Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volkswagen Golf 1.4 TSI (103 kW) Comfortline 2012

Uuden seitsemännen sukupolven Volkswagen Golfin ajo-ominaisuudet ovat tutun turvalliset. Ohjaus on aikaisempaa kevyempi ja nopeampi.
Koeajo Volkswagen Golf 1.4 TSI (103 kW) Comfortline 2012

Nastarenkailla ohjaustunto jäi hivenen ohueksi. Suuntavakavuus oli kuitenkin mainio. Urat huomasi lähinnä rengasäänien sävyn vaihtelusta. Jousitus jatkaa samoilla, meidän oloihinkin mainiosti soveltuvilla linjoilla kuin edellisissäkin Golfeissa. Samaan kokonaisuuteen on onnistuttu yhdistämään luokan parhaimmistoon kuuluva mukavuus ja jämäkkyys.

Melutaso pysyttelee siedettävänä, mutta karkealla pinnalla koeajoauton renkaat pitivät ärsyttävän sävyistä brummiääntä. Moottoritiellä huomaa myös tuulen suhinan, mikä yleensä on merkki muiden äänilähteiden kohtuullisesta tasosta. Moottori on hiljainen ja sävyltään miellyttävä.

Koeajetun auton 140-hevosvoimainen moottori tuntui hyvinkin pirteältä. Moottorin luonne ja kaasupolkimen välitys on ilmeisesti haluttu tehdä sellaiseksi, että kiihtyvyys on tavanomaisissakin ajotilanteissa hyökkäävää kun kierroksia lisätään niin, että turboahdin pääsee kunnolla toimintaan.Ensikommenteissa Golfin sisätilojen tasoa on kehuttu. Tämä pätee lähinnä Highline-tason autoon lisävarusteisella suuremmalla keskinäytöllä. Vielä Comfortlinessa istuinverhoilu on varsin arkinen. Kaikesta huolimatta sisustuksen viimeistely on hieno ja luokkansa kärkeä. Erityisesti ohjauspyörä ja kojetaulun keskiosa ovat edeltäjää tasokkaamman näköisiä. Pehmustetun muovin osuus sisustuksessa on vähäinen ja koripellin väriä näkyy sisällä ikkunoiden reunoissa enemmän kuin monessa kilpailijassa. Varustetasoja on tarjolla tutut kolme Trendline, Comfortline ja Highline.

Myös perusmallissa on pieni kosketusvärinäyttö. Sen ja mittariston keskellä olevan pikkunäytön resoluutio eivät ole kovin korkeita. Käyttöjärjestelmän kielivalinnoista löytyvät yleisimmät eurooppalaiset kielet ruotsi mukaan lukien, mutta Suomea VW ei katso kääntämisen arvoiseksi markkina-alueeksi. Hallintalaitteet ovat kaikkiaan selkeät, hyvin käsillä ja tuntumaltaan korkeatasoiset. Ohjauspyörässä on paljon toimintoja. Myös vakionopeussäätimen käyttö on vihdoin siellä missä kuljettajan kädet ja katse eli ohjauspyörän painikkeissa.

Näkyvyys on parempi kuin monessa muussa nykyautossa, vaikka juuri Golfin tunnusmerkkeihin kuuluvat leveät takapilarit. Taakse on silti yllättävän väljät näkymät. Myös eteen näkyvyys on hyvä ja ulkopeilit ovat riittävän suuret.Suorituskyky 9,3

Tehokkaampi 1,4-litrainen on kiihtyvyydeltään reipas.

Mukavuus 8,7

Golfin sisätilat ovat suuret ja istuimet varsin hyvät. Comfortline-varustelu sisältää tärkeimmät varusteet ja osa lisävarusteista on kohtuullisen hintaisia.

Luotettavuus 8,5

Kolariturvallisuus on luokan parhaimmistoa. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 9,0

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta ohjaus ei ole aivan optimaalinen. Jousitus toimii hienosti. Näkyvyys on ilahduttavan hyvä. Melutaso on kilpailijoiden parhaimmiston tasolla.

Ulkonäkö 8,3

Muotoilu on yllätyksetön. Sisätilojen tyyli on kehittynyt edeltäjästä.

Polttoaineen kulutus 9,6

Kulutus on luokan bensakoneisten pienimpiä. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu 8,9

Viimeistely on erinomainen. Materiaalit ovat vielä Comfortlinessa hieman arkiset.

Sisätilojen suunnittelu 8,2

Tavaratila on kooltaan normaali luokassaan.

Luokkansa paras 10

Ominaisuuksiltaan Golf on luokkansa ykkönen ja hintaero luokan halvimpiin on perusteltu.

Kokonaisarvio 9,0


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin