Koeajo Toyota RAV4 2.0 Valvematic AWD Active Multidrive S 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota RAV4 2.0 Valvematic AWD Active Multidrive S 2013

Geneven autonäyttelyssä alkuvuodesta Euroopan ensiesiintymisensä tehnyt uusi Toyota RAV4 on venynyt niin ulkomitoiltaan kuin sisätiloiltaankin edeltäjäänsä nähden. Neljänteen sukupolveen siirtyneen RAV4:n saa nyt ensimmäistä kertaa myös etuvetoisena.
Koeajo Toyota RAV4 2.0 Valvematic AWD Active Multidrive S 2013

Koeajoon saatiin 2.0-litraisella vapaasti hengittävällä bensiinimoottorilla ja portaattomalla automaattivaihteistolla varustettu RAV4. Uuden RAV4:n ulkoinen ilme on selvästi aiempaa virtaviivaisempi. Sisätilat tarjoavat positiivisen yllätyksen. Takapenkillä matkustaa mukavasti kolme henkeä tasaisen lattian ja kasvaneen polvitilan ansiosta. Takaistuimien selkänojan voi myös säätää hyvinkin leppoisaan matkustusasentoon. Kasvua on tullut myös tavaratilaan, jota on nyt 547 litraa. Takapenkkien selkänojat saa käännettyä alas yhdellä käden liikkeellä, jolloin saadaan rutkasti lisää tasaista tilaa.Kuljettajan penkkiä ei voi kuin kehua. Tukea riittää hyvin joka suuntaan ja istuma-asento maasturimaisen korkea. Ajoasento on poikkeuksellisen helppo säätä jopa kiitettävän hyväksi. Nahkapäällysteisestä ohjauspyörästä saa hyvän otteen ja perushallintalaitteet ovat hyvin käsillä. Ajotilojen (Eco ja Sport) ja penkinlämmittimien katkaisijat sijaitsevat tosin hieman hankalasti kojelaudan keskiosan niin sanotun ”lipan” alle piiloon. Ohjauspyörän vasemmalla puolella kojelaudassa sijaitsevat sähköisen takaluukun katkaisin, nelivedon lukitus, luistoneston katkaisin sekä sivupeilien sähkösäädöt.Ajossa auto on kaikin puolin hiljainen. Ohjaus on perusasennossa hieman kevyt, mutta Sport ajoasennossa ote jämäköityy ja mutkaisestakin tiestä selviää ilman ylimääräistä kallistelua. Sport ajotilassa voimaa ohjataan aina vähintään 10 % takapyörille. Tällöin myös ohjaus, kaasupoljin ja automaattivaihteisto reagoivat kuljettajan käskyihin urheilullisemmin. Hyvissä olosuhteissa auto on etuvetoinen, mutta tarpeen vaatiessa puolet voimasta voidaan ohjata taakse. Nelivedon lukituspainiketta käytettäessä vetosuhde voidaan lukita 50/50 suhteelle ajonopeuteen 40 km/h saakka.RAV4 etenee varsin mukavasti mökkitiellä ja hieman sen ulkopuolellakin. Portaaton automaattilaatikko sopii hyvin yhteen bensiinimoottorin kanssa ja auto etenee pehmeässä hiekassakin varsin vaivattomasti. Neliveto lukittuna suhteellisen pystykään nousu ei pehmeästä hiekasta huolimatta aiheuta sutimista.Koeajetun Toyota RAV4:n nelisylinterinen 2.0-litrainen bensiinimoottori tuottaa tehoa 151 hevosvoimaa. Voimanlähteen avulla auto kiihtyy 0-100 kilometriin tunnissa 10,7 sekunnissa. Polttoainetta kuluu merkin mukaan keskimäärin 7,2–litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 166 g/km. Portaatonta Multidrive S -vaihteistoa voi käyttää myös 7-vaihteisen käsivalintatilan ja ohjauspyörän vaihtopainikkeilla. Tällä voimanlähteellä, vaihteistolla ja Active varustetasolla auton saa omakseen 43 566 eurolla. Koeajoautossa oli lisäksi myös Business paketti, joka nostaa hintaa noin 1200 eurolla.

Uudella RAV4:llä ajelu on vakaata kyytiä olosuhteista riippumatta. Ei ole ihme, että auton myynnin odotetaan nousevan huomattavasti edeltäneisiin malleihin nähden.Suorituskyky 7,9

Tehoa 151 hevosvoimaa kehittävä moottori on hiljainen ja vie autoa huolettomasti. Portaaton automaattivaihteisto toimii hienosti. Vapaasti hengittävä bensiinimoottori kaipaisi lisää vääntöä alakierroksille.

Mukavuus 9,4

Active -varustelu on kattava ja Business paketilla lähes Premiumin tasolla. Etuistuimen ja ohjauspyörän säädöillä saa aikaan todella hyvän ajoasennon. Takaistuimella on kasvaneiden mittojen myötä väljät tilat. Ylöspäin sähköllä aukeava (Business Pack) takakontin luukku on erittäin positiivinen ja lastausta helpottava uudistus.

Luotettavuus 8,6

Toyota RAV4:n Euro NCAP -testin tulos oli viisi tähteä. Toyotan yleistakuu on vain 3 vuotta/100 000 km, maalitakuu 3 vuotta ja koritakuu 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys 9,6

Ohjaustuntuma on ehdottomasti Toyotan parhaimmistoa ja samalla luokkansa ehdotonta kermaa. Varsinkin Sport-ajotila miellytti.  Jousitus on sopivan jämäkkä ja ajo-ominaisuudet kokonaisuudessa kiitettävät.

Ulkonäkö 8,4

Kojetaulun muotoilu on hieman poikkeava muista Toyotan malleista ja jakaa varmasti mielipiteitä. Ulkoilme on nykypäivän Toyotaa katumaasturiin sovitettuna.

Polttoaineen kulutus 8,4

Keskikulutus on virallisten lukujen mukaan 7,2 l/100 km. Koeajossa keskikulutus hipoi ajoittain 9,0-litraa sadalla.

Valmistuslaatu 8,5

Viimeistelyn laatu on kunnossa. Sisäpinnat ovat pitkälti kovaa muovia.

Sisätilojen suunnittelu 9,0

Tavaratila on edeltäjää huomattavasti suurempi. Takapenkit kaatamalla saadaan tasainen lattiapinta.

Luokkansa paras 9,5

RAV4:n ajo-ominaisuudet on erinomaisella tasolla ja jo pelkästään siitä syystä autolle on helppo povata menestystä vahvasti kilpailluilla katumaasturi markkinoilla.

Kokonaisarvio 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin