Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volvo V40 T3 Momentum 2012

Volvon uutuusmalli V40:n ulkonäkö on moderni, mutta poikkeaa selvästi kilpailijoista. Alas kaareutuva keula on samantyylinen kuin S/V60:ssa, mutta näitä onnistuneempi.
Koeajo Volvo V40 T3 Momentum 2012

Sivuprofiili on yllätyksetön, mutta tämänhetkisestä valtavirrasta poikkeava. Perä jatkaa C30:ssä sovellettua historiallisen P1800 ES:n tyylin jäljittelyä. Perä on auton omalaatuisin ja ehkäpä myös tyylikkäin osa.

Etutilojen niukkuus on tuttua jo edeltäjästä. Kelluvaksi muotoiltu keskikonsoli painaa kaasujalan polvea ja korkea kojetaulu korostaa ahtauden tunnetta. Etuistuimet ovat kooltaan pienehköt, mutta onnistuneesti muotoillut. Istuinosa on väljän tuntuinen ja selkänojassa on tuntuvasti sivutukea. Takaistuimella ahtautta on tasapuolisesti kaikissa suunnissa. Pääntila ja polvitila riittävät miellyttävästi 180-senttiselle. Myös oviaukko on melko ahdas.

Näkyvyys on selkeästi puutteellinen etenkin taakse. Myös etupilarit ovat paksut ja loivat. Positiivinen uutuus näkyvyyden osalta on kehyksetön sisäpeili. Kääntöympyrä on tavanomaista suurempi.

Koeajettu T3 on isommissakin Volvoissa käytetty Fordin 1,6-litrainen, jossa on tehoa tässä versiossa 110 kW/150 hv. Moottori on tyhjäkäynnin tuntumassa yllättävän voimaton. Kiertoliittymästä poistuminen kakkosvaihteella sujuu nihkeästi. Hieman kierroksia lisättäessä voimaa tulee kuitenkin reippaasti ja teholukemaansa nähden moottori tuntuu maantiellä pirteältä. Vastoin nykytrendiä V40 on lähes 1400 kilon painoinen, mikä osaltaan lisää moottorin taakkaa.Ajettavuus on ollut S40/V50:n parhaita ominaisuuksia ja V40:ssa on tapahtunut myönteistä kehitystä. Sähköinen ohjaustehostin toimii hienosti ainakin lisävarusteisena, säädettävällä tehostuksella varustettuna versiona. Auto ohjautuu ketterästi ja kulkee suuntavakaasti. Uusi ominaisuus on sisemmän pyörän jarruttaminen kaarteessa aliohjautuvuuden poistamiseksi. Jousitus on varsin kova eikä mukavuus taajamanopeuksissa ole kehuttava. Tärähdysten lisäksi jousitus tarjoaa töyssyissä kolahduksia. Maantienopeuksissa jousitus on paremmin tehtäviensä tasalla.

Äänieristys ei ole edeltäjistä ainakaan parantunut. Rengasmelua oli ainakin koeajoauton 16" rengasvarustuksella kohtalaisesti. Moottori on hiljainen.

Suorituskyky 9,3

Fordin 1,6-litrainen bensaturbo on pirteä, mutta tyhjäkäynnin tuntumassa veto on ohutta.

Mukavuus 8,7

Takaistuintilat ovat kohtalaiset, mutta pääntila riittää lähinnä 180-senttisille. Istuimet ovat hyvät.

Luotettavuus 8,3

Turvallisuus on kokoluokan paras. Takuun pituus on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat nautittavat. Jousitus on kova ja lievästi epämukava. Näkyvyys on puutteellinen.

Ulkonäkö 9,2

Muotoilu on tuore ja näyttävä.

Polttoaineen kulutus 8,6

Kulutus on kohtuullinen suorituskykyyn nähden. Huoltokustannukset ovat melko korkeat.

Valmistuslaatu 9,0

V40 on laadukkaasti viimeistelty auto ja materiaalit ovat hintaluokkaan nähden jopa ylellisiä.

Sisätilojen suunnittelu 7,3

Tavaratila on niukka eikä laajene tasapohjaiseksi. Matkustamossa on vähän säilytystilaa, mutta muuten suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys.

Luokkansa paras 9,0

V40 on laadukas ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen auto, mutta tilat ovat hintaan nähden pienet.

Kokonaisarvio 8,6


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin