Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volkswagen Beetle 1.2 TSI (2012)

New Beetlen jälkeen tarinaa jatkaa pelkkä Beetle, jonka pituus ja leveys ovat huomattavasti entistä suuremmat. Akseliväli on edelleen lyhyehkö ja korkeudeltaan se on jopa hieman edeltäjää matalampi.
Koeajo Volkswagen Beetle 1.2 TSI (2012)

Tuulilasi on entistä loivemmassa ja uusien mittasuhteiden ansiosta Beetle on varsin virtaviivaisen näköinen. Ilmanvastuskerroin (0,37) sen sijaan on suurehko.

Ajettavuudeltaan Beetle ei paljon poikkea muista samalle perusrakenteelle tehdyistä autoista. Jousitus on melko jämäkkä, mutta ei epämukava. Auto istuu hyvin tiessä ja ohjaus on tunnokas myös kitkarenkailla.

Melutaso on melko voimakas. Moottori antaa kiihdytyksissä kuulua itsestään ja rengasmelua on kitkarenkaillkin sen verran, että se muodostunee muilla rengastyypeillä jonkinlaiseksi ongelmaksi.Näkyvyydessä Beetlen valitseva joutuu tekemään kompromisseja. Ikkunapinnat ovat sinänsä suuret, mutta niin keulan kuin perän arviointi perustuu mutu-tuntumaan. Edullinen pysäköintitutkapaketti on erittäin suositeltava valinta. Kääntöympyrä on varsin pieni. Leveät ovet ovat ongelmalliset ahtailla parkkipaikoilla.

Moottori ja suorituskyky

Beetlen moottorit ovat aluksi 1.2 TSI, 2.0 TSI ja 1.6 TDI. Paperilla luontevimmalta tuntuva 118 kW:n 1.4 TSI yhdistettynä DSG-vaihteistoon on luvassa Suomeen kesällä. Koeajetussa autossa oli 77 kW/105 hv perusmoottori, joka on tunnetusti litratilavuuteensa ja teholukemaansa nähden pirteä. Moottori on kierrosherkkä, mutta voimaa on jo pienillä kierroksilla. Tämäkin moottori riittää Beetleen, kunhan 6-vaihteisesta manuaalivaihteistosta viitsii etsiä tarvittaessa pienempiä pykäliä.

Suorituskyky: 7,9

1.2 TSI on Beetleen toimiva ja riittävä peruskone, mutta urheilullista suorituskykyä siltä on turha odottaa

Mukavuus: 7,5

Beetle soveltuu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Tarvittaessa takana voi matkustaa keskimittaa lyhyempi aikuinenkin. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Vakiovarustelu on hintaluokan perustasoa. Lämmityslaite on tehoton.

Luotettavuus: 7,6

Takuu on vain 2 vuotta. Törmäystestitulos ei ole aivan painoluokan huippua.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat moitteettomat ja ohjaus erinomainen. Jousitusmukavuus kärsii hivenen jämäkkyydestä. Beetle kääntyy ketterästi, mutta kulmien arviointi on vaikeaa. Melua on enemmän kuin saman hintaluokan autoissa keskimäärin.

Ulkonäkö: 8,3

Ulkomuoto on erottuva ja tyylikäs. Sisustuksessa on kivasti kuplahenkeä. Värivalikoima on niukka.

Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus on kohtuullinen ja huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistelyn laatu on kunnossa, mutta materiaaleissa on hieman tingitty.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on käyttökelpoisen kokoinen, mutta monikäyttöisyys vajavaisesti toteutettu.

Luokkansa paras: 9,0

Beetle ostetaan tunteella, mutta valinnalle löytyy myös paljon järkiperusteita. Golfiin verrattuna myönnytyksiä joutuu tekemään tiloissa, näkyvyydessä ja rengasmelun eristyksessä.

Kokonaisarvio: 8,0

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin