon, joka tuntuu kovalta auton koko huomioiden. Tällöin vapaa käyttöetu on 930 euroa kuukaudessa ja käyttöetu 735 euroa.

Etuvetoinen Toyota Corolla Crossa kustantaa hinnat alkaen -mallina noin 41 500 euroa plus mahdolliset lisävarusteet. Vapaa käyttöetu/käyttöetu 830/635 euroa.

Tällä hinnalla tulee tarjolla myös monia työsuhdeautoilijoita kiinnostavia samankokoisia sähköautovaihtoehtoja, kuten Kia Niro EV, Renault Megane E-Tech ja tuleva uusi Hyundai Kona.

Sähköauto ei tietenkään ole kaikille sopiva vaihtoehto ja Toyotalla on imua, joten Corolla Cross on yksi hyvä ja mutkaton vaihtoehto suomalaiselle työsuhdeautoilijalle.



Tekniset tiedot

Toyota Corolla Cross AWD-i Launch Edition

Hinta alkaen: 48 451 euroa

Polttomoottorin ja sähkömoottorin suurin yhteisteho: 145 kW (197 hv)

Suurin vääntö: 190 Nm

Vetotapa: Neliveto (AWD-i)

Huippunopeus: 180 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,7 sekuntia

Polttoaineen yhdistetty kulutus: 5,1 l/100 km (WLTP)

CO2-päästöt: 114 g/km (WLTP)

Vetopaino: 750 kg (jarruton) / 1 250 kg (jarrullinen)

Mitat: Pituus 4 460 mm / Leveys 1 825 mm / Korkeus 1 620 mm / Akseliväli 2 640 mm

Omamassa: Ei ilmoitettu, kokonaismassa: 1970 kg

Tavaratila: 394 litraa (takapenkit ylhäällä) / 1 337 litraa (takapenkit taitettuina)

Toyota Corolla Cross vaihtoautot
Toyota Corolla Cross uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin