Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 103 kW Trend & Fun

Tiguan perustuu Golfin perustekniikkaan ja se on ulkomitoiltaan luokkansa pienimmästä päästä. Ulkomuoto muistuttaa isoa Touaregia: keula on massiivinen ja peräylitys hyvin lyhyt.
Koeajo Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 103 kW Trend & Fun

Sivuprofiili ei ole kaikkein onnistuneimpia ja perä muistuttaa liiaksikin merkin muita malleja. Track & Field -varustetasossa keulan alaosa on viistetty paremman maastokelpoisuuden saavuttamiseksi.

Tiguanin moottoreiksi tarjotaan alussa 1.4 TSI:tä (110 kW/150 hv) ja 2.0 TDI:tä (103 kW/140 hv). TDI on uuden sukupolven common rail -diesel, joka on merkittävästi aikaisempaa hiljaisempi käyntiääneltään. Moottori on ensimmäisenä käytössä Tiguanissa ja Audi A4:ssä. Audissa moottorin ääni oli eristetty paremmin. Tiguanissa kuuluu vaimea, mutta kireän oloinen naputus jo kevyestikin vedätettäessä. Moottori on vakiona varustettu hiukkassuodattimella. Käsivaihteisto on molemmissa moottorivaihtoehdoissa 6-vaihteinen, joten kepittämistä riittää.

Koeajoauto oli varustettu perinteisellä 6-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka edustaa vaihtojen nykäisemättömyydellään aivan markkinoiden parhaimmistoa ja on tältä osin kirkkaasti edellä VW:n DSG-vaihtoehtoa, jonka etuna taas on taloudellisuus. Automaatin luvataan lisäävän Tiguanin kulutusta 0,3-0,4 litraa. Muilta osin automaatin käytös on tyypillistä dieselautomaateille. Vaihteiston ohjelmointi on bensakonetta vaativampaa kapean vetoalueen takia. Tiguanissa erityispiirteenä on voimakas nopeuden hidastuminen nostettaessa kaasupoljin ylös.

Tiguan painaa lähes 1700 kiloa ja se on jo melkoinen taakka 140-hevosvoimaiselle moottorille. Vauhdin keräämiseen vaaditaan aikaa, mutta vetoalueella pysyttäessä ohituskiihtyvyys on mallikasta.

Ajettavuus on hyvin henkilöautomaista eikä kallistelusta ole tietoakaan. Ohjaus on sähköisesti tehostettu, mutta lievää keskialueen tunnottomuutta lukuun ottamatta ohjaus on hyvä. Hitaassa nopeudessa ohjaus on miellyttävän kevyt. Suuntavakavuus on hyvä ja kaarrekäytös mallikasta. Koeajopäivän liukkailla keleillä Tiguan oli parhaimmillaan. Ajonvakautuksen toiminta oli miellyttävän huomaamatonta eikä takapyörien vedon kytkeytymisen hitaus häirinnyt monen kilpailijan tapaan. Korkean auton sivutuuliherkkyys jäi kokematta.

Tiguanin hieno ajettavuus on osittain tehty mukavuuden kustannuksella. Jousitus on nimittäin hyvin jäykkä ja hitaassa ajossa hieman epämukavan nypyttävä. Poikittaissaumat tuntuvat enemmän kuin 65-sarjan renkailla pitäisi. Suuremmat heitot ylittyvät sen sijaan miellyttävästi.

Suorituskyky: 7,6

1700 kilon massa on melkoinen taakka 140-hevosvoimaiselle dieselille. Moottori sinänsä on sitkeä.

Mukavuus: 8,2

Sisätilat ovat väljät ja istuinten muotoilu onnistunut. Vakiovarustelu ei ole kovin runsas, mutta lisävarusteita saa laajan valikoiman paketteina ja yksitellen.

Luotettavuus: 8,0

Hyvä kolariturvallisuus ja ruosteenesto, mutta vain 2 vuoden takuu.

Ajomiellyttävyys: 8,7

Ajo-ominaisuudet ovat hyvin henkilöautomaiset. Jousitus on hieman epämukava. Kääntöympyrä on suuri.

Ulkonäkö: 6,6

Ulkonäkö on yllätyksetön. Myös kojetaulu on hieman vaatimaton. Kosketusnäyttö on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 9,6

Kulutus on luokassaan pieni ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistelyn laatu on hyvä, mutta materiaalit joiltakin osin halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on kohtalaisen suuri, mutta laajennettavuus on toteutettu alkeellisesti ja säilytyslokeroita matkustamossa on niukasti.

Luokkansa paras: 10,0

Tiguan on ominaisuuksiltaan luokkansa huippua.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin